Постанова
від 24.10.2011 по справі 2а/0570/17463/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 жовтня 2011 р. справа № 2а/0570/17463/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Галатін ої О.О.

при секретарі Мичак О.С.

за участю:

представника позивача - Май дикова С.Б.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд ового засідання за адресою: м . Донецьк, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17 адміністративну сп раву за позовом Державної по даткової інспекції у Волнова ському районі Донецької обла сті до Товариства з обмежено ю відповідальністю «Нафтова компанія «Константа» про ст ягнення грошових коштів за п одатковим боргом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відп овідальністю «Нафтова компа нія «Константа» про стягненн я грошових коштів за податко вим боргом, мотивуючи вимоги тим, що станом на 01.09.2011 року ТОВ « НК «Константа» має податкови й борг з податку на додану вар тість у сумі - 170 грн. Сума пода ткового боргу є узгодженою. П ідставою виникнення податко вого боргу є податкове повід омлення-рішення ДПІ у Волнов аському районі Донецької обл асті № 0000361520/0 від 27.02.2009 року. Вказан е податкове повідомлення-ріш ення було отримане відповіда чем та не оскаржувалось у вст ановленому законом порядку. Посилаючись на вказані обста вини, позивач просить суд стя гнути з відповідача податков ий борг у сумі - 170 грн.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся. Про дату, час та місце судо вого засідання повідомлявся належним чином. Про причини н еявки суд не повідомив. Суд ви знав за можливе розглянути с праву за відсутністю предста вника відповідача за наявним и у справі доказами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є позов таким, що підлягає зад оволенню.

Згідно п. 11 ст. 10 Закону У країни „Про державну податко ву службу в Україні” державн і податкові інспекції в райо нах, містах без районного под ілу, районах у містах, міжрайо нні та об`єднані державні под аткові інспекції виконують, зокрема, таку функцію, а саме, подають до судів позови до пі дприємств, установ, організа цій та громадян про визнання угод недійсними і стягнення в доход держави коштів, одерж аних ними за такими угодами, а в інших випадках - коштів, оде ржаних без установлених зако ном підстав, а також про стягн ення заборгованості перед бю джетом і державними цільовим и фондами за рахунок їх майна .

Відповідно до положень 41.1.1 П одаткового кодексу України, контроль за справляння плате жів до бюджету здійснюється органами, які повинні забезп ечувати їх надходження.

Таким чином, позивач - ДПІ у Волноваському районі Донец ької області є суб`єктом влад них повноважень, який в даних правовідносинах реалізує на дані йому законами України п овноваження.

Відповідач Товариство з об меженою відповідальністю «Н афтова компанія «Константа» перебуває на податковому об ліку в ДПІ у Волноваському ра йоні Донецької області, як пл атник податків.

Станом на день звернення до суду відповідач має заборго ваність перед бюджетом з ПДВ у сумі - 170,00 грн.

Податковий борг виник внас лідок прийняття податковим о рганом податкового повідомл ення-рішення від 27.02.2009 року № 00003615 20/0.

Відповідно до п.п. 5.2.1. п. 5.2 ст. 5 З акону України «Про порядок п огашення зобов' язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами», податкове зобов'язан ня платника податків, нарахо ване контролюючим органом ві дповідно до пунктів 4.2 та 4.3 ста тті 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отримання платником податків податков ого повідомлення, за винятко м випадків, визначених підпу нктом 5.2.2 цього пункту (тобто за винятком випадків його оска рження).

На виконання вимог ст. 6 Зако ну України «Про порядок пога шення зобов' язання перед бю джетами та державними цільов ими фондами», боржнику було н аправлено першу податкову ви могу № 1/11 від 06.04.2009 року та другу п одаткову вимогу № 2/135 від 15.05.2009 ро ку.

У зв' язку з тим, що підприє мство боржника не знаходитьс я за юридичною адресою, і пода ткове повідомлення-рішення і вказані податкові вимоги бу ли розміщенні на дошці подат кових оголошень, а отже вважа ються врученими відповідачу .

Таким чином, вказані рішенн я податкового органу були от римані відповідачем та не ос каржувались ним а ні в судово му, а ні в адміністративному п орядку.

Приписами п. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Кодек су також передбачено право п одаткового органу звертатис я до суду щодо стягнення кошт ів платника податків, який ма є податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих тако го платника, на суму податков ого боргу або його частини.

Судом встановлено, що відпо відач податкові зобов' язан ня з ПДВ, визначені у вказаних деклараціях не сплатив у стр ок встановлений законом.

Відповідно до положень ст. 9 5 Податкового кодексу Україн и встановлено, що орган держа вної податкової служби здійс нює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шл яхом стягнення коштів, які пе ребувають у його власності, а в разі їх недостатності - шлях ом продажу майна такого плат ника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Стягнення коштів з рахункі в платника податків у банках , обслуговуючих такого платн ика податків, здійснюється з а рішенням суду, яке направля ється до виконання органам д ержавної податкової служби, у розмірі суми податкового б оргу або його частини (п. 95.3 ст. 95 Кодексу).

З огляду на зазначене, суд п риходить до висновку про обґ рунтованість позовних вимог та задовольняє їх у повному о бсязі.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 8, 9, 10, 11, 159, 160, 161, 162, 163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Волноваському районі Донецької області до Товариства з обмеженою відпо відальністю «Нафтова компан ія «Константа» про стягнення грошових коштів за податков им боргом - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «На фтова компанія «Константа» н а користь держави податковий борг з податку на додану варт ість у розмірі - 170 (сто сімдес ят) грн. та перерахувати на р/р 31111029700179 в ГУ ДКУ у Донецькій обла сті м. Донецьк, МФО - 834016, ОКПО - 24164858, код платежу - 14010100.

Постанову ухвалено у нарад чій кімнаті та проголошено ї ї повний текст у судовому зас іданні 24 жовтня 2011 року.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Донецький окружний адміні стративний суд з одночасним надісланням апеляційної ска рги особою, яка її подає, до До нецького апеляційного адмін істративного суду. Апеляційн а скарга на постанову суду пе ршої інстанції подається про тягом десяти днів з дня її про голошення. У разі складання п останови в повному обсязі ві дповідно до статті 160 цього Ко дексу, а також прийняття пост анови у письмовому проваджен ні апеляційна скарга подаєть ся протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

< Список >

Суддя Галатіна О.О.

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21415826
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/17463/2011

Постанова від 24.10.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні