Рішення
від 20.02.2012 по справі 13/342д/09-13/161д/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.02.12 Справа № 13/342д/09-13/161д/10

Суддя Серкіз В.Г.

За позовом: Першого за ступника прокурора Запоріз ької області, м. Запоріжжя в і нтересах держави в особі Кир илівської селищної ради Яки мвівського району, смт Якимі вка Запорізької області

до відповідача: Приватн ого підприємства “АНТЕЙ ПЛЮС М”, м. Запоріжжя

третя особа, яке не заявляє самостійних вимог на предме т спору на стороні позивача: Державне підприємство “Р егіональний торгово-сервіс ний центр сільгоспмашин “Аг ротехпостач”, м. Запоріжжя

про визнання договору оренди землі недійсним

Суддя Серкіз В.Г.

Представники:

Від позивача: ОСОБА_1 , дов. № 02 від 03.01.2012р.

Від відповідача: ОСО БА_2, дов. б/н від 20.06.2011р.

Від третьої особи: ОСО БА_3, дов. № 318 від 05.01.2012р.

Від прокуратури: Романо в Р.О., посвідчення № 83 від 06.08.2008 р.

Розглядається позовна за ява першого заступника прок урора Запорізької області, м . Запоріжжя в інтересах держа ви в особі Кирилівської сел ищної ради Якимвівського рай ону до Приватного підприємст ва “АНТЕЙ ПЛЮС М”, за участю тр етьої особи, яке не заявляє с амостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Де ржавного підприємства “Регі ональний торгово-сервісний ц ентр сільгоспмашин “Агроте хпостач” про визнання недійс ним договору оренди землі ві д 13.02.2008р.

05.05.2010р. ухвалою господа рського суду порушено провад ження у справі та призначено розгляд справи на 01.06.2010р.

01.06.2010р. ухвалою господарськ ого суду зупинено провадженн я у справі №13/342д/09-13/161д/10 до набран ня законної сили судовим ріш енням у справі №2а-168/09 за позово м заступника прокурора Запор ізької області до Кирилівськ ої селищної ради Якимівськог о району про визнання незако нним та скасування рішення К ирилівської селищної ради, я ка розглядається Дніпропетр овським апеляційним господа рським судом.

31.01.2012р. ухвалою господарськог о суду поновлено провадження у справі з 09.02.2012р. та призначено судове засідання на 09.02.2012р.

Ухвалою суду від 09.02.2012р . розгляд справи відкладався , на підставі ст. 77 ГПК України, судове засідання призначено на 20.02.2012р.

Відповідно до ст. 81-1 господ арського процесуального код ексу України, на вимогу хоча б одного учасника судового п роцесу у суді першої чи апеля ційної інстанції при розгляд і справи по суті або за ініціа тивою суду здійснюється фікс ування судового процесу з до помогою звукозаписувальног о технічного засобу.

Запис розгляду судової спр ави здійснюється за допомого ю технічних засобів, а саме: пр ограмно-апаратного комплекс у “Оберіг”.

Прокурор та позивач підтри мали позовні вимоги, на підст авах викладених у позовні за яві. Просять суд визнати неді йсним договір оренди землі в ід 13.02.2008р.

Відповідач проти позову за перечив, письмового відзиву не надав.

Представник третьої особи надав усні пояснення по суті спору.

Розглянувши матеріали сп рави та документи, надані сто ронами додатково, заслухавши представників сторін, суд,

В С Т А Н О В И В:

13.02.2008р. між Кирилівською се лищною радою Якимвівського р айону (орендодавець) та Приватним підприємством “АН ТЕЙ ПЛЮС М” (орендар) укладено договір оренди землі.

Відповідно п. 1 договору оре ндодавець на підставі рішенн я № 12, двадцять першої сесії, п' ятого скликання, Кирилівсько ї селищної ради від 12.02.2008р., пере лає, а орендар приймає в строк ове платне користування земе льну ділянку, для розміщення бази відпочинку, яка знаходи ться в межах смт. Кирилівка, Як имівського району, Запорізьк ої області, вул. Коса Пересип.

Згідно п. 3 договору в оренду передається земельна ділянк а загальною площею 0,1426га, згідн о з додатком, що є невід'ємною частиною договору.

Відповідно до п. 4 договору н ормативна грошова оцінка зем ельної ділянки становить 145400г рн. 38 коп., згідно витягу з техні чної документації про нормат ивну грошову оцінку земельно ї ділянки, виданого Якимівсь ким районним відділом земель них ресурсів 16.01.2008р. за № 161.

Договір укладено на 49 років , починаючи з дати його держав ної реєстрації (п. 7 договору).

Згідно п. 6 договору кадастр овий номер - 2320355400:01:005:0058.

Відповідно до п. 22 договору, п ередача земельної ділянки в оренду здійснюється з розроб ленням проекту її відведення .

Згідно з п. 52 невід' ємними ч астинами договору є: план зем ельної ділянки; акт визначен ня меж земельної ділянки в на турі (на місцевості); акт прийм ання та передачі земельної д ілянки; кадастровий план зем ельної ділянки з відображенн ям обмежень (обтяжень) у її вик ористанні та встановлених се рвітутів; проект відведення земельної ділянки.

Вказаний договір оренди зе мельної ділянки зареєстрова но у Якимівському районному відділі Державного підприєм ства «Центр земельного кадас тру при Державному комітеті по земельних ресурсах Україн и», про що у Державному реєстр і земель вчинено запис від 04.04.2 008 за № 040826400070.

На момент укладання між Кир илівською селищною радою та Приватним підприємством “АН ТЕЙ ПЛЮС М” договору оренди з емельної ділянки загальної, площею 0,1426га, частина вказаної земельної ділянки площею 0,22 г а знаходилась у постійному к ористуванні Державного підп риємства «Регіональний торг ово-сервісний центр сільгосп машин «Агротехпостач»(право наступника Запорізького кон структорсько-технологічног о інституту сільськогоспода рського машинобудування) на підставі Державного акту на право постійного користуван ня землею Б № 012401 від 1980 і не була вилучена у останнього в поря дку, передбаченому Земель ним кодексом України.

Таким чином, надання земель ної ділянки в користування н а праві оренди без попереднь ого її вилучення з постійног о користування є протиправни м та порушує вимоги ч. 5 ст. 116 ЗК У країни.

Відповідно до ст. 2 Закону Ук раїни «Про оренду землі»відн осини, пов'язані з орендою зем лі, регулюються Земельним ко дексом України, Цивільним ко дексом України, цим Законом, з аконами України, іншими норм ативно-правовими актами, при йнятими відповідно до них, а т акож договором оренди землі.

Згідно ч.1 ст. 6 Закону Укра їни «Про оренду землі» оре ндарі набувають права оренди земельної ділянки на підста вах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, Господарським кодексом Укра їни, цим та іншими законами Ук раїни і договором оренди зем лі.

Статтею 7 Закону України “ Про оренду землі” визначені підстави переходу права орен ди, якою перехід права оренди від однієї юридичної особи д о іншої не передбачений.

Згідно ст. 8-1 Закону України “Про оренду землі” право на о ренду земельної ділянки держ авної або комунальної власно сті не може бути відчужено її орендарем іншим особам, внес ено до статутного фонду, пере дано у заставу.

Статтею 3 Закону України "Пр о оренду землі" встановлено, щ о об'єктами оренди є земельні ділянки, що перебувають у вла сності громадян, юридичних о сіб, комунальній або державн ій власності.

Відповідно до частин 1, 2, 4 ст . 4 Закону України «Про оренду землі»орендодавцями земель них ділянок є громадяни та юр идичні особи, у власності яки х перебувають земельні ділян ки, або уповноважені ними осо би. Орендодавцями земельних ділянок, що перебувають у ком унальній власності, є сільсь кі, селищні, міські ради в межа х повноважень, визначених за коном. Орендодавцями земельн их ділянок, що перебувають у д ержавній власності, є районн і, обласні, Київська і Севасто польська міські державні адм іністрації, Рада міністрів А втономної Республіки Крим та Кабінет Міністрів України в межах повноважень, визначен их законом.

Відповідно до ст. 13 Закону України “Про місцеві держав ні адміністрації” до відання місцевих державних адмініст рацій у межах і формах, визнач ених Конституцією і законами України, належить вирішення питань щодо використання зе млі, природних ресурсів, охор они довкілля.

Статтею 116 Земельного коде ксу України визначено, що гро мадяни та юридичні особи наб увають права власності та пр ава користування земельними ділянками із земель державн ої або комунальної власності за рішенням органів виконав чої влади або органів місцев ого самоврядування, в межах ї х повноважень, визначених ци м Кодексом. Набуття права на з емлю громадянами та юридични ми особами здійснюється шлях ом передачі земельних діляно к у власність або надання їх у користування. При цьому, нада ння у користування земельної ділянки, що перебуває у власн ості або у користуванні, пров адиться лише після вилучення (викупу) її в порядку, передба ченому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 124 Земель ного кодексу України передач а в оренду земельних ділянок , що перебувають у комунальні й власності, здійснюється на підставі рішення органу міс цевого самоврядування шляхо м укладення договору оренди земельної ділянки.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 149 Земельного кодексу України земельні ді лянки, надані у постійне кори стування із земель державної та комунальної власності, мо жуть вилучатися для суспільн их та інших потреб за рішення м органів державної влади та органів місцевого самовряду вання. Вилучення земельних д ілянок провадиться за згодою землекористувачів на підста ві рішень Кабінету Міністрів України, Ради міністрів Авто номної Республіки Крим, місц евих державних адміністраці й, сільських, селищних, міськи х рад відповідно до їх повнов ажень.

Крім того, статтею 56 Закону У країни «Про землеустрій» пер едбачено, що до складу техніч ної документації із землеуст рою щодо складання документі в, що посвідчують право на зем ельну ділянку, включаються м атеріали польових геодезичн их робіт і план земельної діл янки, складений за результат ами кадастрової зйомки.

Відповідно до ст. 198 ЗК Україн и кадастрова зйомка - це ком плекс робіт, виконуваних для визначення та відновлення м еж земельних ділянок. Кадаст рова зйомка включає, в т.ч. пог одження меж земельної ділянк и з суміжними власниками та з емлекористувачами.

Статтею 103 Земельного кодек су України зазначено, що влас ники та землекористувачі зем ельних ділянок зобов'язані с півпрацювати при вчиненні ді й, спрямованих на забезпечен ня прав на землю кожного з них .

Земельна ділянка, що переда на ПП “АНТЕЙ ПЛЮС М” в оренду я вляється суміжною земельною ділянкою, земельної ділянки , яка знаходиться на праві пос тійного користування у проку ратури Запорізької області н а підставі Державного акту н а право постійного користува ння землею I- ЗП № 001050 від 27.05.99.

Отже, ПП “АНТЕЙ ПЛЮС М” є сум іжним землекористувачем з зе мельною ділянкою прокуратур и Запорізької області.

Разом з тим, на адресу проку ратури Запорізької області з емлевпорядна документація д ля погодження меж земельної ділянки, яка надається ПП “АН ТЕЙ ПЛЮС М” не надходила та не погоджувалась, у зв' язку з ч им, площа та межі земельної ді лянки не були погоджені у вст ановленому порядку.

До того ж, згідно п. 2, 4 ст. 203 Цив ільного кодексу України особ а, яка вчиняє правочин, повинн а мати необхідний обсяг циві льної дієздатності.

Статтею 207 зазначеного Коде ксу передбачено, що правочин , який вчиняє юридична особа, п ідписується особами, уповнов аженими на це її установчими документами, довіреністю, за коном або іншими актами циві льного законодавства, та скр іплюється печаткою.

Відповідно до ст. 15 Закону Ук раїни "Про оренду землі", акт в изначення меж земельної діля нки в натурі (на місцевості) є невід'ємною частиною договор у оренди.

Акт визначення меж земельн ої ділянки в натурі (на місцев ості) був підписаний 13.02.08 предс тавником суміжного землекор истувача - директором Держа вного підприємства «Регіона льний торгово-сервісний цент р сільгоспмашин «Агротехпос тач» Бедаревим Г.О., якого у ві дповідності до наказу Мініст ра промислової політики Укра їни № 158-Д від 29.10.2007р. було звільне но з займаної посади з 30.10.07.

Наведене свідчить, що на мом ент підписання акту визначен ня меж земельної ділянки в на турі (на місцевості) Бедарев Г .О. не мав повноважень (належно го обсягу правоздатності) дл я вчинення зазначених дій.

Крім того, відповідно до ст. 14 Закону України «Про оренду землі»договір оренди землі у кладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторі н може бути посвідчений нота ріально. Типова форма догово ру оренди землі затверджуєть ся Кабінетом Міністрів Украї ни.

Зі змісту спірного договор у оренди, вбачається, що форма та зміст спірного договору с уперечить та не відповідає в имогам ст. 14 Закону України "Пр о оренду землі" та постанові К абінету Міністрів України № 220 від 03.04.2004р. "Про затвердження Т ипового договору оренди земл і".

Так, в пункті 3 договору орен ди землі не міститься відомо стей, чи знаходяться на земел ьній ділянці будь-які об' єк ти нерухомого майна (перелік характеристика і стан будин ків, будівель, споруд та інших об' єктів), а також будь-які о б' єкти інфраструктури.

Відповідно до ст. 16 Закону Ук раїни «Про оренду землі» укл адення договору оренди земел ьної ділянки із земель держа вної або комунальної власнос ті здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування - о рендодавця, прийнятого у пор ядку, передбаченому Земельни м кодексом України, або за рез ультатами аукціону.

Спірний договір оренди зем лі було укладено між сторона ми на підставі рішення Кирил івської селищної ради № 12 від 12.02.08 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розмі щення бази відпочинку ПП “АН ТЕЙ ПЛЮС М”», яким затверджен о ПП “АНТЕЙ ПЛЮС М” проект від ведення земельних ділянок пі д розміщення бази відпочинку , які розташовані в смт. Кирилі вка, вул. Коса Пересип Якимівс ького району Запорізької обл асті та вирішено надати ПП “А НТЕЙ ПЛЮС М” земельні ділянк и площею 0,6873 га та 0,1426 га для розм іщення бази відпочинку, в дов гострокову оренду на 49 років, за рахунок земель житлової т а громадської забудови Кирил івської селищної ради Якимів ського району Запорізької об ласті.

Разом з тим, постановою Яким івського районного суду Запо різької області від 22.04.09 по спр аві № 2а/168/2009 року рішення Кирилі вської селищної ради № 12 від 12.0 2.08 визнано незаконним та скас овано.

Судом встановлено, що рішен ня Кирилівської селищної рад и № 12 від 12.02.2008р., прийнято з поруш енням норм діючого законодав ства України. На сьогоднішні й день рішення суду набрало з аконної сили та є чинним.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону України «Про оренду землі», в ідсутність у договорі оренди землі однієї з істотних умов , передбачених цією статтею, а також порушення вимог стате й 4-6, 11, 17, 19 цього Закону є підстав ою для відмови в державній ре єстрації договору оренди, а т акож для визнання договору н едійсним відповідно до закон у.

З наведеної норми Закону Ук раїни «Про оренду землі»слід ує, що підставою для визнання договору оренди землі недій сним може бути, зокрема, поруш ення підстав та порядку набу ття права на оренду земельно ї ділянки, передбачених Земе льним кодексом України.

В статті 203 ЦК України встановлені загальні вимоги , додержання яких є необхідни м для чинності правочину, змі ст правочину не може супере чити цьому Кодексу, іншим акт ам цивільного законодавств а, а також моральним засадам суспільства. Особа, яка вчиня є правочин, повинна мати необ хідний обсяг цивільної дієзд атності. Волевиявлення учас ника правочину має бути ві льним і відповідати його вну трішній волі. Правочин має вч инятися у формі, встановлені й законом. Правочин має бути с прямований на реальне настан ня правових наслідків, що обу мовлені ним.

Частиною 1 ст. 207 ГК України в становлено, що господарське зобов' язання, що не відпові дає вимогам закону, або вчине но з метою, яка завідомо супер ечить інтересам держави і су спільства, або укладено учас никами господарських віднос ин з порушенням хоча б одним з них господарської компетенц ії (спеціальної правосуб' єк тності), може бути на вимогу од нієї із сторін, або відповідн ого органу державної влади в изнано судом недійсним повні стю або в частині.

Відповідно до ч. 1 ст. 215 Цивіл ьного кодексу України підста вою недійсності правочину є недодержання в момент вчинен ня правочину стороною (сторо нами) вимог, які встановлені ч астинами першою - третьою, п'ят ою та шостою статті 203 цього Ко дексу.

Згідно ч. 2 ст. 215 Цивільного ко дексу України недійсним є пр авочин, якщо його недійсніст ь встановлена законом (нікче мний правочин). У цьому разі ви знання такого правочину неді йсним судом не вимагається. У випадках, встановлених цим К одексом, нікчемний правочин може бути визнаний судом дій сним.

Частиною 3 ст. 215 Цивільного к одексу України передбачено, що якщо недійсність правочин у прямо не встановлена закон ом, але одна із сторін або інша заінтересована особа запере чує його дійсність на підста вах, встановлених законом, та кий правочин може бути визна ний судом недійсним (оспорюв аний правочин).

Згідно з ч. 1 ст. 228 ЦК України п равочин вважається таким, що порушує публічний порядок, я кщо він був спрямований на по рушення конституційних прав і свобод людини і громадянин а, знищення, пошкодження майн а фізичної або юридичної осо би, держави. Автономної Респу бліки Крим, територіальної г ромади, незаконне заволодінн я ним.

Відповідно до ч. 2 ст. 228 ЦК Укра їни правочин, який порушує пу блічний порядок, є нікчемним .

Договір оренди землі 12 ві д 12.02.2008р. укладений між Кирилівс ькою селищною радою Якимвівс ького району та Приватн им підприємством “АНТЕЙ ПЛЮС М” є таким, що порушує публічн ий порядок та вчинено з метою , яка завідомо суперечить інт ересам держави і суспільства , у зв'язку з тим, що укладено з п орушенням підстав та порядку набуття права на оренду земе льної ділянки, передбачених Конституцією України та Земе льним кодексом України.

В даному випадку, спірний д оговір оренди землі суперечи ть законодавству, в тому числ і: статтям 116, 124, 149, 198 Земельного ко дексу України та ст.ст. 6, 14, 15 Зак ону України «Про оренду земл і»та ст. 203 Цивільного кодексу України.

Наведені норми закону дают ь підстави для визнання дого вору оренди землі від 13.02.2008р. не дійсним.

Відповідно до ст. 236 ЦК Україн и нікчемний правочин або пра вочин, визнаний судом недійс ним, є недійсним з моменту йог о вчинення. Якщо за недійсним правочином права та обов'язк и передбачалися лише на майб утнє, можливість настання їх у майбутньому припиняється.

Згідно з п. 3.2 Роз' яснення Ви щого арбітражного суду Украї ни від 12.03.1999р. № 02-5/111 «Про деякі пит ання практики вирішення спор ів, пов'язаних з визнанням уго д недійсними»за загальним пр авилом угода, визнана недійс ною, вважається такою з момен ту її укладання. Винятком з ць ого правила становлять угоди , зі змісту яких випливає, що в они можуть бути припинені ли ше на майбутнє, оскільки немо жливо повернути усе одержане за ними.

Враховуючи характер таког о виду угоди як оренда, догові р оренди належить до категор ії договорів, за яким віднови ти сторони в первинне положе ння практично неможливо, оск ільки факт користування майн ом - річ безповоротна, тобто повернути користування майн ом в натурі неможливо, отже у т акій ситуації припинення уго ди, визнаної судом недійсною відбувається на майбутній ч ас.

Відповідно до ст. 34 Закону Ук раїни "Про оренду землі" у разі припинення або розірвання д оговору оренди землі орендар зобов'язаний повернути орен додавцеві земельну ділянку н а умовах, визначених договор ом. Орендар не має права утрим увати земельну ділянку для з адоволення своїх вимог до ор ендодавця.

Пунктом 26 договору передбач ено, що після припинення дії д оговору, «орендар»повертає « орендодавцеві»земельну діл янку у стані, не гіршому порів няно з тим, у якому він одержав її в оренду.

Статтею 216 ЦК України визнач ено, що у разі недійсності пра вочину кожна із сторін зобов 'язана повернути другій стор оні у натурі все, що вона одерж ала на виконання цього право чину, а в разі неможливості та кого повернення, зокрема тод і, коли одержане полягає у кор истуванні майном, виконаній роботі, наданій послузі, - відш кодувати вартість того, що од ержано, за цінами, які існують на момент відшкодування.

Згідно ст. 21 Закону України "Про оренду землі" у разі визна ння у судовому порядку догов ору оренди землі недійсним о тримана орендодавцем орендн а плата за фактичний строк ор енди землі не повертається.

Відповідно до ст. 13 Консти туції України земля, її надра , атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які зн аходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, ви ключно (морської) економічно ї зони є об'єктами права власн ості українського народу. Ві д імені українського народу права власника здійснюють ор гани державної влади та орга ни місцевого самоврядування .

Стаття 14 Конституції Україн и передбачає, що земля є основ ним національним багатством , що перебуває під особливою о хороною держави.

З огляду на наведене, земе льна ділянка має бути поверн ута в розпорядження Кирилівс ької селищної ради Якимівськ ого району.

Аналіз фактичних обстави н справи свідчить про те, що до говір оренди землі від 13.02.2008р. у кладений в порушення Земельн ого кодексу України та Закон у України “Про оренди землі” , а отже підлягає визнанню нед ійсними.

Враховуючи вищевикладене, наявні матеріали справи, гос подарський суд дійшов виснов ку щодо задоволення позовних вимог.

Відповідно до вимог ст. 49 ГП К України судовий збір покла дається на відповідача, оскі льки спір до суду доведений з його вини.

Керуючись ст.ст. 22, 49, 82 - 85 ГПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити.

Визнати недійсним догові р оренди землі від 13.02.2008р., укл адений між Кирилівською сели щною радою Якимівського райо ну (72563, Запорізька область, Яки мівський район, смт. Кирилівк а, вул. Калініна, 67, код ЄДРПОУ 2548 9968) та Приватним підприємство м «АНТЕЙ ПЛЮС М»(69118, м. Запоріжж я, вул. Чубанова, буд. 1, код ЄДРП ОУ 35036774), який зареєстровано у Як имівському районному відділ і Державного підприємства «Ц ентр земельного кадастру при Державному комітеті по земе льних ресурсах України»у Дер жавному реєстрі земель 04.04.2008р. з а № 040826400070.

Зобов' язати Приватне підприємство «АНТЕЙ ПЛЮС М»( 69118, м. Запоріжжя, вул. Чубанова, б уд. 1, код ЄДРПОУ 35036774) повернути К ирилівській селищній раді Як имівського району (72563, Запоріз ька область, Якимівський рай он, смт. Кирилівка, вул. Каліні на, 67, код ЄДРПОУ 25489968) земельну ді лянку, загальною площею 0,1426 га, яка знаходиться в межах смт. К ирилівка, Якимівського район у Запорізької області, вул. Ко са Пересип, кадастровий номе р 2320355400:01:005:0058, у стані, не гіршому по рівняно з тим, у якому вона бул а одержана в оренду.

Стягнути з Приватного підприємства «АНТЕЙ ПЛЮС М» (69118, м. Запоріжжя, вул. Чубанова, буд. 1, код ЄДРПОУ 35036774, розрахунк овий рахунок в матеріалах сп рави відсутній) на користь Де ржавного бюджету України (от римувач: Державний бюджет Ор джонікідзевського району, ба нк отримувача: Головне управ ління Державного казначейст ва України у Запорізькій обл асті, р/р 31119095700007, МФО 813015, код ЄДРПОУ 34677145, код бюджетної класифікац ії 22090200, символ банку 095) 85 (вісімде сят п' ять) грн. 00 коп. державно го мита. Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Стягнути з Приватного пі дприємства «АНТЕЙ ПЛЮС М»(69118, м . Запоріжжя, вул. Чубанова, буд . 1, код ЄДРПОУ 35036774, розрахункови й рахунок в матеріалах справ и відсутній) на користь Держа вного бюджету України (отрим увач: Державний бюджет Орджо нікідзевського району, банк отримувач: Головне управлінн я Державного казначейства Ук раїни у Запорізькій області, р/р 31212259700007, МФО 813015, код ЄДРПОУ 34677145, к од бюджетної класифікації 22050 000, символ звітності банку 259) 236 (д вісті тридцять шість) грн. 00 ко п. витрат на інформаційно-тех нічне забезпечення судового процесу. Видати наказ післ я набрання рішенням законної сили.

Суддя В.Г. Серкіз

Рішення господарського су ду набирає законної сили піс ля закінчення десятиденного строку з дня його підписання .

Рішення оформлено і під писано згідно з вимогами ст. 84 ГПК України 21.02.2012р.

Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21487521
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/342д/09-13/161д/10

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Серкіз В.Г.

Рішення від 20.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Серкіз В.Г.

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Серкіз В.Г.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Серкіз В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні