Постанова
від 26.01.2012 по справі 2а/1270/538/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №9

ПОСТАНОВА

Іменем України

26 січня 2012 року Справа № 2а/1270/538/2012

Суддя Луганського окружн ого адміністративного суду К равцова Н.В., розглянувши у пор ядку скороченого провадженн я адміністративну справу за адміністративним позовом Пр окурора Ленінського району м . Луганська в інтересах держа ви в особі Луганського терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку до Держа вного відкритого акціонерно го товариства "Управління ма теріально-технічного постач ання" Дочірнього підприємств а Державної холдингової комп анії "Луганськшахтобуд" про с тягнення штрафної санкції у розмірі 17 000,00 грн.,-

ВСТАНОВИВ

13 січня 2012 до суду звернувся п рокурор Ленінського району м . Луганська в інтересах держа ви в особі Луганського терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку до Держа вного відкритого акціонерно го товариства "Управління ма теріально-технічного постач ання" Дочірнього підприємств а Державної холдингової комп анії "Луганськшахтобуд" про с тягнення штрафної санкції у розмірі 17 000,00 грн.

В обґрунтування позов них вимог прокурор зазначав, що ДВАТ "Управління матеріал ьно-технічного постачання" Д П ДХК "Луганськшахтобуд" в пор ушення вимог ст. 40 Закону Укра їни "Про цінні папери та фондо вий ринок", Положення "Про розк риття інформації емітентами цінних паперів", затверджено го рішенням ДКЦПФР № 1591 від 19.12.2006 року у термін до 25.10.2011 не розкри ло регулярну квартальну інфо рмацію за ІІІ квартал 2011 року ш ляхом її подання до Комісії.

У зв' язку з чим, 26.05.2011 у віднош енні відповідача була винесе на постанова № 82-ЛУ про наклад ення санкцій за правопорушен ня на ринку цінних паперів та 13.12.2011 - постанова про накладен ня санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів у роз мірі 17000,00 грн. за повторне вчине ння протягом року однорідног о правопорушення. Вказану су му необхідно було перерахува ти протягом 15 днів з дня отрим ання постанови та копії плат іжних документів направити п озивачу.

Добровільно відповідачем штрафна санкція не сплачена, тому прокурор просив суд стя гнути з відповідача штрафну санкцію у розмірі 17000,00 грн. в дох ід Державного бюджету Україн и.

Ухвалою суду від 16 січня 2012 ро ку справу призначено до розг ляду у скороченому проваджен ні.

17.01.2012 відповідачу направлено копію ухвали про відкриття с короченого провадження, одна к 24.01.2011 на адресу суду повернувс я конверт за закінченням тер міну зберігання.

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, або за адре сою, яка зазначена її предста вником, і це підтверджується підписом відповідної службо вої особи.

Тому, суд вважає можливим ро зглянути справу в порядку ск ороченого провадження одноо собово, без проведення судов ого засідання та виклику осі б, які беруть участь у справі.

Оцінивши повідомлені прок урором обставини, суд дійшов до висновку про задоволення адміністративного позову з наступних підстав.

Згідно з ч.2 ст. 36-1 Закону Украї ни «Про прокуратуру», підста вою представництва у суді ін тересів держави - наявність п орушень або загрози порушень економічних, політичних та і нших державних інтересів вна слідок протиправних дій (без діяльності) фізичних або юри дичних осіб, що вчиняються у в ідносинах між ними або з держ авою.

Відповідно до Закону Украї ни «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні» та Правил розгляду справ про порушення вимог законод авства на ринку цінних папер ів та застосування санкцій, з атверджених Рішенням держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 № 227 2 (далі - Правила) Луганське тер иторіальне управління ДКЦПФ Р здійснює контроль за дотри манням вимог законодавства н а ринку цінних паперів. При ви явлені фактів порушень закон одавства про цінні папери уп овноважені особи ДКЦПФР скла дають акти про правопорушенн я на ринку цінних паперів, які у подальшому є підставою для винесення постанов про накл адання штрафних санкцій.

Судом встановлено, що відпо відач в порушення вимог стат ті 40 Закону України «Про держа вне регулювання ринку цінних паперів в Україні», Положенн я «Про розкриття інформації емітентами цінних паперів» ( далі - Положення), затверджено го рішенням ДКЦПФР № 1591 від 19.12.2006 року, зареєстрованого в Міні стерстві юстиції України 05.02.200 7 року за № 97/13364, у термін до 25.10.2011 не розкрив регулярну квартальн у інформацію за ІІІ квартал 201 1 року шляхом її подання до Ком ісії.

Відповідно до ч.1 ст.40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» регулярна і нформація про емітента - річн а та квартальна звітна інфор мація про результати фінанс ово-господарської діяльност і емітента, яка розкриваєтьс я на фондовому ринку, в тому чи слі шляхом подання до Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно пунктів 1,3 глави 3 розд ілу ІV Положення «Про розкрит тя інформації емітентами цін них паперів», затвердженого рішенням ДКЦПФР №1591 від 19.12.2006 рок у, розкриття квартальної інф ормації на фондовому ринку з дійснюється шляхом її розміщ ення в загальнодоступній ін формаційній базі даних Коміс ії та подання до Комісії.

Особи, зазначені у підпункт ах 3.1, 3.4-3.8 пункту 3 глави 1 цього р озділу, зобов'язані розкрит и квартальну інформацію у ст рок не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварт алом, квартальну інформацію за четвертий квартал - не пізн іше 20 лютого року, наступного за звітним роком.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 11 Зако ну України «Про державне рег улювання ринку цінних папері в в Україні» Національна ком ісія з цінних паперів та фонд ового ринку застосовує до юр идичних осіб фінансові санкц ії за неподання, подання не в повному обсязі інформації т а/або подання недостовірної інформації до Національної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку - у розмірі до т исячі неоподатковуваних мін імумів доходів громадян. За т і самі дії, вчинені повторно п ротягом року, - у розмірі від тисячі до п'яти тисяч неоп одатковуваних мінімумів дох одів громадян.

У судовому засіданні встан овлено, що за результатами ви явлених порушень на ринку ці нних паперів позивачем винес ено постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 17.11.2011 (а.с. 5) та акт про правопорушенн я на ринку цінних паперів № 411-Л У від 29.11.2011 (а.с. 7).

На підставі ст.ст. 8, 9, 11, 12 Закон у України «Про державне регу лювання ринку цінних паперів в Україні» 13.12.2011 позивачем вине сено постанову № 411-ЛУ про накл адення санкцій на відповідач а за правопорушення на ринку цінних паперів у розмірі 17000,00 г рн. Вказану постанову 14.12.2011 напр авлено відповідачу (а.с. 10-11).

Суд зазначає, що постанову п ро накладання санкцій за пра вопорушення на ринку цінних паперів відповідачем у встан овленому законодавством пор ядку не оскаржено, копій плат іжних документів, що підтвер джують виконання постанови д о позивача не надходило, що св ідчить про несплату суми штр афу в Державний бюджет.

Враховуючи, що позовні вимо ги документально обґрунтова ні, відповідають діючому зак онодавству, суд вважає за нео бхідне стягнути з Державного відкритого акціонерного тов ариства "Управління матеріал ьно-технічного постачання" Д очірнього підприємства Держ авної холдингової компанії " Луганськшахтобуд" суму штраф ної санкції у розмірі 17000,00 грн. в дохід Державного бюджету Ук раїни.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки пр окурор звільнений від їх спл ати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністратив ного судочинства України не передбачено їх стягнення у д аних випадках.

Керуючись Законом України «Про державне регулювання р инку цінних паперів в Україн і», ст. ст. 17, 18, 87, 94, 136, 158-163 Кодексу адм іністративного судочинства України суд,-

ПОСТАНОВИВ

Позовні вимоги Прокурора Ленінського району м. Луганс ька в інтересах держави в осо бі Луганського територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку до Державного ві дкритого акціонерного товар иства "Управління матеріальн о-технічного постачання" Доч ірнього підприємства Держав ної холдингової компанії "Лу ганськшахтобуд" про стягненн я штрафної санкції у розмірі 17 000,00 грн. задовольнити.

Стягнути з Державног о відкритого акціонерного то вариства "Управління матеріа льно-технічного постачання" Дочірнього підприємства Дер жавної холдингової компанії "Луганськшахтобуд" (91017, м. Луган ськ, вул. Новосьолова, 2а; код ЄД РПОУ 13392881) суму штрафної санкці ї у розмірі 17000,00 грн. (сімнадцять тисяч гривень) в дохід Держав ного бюджету України - р/р 311151 06700006 в ГУ ДКУ в Луганській облас ті, МФО 804013, код 24046582, код бюджетної класифікації 21081100.

Постанова підлягає н егайному виконанню.

Постанова суду може бути ос каржена до Донецького апеляц ійного адміністративного су ду.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п ' ятиденного строку з момент у отримання суб' єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Суддя Н.В. Кравцова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21417799
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/538/2012

Постанова від 26.01.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Кравцова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні