Постанова
від 23.01.2012 по справі 2а/0470/12407/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

23.01.2012 13.01.2012

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2012 р. Справа № 2а/0470/12407/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Барановськ огоР.А. , розглянувши в порядк у скороченого провадження ад міністративний позов Держа вної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дні пропетровська до ТОВ "ВІС ПЛ ЮС" про припинення юридично ї особи , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському ра йоні м. Дніпропетровська про сить суд припинити діяльніст ь юридичної особи ТОВ "ВІС ПЛЮ С" ЄДРПОУ 35934642.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач більше рок у не надає податкову звітніс ть з будь-якого податкового п латежу, що відповідно до ст. 38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" є підставою для постановлення судового рішення про припин ення юридичної особи.

Дослідивши матеріали спра ви судом встановлено, що позо в підлягає задоволенню із на ступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що юридична особа - ТОВ "ВІС ПЛЮС", ЄДРПОУ 35934642 зареєстр ована Виконавчим комітетом Д ніпропетровської міської ра ди за адресою: 49000, Дніпропетров ська область, м.Дніпропетров ськ, Шосе запорізьке, буд. 26.

Відповідач перебуває на об ліку платників податків у Де ржавній податковій інспекці ї у Бабушкінському районі м. Д ніпропетровська.

Проведеною позивачем пере віркою встановлено, що відпо відач не подає передбачені з аконодавством податкові дек ларації та документи бухгалт ерської звітності в податков ий орган з 2009 року, тобто більше ніж один рік.

У зв'язку з цим, позивачем по дано позов до суду про припин ення юридичної особи.

Відповідно до пункту 4 части ни першої статті 17 Кодексу адм іністративного судочинства України компетенція адмініс тративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єк та владних повноважень у вип адках, встановлених законом.

Пунктом 8 частини першої ста тті 3 Кодексу адміністративн ого судочинства України визн ачено, що позивачем у адмініс тративній справі також є суб 'єкт владних повноважень, на в иконання повноважень якого п одана позовна заява до адмін істративного суду.

За положеннями пункту 5 част ини четвертої статті 50 Кодекс у адміністративного судочин ства України суб'єкти владни х повноважень можуть бути по зивачами у справі у випадках , встановлених законом.

Крім того, пунктом 1 частини першої статті 3 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни визначено, що справа ад міністративної юрисдикції - переданий на вирішення адмін істративного суду публічно-п равовий спір, у якому хоча б од нією зі сторін є орган викона вчої влади, орган місцевого с амоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший с уб'єкт, який здійснює владні у правлінські функції на основ і законодавства, в тому числі на виконання делегованих по вноважень.

Пунктом 7 частини першої ста тті 3 Кодексу адміністративн ого судочинства України дано визначення суб'єкта владних повноважень, згідно з яким - ц е орган державної влади, орга н місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова ос оба, інший суб'єкт при здійсне нні ними владних управлінськ их функцій на основі законод авства, в тому числі на викона ння делегованих повноважень .

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи держ авної податкової служби мают ь право у випадках, встановле них законом, звертатися до су ду щодо припинення юридичної особи та підприємницької ді яльності фізичної особи - пі дприємця, про визнання недій сними установчих (засновниць ких) документів суб'єктів гос подарювання.

Згідно з пунктом 67.2 статті 67 П одаткового кодексу України о ргани державної податкової с лужби в установленому законо м порядку мають право зверта тися до суду про винесення су дового рішення щодо:

- припинення юридичних осіб або підприємницької діяльно сті фізичних осіб - підприємц ів;

- відміни державної реєстра ції припинення юридичних осі б або підприємницької діяльн ості фізичних осіб - підприєм ців;

- скасування державної реєс трації змін до установчих до кументів.

Тобто, позивач - орган держа вної податкової служби є суб 'єктом владних повноважень, я кий у спірних правовідносина х реалізує надані йому владн і управлінські функції по ве денню оперативного обліку по датків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів та держ авних цільових фондів на під ставі законодавства.

Вдповідно до пункту 11.10 розді лу XI "Порядок зняття з обліку п латників податків в органах державної податкової служби " Порядку обліку платників по датків і зборів, затверджено го наказом Державної податко вої адміністрації України ві д 22 грудня 2010 року № 979 та зареєст рованого в Міністерстві юсти ції України 30 грудня 2010 року за № 1439/18734, який набрав чинності 14 с ічня 2011 року, - якщо платник под атків не має заборгованості перед бюджетом та у разі: непо дання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових деклараці й, документів податкової зві тності; якщо установчі докум енти суперечать чинному зако нодавству; провадження діяль ності, яка суперечить устано вчим документам та законодав ству; наявності в Єдиному дер жавному реєстрі запису про в ідсутність юридичної особи з а вказаним її місцезнаходжен ням; наявності в органу держа вної податкової служби перед бачених законами України інш их підстав для постановлення судового рішення щодо припи нення (ліквідації) чи скасува ння державної реєстрації суб 'єкта господарювання, то кері вник органу державної податк ової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відн осно платника податків - про з вернення до суду або господа рського суду із заявою (позов ною заявою) про винесення суд ового рішення щодо припиненн я юридичної особи чи підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця, відміни д ержавної реєстрації припине ння юридичної особи або підп риємницької діяльності фізи чної особи - підприємця, скасу вання державної реєстрації з мін до установчих документів юридичної особи.

Згідно із статтею 16 Податко вого кодексу України, який на брав чинності 01 січня 2011 року, п латник податків зобов'язаний :

- вести в установленому поря дку облік доходів і витрат, ск ладати звітність, що стосуєт ься обчислення і сплати пода тків та зборів (підпункт 16.1.2 пу нкту 16.1 статті 16);

- подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів (підпунк т 16.1.3 пункту 16.1 статті 16);

- сплачувати податки та збор и в строки та у розмірах, встан овлених цим Кодексом та зако нами з питань митної справи (п ідпункт 16.1.4 пункту 16.1 статті 16).

На підставі викладеного ви моги про припинення юридично ї особи з підстави неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону, правомірні та обґрунтовані, тому позов під лягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, ст. 16, 67 Подат кового кодексу України, ст. 46 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Т ОВ "ВІС ПЛЮС", ЄДРПОУ код 35934642, що з ареєстрована за адресою: 49000, Дн іпропетровська область, м.Дн іпропетровськ, Шосе запорізь ке, буд. 26.

Копію постанови направити сторонам., а також Державному реєстратору для виконання в имог статті 38 Закону України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців”.

Постанова підлягає негайн ому виконанню до набрання за конної сили, відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова набирає законно ї сили та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду у порядок і строки передб ачені статтями 186 і 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України.

Суддя (підпис)

< Список >

Постанова не набрала закон ної сили 13.01.12

Суддя Р.А. Барановський

Р.А. Барановський

Дата ухвалення рішення23.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21414600
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12407/11

Ухвала від 05.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Постанова від 23.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні