Постанова
від 24.02.2010 по справі 2а-188/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

24.02.10 копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2010 р. Справа № 2а-188/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Олійника В. М. < Текст >

при секретарі Лоба Е.Г.

без участі представників с торін

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Жовтнево му районі м. Дніпропетровськ а до товариства з обмеженою в ідповідальністю "Сігма Стіл Ворк" про припинення юридичн ої особи, -

ВСТАНОВИВ:

04 січня 2010 року Державна податкова інспекція у Жовтн евому районі м. Дніпропетров ська звернулась до Дніпропет ровського окружного адмініс тративного суду з позовною з аявою до товариства з обмеже ною відповідальністю «Сігма Стіл Ворк», в якій просить при пинити юридичну особу товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Сігма Стіл Ворк» ( код Є ДРПОУ 32299070).

В обґрунтування позо ву податкова зазначила, що то вариство з обмеженою відпові дальністю «Сігма Стіл Ворк» перебуває на обліку у Держав ної податкової інспекції у Ж овтневому районі м. Дніпропе тровська як платник податків та інших обов' язкових плат ежів, проте декларації та док ументи податкової звітності не подавались з липня 2008 року, заборгованості по платежам д о бюджету не має.

Представник позивача в судове засідання не з' яви вся, подав заяву про розгляд с прави без його участі.

Відповідач до суду не з'явився. Судом було направле но на адресу відповідача коп ію ухвали про відкриття пров адження у справі, судову пові стку, а також копію позовної з аяви та доданих до неї докуме нтів.

Згідно з ст. 35 Кодексу а дміністративного судочинст ва України відповідач є нале жно повідомлений про дату, ча с та місце судового засіданн я. Відповідач заперечення на позов не надав, правом участі у судовому засіданні не скор истався.

Суд вважає, що відсутн ість відповідача в судовому засіданні не перешкоджає роз гляду справи за наявними в ні й матеріалами.

Дослідивши чинне зак онодавство, матеріали справи , суд доходить висновку, що по зовна заява підлягає задовол енню.

Судом встановлено, ма теріалами справи підтвердже но, що товариство з обмеженою відповідальністю «Сігма Сті л Ворк» перебуває на обліку в Державній податковій інспек ції у Жовтневому районі м. Дні пропетровська, як платник по датків та інших обов' язкови х платежів.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України «Про систему оподатк ування» платники податків і зборів (обов' язкових платеж ів) зобов' язані подавати до державних податкових органі в та інших державних органів відповідно до законів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів).

Згідно акту №328 від 11.12.2009 р. Де ржавної податкової інспекці ї у Жовтневому районі м. Дніп ропетровська, відповідач не надає податкову звітність в податкову інспекцію понад о дин рік, а саме з липня 2008 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Згідно порядку облік у платників податків, затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни від 19.02.1998 №80, зареєстрованог о в Міністерстві юстиції Укр аїни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, я кщо платник податків не має з аборгованості перед бюджето м та у разі неподання протяго м одного року в органи держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів бухгалтерської звітності, ке рівник органу державної пода ткової служби приймає рішенн я у вигляді розпорядження ві дносно суб'єкта господарюван ня - про звернення до суду або господарського суду із заяво ю (позовною заявою) про припин ення юридичної особи.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Жовтн евому районі м. Дніпропетров ська вбачається про відсутні сть у товариства з обмеженою відповідальністю «Сігма Сті л Ворк» податкового боргу.

Також позивачем нада но суду розпорядження №107-р ві д 14.12.09 р. начальника Державної п одаткової інспекції у Жовтн евому районі м. Дніпропетров ська про звернення до Дніпро петровського окружного адмі ністративного суду щодо прип инення юридичної особи - това риства з обмеженою відповіда льністю «Сігма Стіл Ворк».

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Сігма Стіл Вор к» ( код ЄДРПОУ 32299070).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 24 лютого 2010 р.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно. В.М. Олійник

< суддя учасник колегії >

В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення24.02.2010
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21415346
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-188/10/0470

Ухвала від 26.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 05.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 24.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні