Постанова
від 14.02.2012 по справі 24/5005/957/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

в порядку ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності

боржника або визнання його банкрутом"

14.02.12р. Справа № 24/5005/957/2012

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Невмержицькій Т.М.

за участю представників ст орін:

від боржника - Шевченко О .І., голова ліквідаційної комі сії

розглянувши справу

за заявою Приватного п ідприємства "ПЕРОННА" м. Дніпр опетровськ

до боржника Приватного підприємства "ПЕРОННА" м. Дніп ропетровськ, 49107, п р-т Гагаріна, 124/123, Бабушкінськи й район (ЄДРПОУ 35268375)

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі п ро банкрутство Приватного пі дприємства "ПЕРОННА" м. Дніпропетровськ (далі - боржник) порушено 03.02.12 року за заявою голови ліквідаційної комісії відповідно до проце дури, передбаченої статтею 51 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” (далі - Закон).

Підставою для звернення д о суду із заявою про порушенн я провадження у справі вказа но те, що рішенням засновника боржника прийнято рішення п ро ліквідацію, і ліквідаторо м встановлено недостатність вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторі в.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення голов и ліквідаційної комісії, гос подарський суд встановив нас тупне.

Боржник діє у формі Приватн ого підприємства. Рішенням в ласника боржника 23.11.11р. прийня то рішення про ліквідацію пі дприємства та призначення лі квідатором Шевченко Оксану І ванівну (АДРЕСА_1), про що Д ержавному реєстратору було н адано копію такого рішення д ля проведення реєстраційної дії.

Відповідно до вимог ст.105 Цив ільного кодексу України в бю летені державної реєстрації № 197 (32) від 30.11.2011р. було опублікова но оголошення про ліквідацію Приватного підприємства "ПЕ РОННА", м. Дніпропетровськ та в ідповідно в газеті "Народна П равда" від 24.11.11р. № 47 (502).

Ліквідатором встановлено, що кредиторська заборговані сть складає 399 646,02грн., боржник н е має у власності майна, основ ні засоби та дебіторська заб оргованість відсутня, товар но-матеріальні цінності та г рошові кошти відсутні таким чином, вартості майна боржни ка недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів.

Відповідно до ст. 51 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, якщо вартості майна боржника- юр идичної особи, щодо якого при йнято рішення про ліквідацію , недостатньо для задоволенн я вимог кредиторів, така юрид ична особа ліквідується в по рядку, передбаченому цим Зак оном. За результатами розгля ду заяви про порушення справ и про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатнь о для задоволення вимог кред иторів, господарський суд ви знає боржника, який ліквідує ться, банкрутом, відкриває лі квідаційну процедур, признач ає ліквідатора. Обов' язки л іквідатора можуть бути покла дені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незале жно від наявності в нього ліц ензії.

Згоду на призначення лікві датором по даній справі нада в арбітражний керуючий Зибі н Антон Олександрович, ліцен зія НОМЕР_1.

Враховуючи викладене, гос подарський суд прийшов до ви сновку про необхідність визн ання боржника банкрутом, від криття ліквідаційної процед ури строком на 1 рік, з поклада нням обов' язків ліквідатор а на арбітражного керуючого Зибіна Антона Олександрович а, ліцензія НОМЕР_1.

Згідно до ст. 23 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” з дн я прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури: п ідприємницька діяльність б анкрута завершується закін ченням технологічного циклу з виготовлення продукції у р азі можливості її продажу; ст рок виконання всіх грошови х зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхуван ня, податків і зборів (обо в'язкових платежів) вважаєт ься таким, що настав; припин яється нарахування неустойк и (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборговано сті банкрута; відомості про ф інансове становище банкрут а перестають бути конфіденці йними чи становити комерційн у таємницю; укладення угод, п ов'язаних з відчуженням майн а банкрута чи передачею йог о майна третім особам, допу скається в порядку, передба ченому цим розділом; скасову ється арешт, накладений на ма йно боржника, визнаного банк рутом, чи інші обмеження що до розпорядження майном так ого боржника. Накладення но вих арештів або інших обме жень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається ; вимоги за зобов'язаннями бо ржника, визнаного банкрутом , що виникли під час провед ення процедур банкрутства , можуть пред'являтися тільк и в межах ліквідаційної проц едури; виконання зобов'язань боржника, визнаного бан крутом, здійснюється у випад ках і порядку, передбаченому цим розділом.

З дня прийняття госп одарським судом постанови пр о визнання боржника банкру том і відкриття ліквідац ійної процедури припиняють ся повноваження органів уп равління банкрута щодо упра вління банкрутом та розпоря дження його майном, якщо цьог о не було зроблено раніше, ке рівник банкрута звільняєтьс я з роботи у зв'язку з банкрут ством підприємства, про що ро биться запис у його трудовій книжці, а також припиняють ся повноваження власника (в ласників) майна банкрута, якщ о цього не було зроблено рані ше.

Опублікування відомо стей про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквід аційної процедури здійснює ться ліквідатором у офіційн их друкованих органах за р ахунок банкрута у п'ятиденни й строк з дня прийняття поста нови про визнання боржника б анкрутом.

Не дозволяється опуб лікування або розголошення і ншим чином відомостей про в изнання боржника банкрутом до дня прийняття господарс ьким судом постанови про в изнання боржника банкрутом.

Відомості про визн ання боржника банкрутом і пр о відкриття ліквідаційної п роцедури повинні містити: на йменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрут ом; найменування господар ського суду, в провадженні якого знаходиться справа пр о банкрутство; дату прийнятт я господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію).

Порядок пред' явлення ви мог кредиторів, виявлення ма йна банкрута, його реалізаці ї і задоволення вимог кредит орів визначений ст.ст.26, 29, 30, 31 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, які не передбачають можлив ості звернення стягнення на майно боржника та задоволенн я вимог кредиторів поза межа ми провадження у справі про б анкрутство, у тому числі в пор ядку, встановленому Законами України “Про заставу”, “Про і потеку”, “Про задоволення ви мог кредиторів та реєстрацію обтяжень”.

Ліквідатор з дня свог о призначення здійснює та кі повноваження: приймає до с вого відання майно боржника , вживає заходів по забезпече нню його збереження; викон ує функції з управління та розпорядження майном банк рута; здійснює інвентаризаці ю та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; ана лізує фінансове становище ба нкрута; виконує повноваження керівника (органів управлін ня) банкрута; очолює ліквід аційну комісію та формує лік відаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо пове рнення дебіторської заборго ваності банкруту; має право о тримувати кредит для випла ти вихідної допомоги працівн икам, що звільняються внаслі док ліквідації банкрута, яки й відшкодовується в першу че ргу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, оде ржаних від продажу майна бан крута; з дня визнання боржник а банкрутом та відкриття лік відаційної процедури повід омляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законод авства України про працю. Ви плата вихідної допомоги з вільненим працівникам бан крута провадиться ліквідат ором у першу чергу за раху нок коштів, одержаних від пр одажу майна банкрута або отр иманого для цієї мети кредит у; заявляє в установленому порядку заперечення по заяв лених до боржника вимогах п оточних кредиторів за зобо в'язаннями, які виникли під час провадження у справі п ро банкрутство, і є неоплаче ними; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 ц ього Закону, подає до господа рського суду заяви про визна ння недійсними угод боржник а; вживає заходів, спрямов аних на пошук, виявлення та по вернення майна банкрута, що з находиться у третіх осіб; пер едає у встановленому поряд ку на зберігання документи банкрута, які відповідно д о нормативно-правових доку ментів підлягають обов'язков ому зберіганню; реалізує май но банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, п ередбаченому цим Законом; по відомляє про своє призначен ня державний орган з питан ь банкрутства в десятиденн ий строк з дня прийняття р ішення господарським судом та надає державному орга ну з питань банкрутства ін формацію для ведення єдино ї бази даних щодо підприємс тв-банкрутів; здійснює інші п овноваження, передбачені цим Законом.

Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення лікві датора відповідні посадов і особи банкрута зобов'яз ані передати бухгалтерську та іншу документацію банкру та, печатки і штампи, матері альні та інші цінності банкр ута ліквідатору. У разі ухиле ння від виконання зазначени х обов'язків відповідні пос адові особи банкрута несуть відповідальність відповідн о до законів України. З дня пр изначення ліквідатора до н ього переходять права керів ника (органів управління) юри дичної особи - банкрута. Лікві датор (арбітражний керуючи й) має право замовити виго товлення дубліката печатки т а штампів у разі їх втрати.

Дії ліквідатора (лі квідаційної комісії) можуть бути оскаржені до господа рського суду власником май на (органом, уповноваженим уп равляти майном) банкрута; осо бою, яка відповідає за зобов' язаннями банкрута; кожним кр едитором окремо або комітето м кредиторів; особою, яка, по силаючись на свої права влас ника або іншу підставу, пере дбачену законом чи догово ром, оспорює правомірність віднесення майнових акти вів або коштів до ліквідац ійної маси.

При здійсненні своїх повноважень ліквідатор ма є право заявити вимоги до т ретіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсид іарну відповідальність за зо бов'язаннями боржника у зв'я зку з доведенням його до банк рутства. Розмір зазначених в имог визначається виходячи з різниці між сумою вимог кр едиторів і ліквідаційною ма сою.

Стягнені суми включа ються в ліквідаційну масу і м ожуть бути використані тільк и для задоволення вимог кре диторів у порядку черговост і, встановленої статтею 31 цьог о Закону.

Відповідно до вимог п .3 ст.51 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" кредитори мають прав о заявити свої претензії до б оржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публік ації оголошення про визнання боржника, який ліквідується , банкрутом.

Відповідно до вимог с т.26 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" усі види майнових ак тивів (майно та майнові пра ва) банкрута, які належать й ому на праві власності або повного господарського від ання на дату відкриття лікві даційної процедури та виявле ні в ході ліквідаційної проц едури, включаються до складу ліквідаційної маси, за виня тком об'єктів житлового фонд у, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних заклад ів та об'єктів комунальної і нфраструктури, які в разі ба нкрутства підприємства пере даються в порядку, встано вленому законодавством, до комунальної власності від повідних територіальних гр омад без додаткових умов і фі нансуються в установленому п орядку. Речі, визначені родов ими ознаками, що належать бан круту на праві володіння а бо користування, включають ся до складу ліквідаційної маси. Майно банкрута, що є пре дметом застави, включається до складу ліквідаційної ма си, але використовується виключно для першочергово го задоволення вимог заставо держателя. Індивідуально виз начені речі, що належать ба нкруту на підставі речових прав, крім права власнос ті і повного господарськог о відання, не можуть бути в ключені до складу ліквідац ійної маси.

Оцінка майна банкрут а проводиться відповідно до вимог ст.29 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом".

Після проведення інв ентаризації та оцінка майна банкрута ліквідатор розпочи нає продаж майна банкрута, пе редбаченою ст.30 вищевказаног о закону.

Ліквідатор зобов'язаний ви користовувати при проведенн і ліквідаційної процедури ті льки один рахунок банкрута в банківській установі. Інші р ахунки, виявлені при проведе ні ліквідаційної процедури, підлягають закриттю. Залишки коштів на цих рахунках перер аховуються на основний рахун ок банкрута.

Кошти, які надходят ь при проведенні ліквідац ійної процедури, зараховують ся на основний рахунок боржн ика. З основного рахунку здій снюються виплати кредиторам у порядку, передбаченому ста ттею 31 цього Закону. Продаж м айна банкрута оформляєть ся договорами купівлі-прод ажу, які укладаються між лі квідатором і покупцем відпо відно до законів України.

Кошти, одержані від пр одажу майна банкрута, спрямо вуються на задоволення вимог кредиторів, у порядку, встано вленому ст.31 цього Закону.

Після завершення усі х розрахунків з кредиторами, ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться всі документи, пов'язані з ліквідаційною процедурою у справі.

Виходячи із положен ь статті 78 Податкового кодекс у України копію цієї постано ви направити до органу держа вної податкової служби за мі сцезнаходженням банкрута дл я розгляду питання щодо пров едення позапланової перевір ки своєчасності, достовірно сті, повноти нарахування та с плати податків та зборів (обо в' язкових платежів). Матері али за результатами перевірк и направити для долучення до справи про банкрутство.

Керуючись ст.86 Господ арського процесуального код ексу України, ст. 23-26, 29-31, 51 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, су д, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Приватне під приємство "ПЕРОННА" м. Дніпроп етровськ, 49107, пр-т Гагаріна, 124/123, Бабушкінський р айон (ЄДРПОУ 35268375) - банкруто м.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к, до 14.02.13.

Ліквідатором Прив атного підприємства "ПЕРОННА " м. Дніпропетровськ призна чити арбітражного керуюч ого Зибіна Антона Олексан дровича, ліцензія НОМЕР_1 (АДРЕСА_2, ідентифікаці йний номер НОМЕР_2).

Припинити повноважен ня органів управління банкру та щодо управління банкрутом та розпорядження його майно м, повноваження власника (вла сників) майна банкрута, покла сти на ліквідатора виконання їх повноважень.

Зобов' язати ліквідатор а у 5-ти денний строк подати до суду докази опублікуванн я оголошення про банкрутство боржника в офіційному друко ваному органі.

Ліквідатору Зибіну А.О . розглянути претензії до бор жника, які надійдуть в місячн ий строк з дня публікації ого лошення про визнання боржник а, який ліквідується банкрут ом, та повідомити кредиторів про результати розгляду їх в имог.

Зобов' язати ліквідатора невідкладно прийняти до свог о відання майно боржника, вжи вати заходів по забезпеченню його збереження, виконувати функції з управління та розп орядження майном банкрута, з дійснити інвентаризацію та о цінку майна банкрута згідно з законодавством, виконувати повноваження керівника (орг анів управління) банкрута, фо рмувати ліквідаційну масу, р еалізовувати майно банкрута для задоволення вимог креди торів у порядку, передбачено му Законом України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”, здійснювати інші п овноваження, передбачені цим Законом.

Ліквідатору використовува ти при проведенні ліквідацій ної процедури тільки один ра хунок боржника в банківській установі. Інші рахунки боржн ика підлягають закриттю лікв ідатором.

Реалізація майна боржника , звернення на нього стягненн я кредиторами, а також задово лення вимог кредиторів боржн ика відбувається виключно в порядку, визначеному Законом України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом".

Зобов'язати ліквідатора Зи біна А.О. у строк до 14.02.13р. п одати на затвердження до гос подарського суду звіт та лік відаційний баланс з документ ами, які відбувались при здій сненні ліквідаційної процед ури, копії договорів купівлі -продажу, акти приймання-пере дач і майна, документи, які під тверджують погашення вимог к редиторів, тощо.

Ліквідатору раз на місяць надавати господарському суд у звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове ст ановище і майно боржника на день відкриття ліквідацій ної процедури та при проведе нні ліквідаційної процедури , використання коштів боржн ика, а також іншу інформаці ю.

Суддя

Л.М. Калиниченко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено20.02.2012
Номер документу21433531
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/5005/957/2012

Ухвала від 03.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні