Постанова
від 11.01.2012 по справі 2а-4260/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

11.01.12 Справа №2а-4260/11/2770

< Текст >, < Поле для ввода те кста >

Суддя Окружного адміністр ативного суду міста Севастоп оля Лотова Ю.В., розлянувши в п орядку письмового проваджен ня адміністративну справу Д ержавної податкової інспекц ії у Ленінському районі м. Сев астополя (вул. Кулакова, буд. 37, м. Севастополь, 99011); < Список > < По зивач в особі >

до малого приватного підпр иємства «Арктур» (вул. Іван а Голубця, буд. 1, кв. 40, м. Севасто поль, 99007); < Список > < Відповіда ч в особі > < Текст >

про припинення юридичної о соби,

Обставини справи:

20.12.2011 року Державна под аткова інспекція у Ленінсько му районі м. Севастополя звер нулась до суду з адміністрат ивним позовом до малого прив атного підприємства «Арктур » про припинення юридичної о соби відповідача.

Ухвалою Окружного ад міністративного суду міста С евастополя від 21.12.2011 року відкр ито скорочене провадження в адміністративній справі № 2а -4260/11/2770, запропоновано відповід ачеві подати у строк до 05.01.2012 ро ку письмові заперечення прот и позову з посиланням на дока зи, якими вони обґрунтовують ся.

Відповідачем ухвалу від 21.12.2 011 року про відкриття скорочен ого провадження по адмініст ративній справі виконано не було, письмового відзиву на п озовну заяву з обґрунтування м своїх заперечень суду не на дано.

Згідно з ч. 11 ст. 35 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни у разі повернення пош тового відправлення із повіс ткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин , вважається, що така повістка вручена належним чином.

Поштове відправлення із по вісткою для відповідача було повернуто до канцелярії Окр ужного адміністративного су ду міста Севастополя 11.01.2012 року .

Виходячи з вищевикладеног о, повістка вважається вруче на відповідачу належним чино м, відомості про це були отрим ані судом 11.01.2012 року.

Розглянувши документи і ма теріали, всебічно і повно з'яс увавши всі обставини у справ і, об'єктивно оцінивши докази , суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 10 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні» до фун кцій державної податкової сл ужби належить контроль за св оєчасністю подання платника ми податків податкових звіті в, декларацій, розрахунків та інших документів, пов' язан их з обчисленням податків, ін ших платежів.

Відповідно до п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 П одаткового кодексу України о ргани, який набрав законної с или 01.01.2011 року, державної податк ової служби мають право, крім іншого, у випадках, встановле них законом, звертатися до су ду щодо припинення юридичної особи та підприємницької ді яльності фізичної особи - під приємця про визнання недійсн ими установчих (засновницьки х) документів суб'єктів госпо дарювання.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» ві д 15.05.2003 р. № 755-IV, який набрав законн ої сили з 01.07.2004 р. підставою для п остановлення судового рішен ня про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Таким чином, органи державн ої податкової служби вправі звертатися з вимогою про при пинення суб' єктів господар ювання у разі, якщо підставою позову є неподання таким суб ' єктом протягом року до орг анів державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості згідно із законодавство м.

Враховуючи суб' єктивний склад сторін, вимоги ст. 17, 18 Код ексу адміністративного судо чинства України, даний спір є справою адміністративної юр исдикції та повинен розгляда тися Окружним адміністратив ним судом міста Севастополя.

24.04.1996 року мале приватне підп риємство «Арктур» зареєстро вано як юридична особа Ленін ською районною державною адм іністрацією м. Севастополя, п ро що видане відповідне свід оцтво, взято на облік органам и державної податкової служб и.

Відповідно до п. 15.1 ст. 15 Подат кового кодексу України платн иками податків визнаються фі зичні особи (резиденти і нере зиденти України), юридичні ос оби (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені п ідрозділи, які мають, одержую ть (передають) об'єкти оподатк ування або провадять діяльні сть (операції), що є об'єктом оп одаткування згідно з цим Код ексом або податковими закона ми, і на яких покладено обов'яз ок із сплати податків та збор ів згідно з цим Кодексом.

Згідно з пп. 16.1.3 п. 16.1. ст. 16 ц ього Податкового кодексу Укр аїни платник податків зобов' язаний подавати до контролюю чих органів у порядку, встано вленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи , пов'язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно з довідкою поз ивача, відповідач не подає по даткові декларації, звіти та інші документи, пов' язані з нарахуванням і сплатою пода тків, інших обов' язкових пл атежів до позивача з 19.01.2010 року (арк.с.8).

Факт неподання відпо відачем вищевказаних докуме нтів підтверджується вищеза значеною довідкою.

За таких обставин позов під лягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі ч. 4 ст. 94 Кодексу а дміністративного судочинст ва України судові витрати з п озивача не стягуються.

Керуючись ст. 6, 17, 69 - 71, 94, 98, 12 2, 158-163, 167, 183-2 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративни й позов задовольнити повніст ю.

2. Припинити юридичну о собу малого приватного підпр иємства «Арктур» (вул. Івана Голубця, буд. 1 , кв. 40, м. Севастополь, 99007, ідент ифікаційний код - 13794332).

3. Заходи щодо підготов ки документів для державної реєстрації припинення юриди чної особи покласти на відпо відача.

4. Зобов' язати мале пр иватне підприємство «Арктур » виконати постанову негайно .

5. Направити копію цієї пост анови, після набрання нею зак онної сили, державному реєст ратору Ленінської районної д ержавної адміністрації м. Се вастополя для внесення до Єдиного де ржавного реєстру відповідно го запису.

.

Постанова набирає законно ї сили у порядку та строки пер едбачені ст. 254 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви за правилами, встановлени ми статтями 185 - 187 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни. Якщо суб'єкта владних п овноважень було повідомлено про можливість отримання ко пії постанови суду безпосере дньо в суді, то десятиденний с трок на апеляційне оскарженн я постанови суду обчислюєтьс я з наступного дня після закі нчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідом лення про можливість отриман ня копії постанови суду.

< Текст >

Суддя < підпис > Ю.В. Лотова

< З оригіналом згідно >

Суддя < підпис > Ю.В. Лотова

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення11.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21418787
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4260/11/2770

Постанова від 11.01.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Лотова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні