Ухвала
від 01.02.2012 по справі 5023/10140/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5023/10140/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"01" лютого 2012 р.                                                              Справа № 5023/10140/11

вх. № 10140/11

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Представник кредитора - не з'явився

Розглянувши справу < Текст >

за заявою ДПІ у Фрунзенському районі м. Харкова

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Line Плюс" м. Харків

про визнання банкрутом  

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 07 грудня 2011 року за заявою ДПІ у Фрунзенському р-ні м. Харкова порушено провадження у справі про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Line Плюс", м. Харків; введено мараторій на задоволення вимог кредиторів; зобов'язано кредитора надати суду: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (від державного реєстратора) з даними про повне найменування, код та місцезнаходження боржника, наявність чи відсутність його за місцезнаходженням, про статус відомостей про юридичну особу, стан юридичної особи; довідку з управління статистики про включення боржника до ЄДРПОУ станом на момент розгляду справи; оригінали документів доданих до заяви для огляду суду;  докази безспірності вимог кредиторів, копія рішення суду, господарського суду, які розглядали вимоги кредитора до боржника; копія  неоплаченого розрахункового документу, за яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, реквізити розрахункових документів про списання коштів з банківського або кореспондентського рахунку/ ків боржника та дату його/їх прийняття банківською установою боржника до виконання із зазначенням дати прийняття, виконавчі документи (виконавчий лист, виконавчий напис нотаріуса) чи інші документи, які підтверджують визнання боржником вимог кредитора; докази вжиття заходів до отримання заборгованості по обов'язкових платежах у встановленому законодавством порядку, в тому числі рішення про стягнення заборгованості за рахунок активів платника податків, податкові вимоги, податкові повідомлення-рішення з доказами вручення їх боржнику; копію останньої декларації (звіту) поданого боржником до ДПІ; пропозиції щодо кандидатури ліквідатора з числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражний керуючий, або розглянути питання щодо участі кредитора у справі про визнання боржника банкрутом в якості ліквідатора в порядку ч. 2 ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”; інші докази на підтвердження того, що керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, або наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10 січня 2012року розгляд справи відкладався, у зв'язку з неявкою в судове засідання учасників процесу та ненадання ними витребуваних судом документів на 01 лютого 2012року.

В судове засідання кредитор знов не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, документів витребуваних судом не надав, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, про що свідчать наявні в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення (№ 028255 та №000369).          

Розглянувши матеріали заяви кредитора, суд встановив наступне.

Згідно  зі  ст. 4-1 ГПК України встановлено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим кодексом з урахуванням особливостей, встановлених  Законом про банкрутство.

У відповідності до п. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

У відповідності до ст. 32 Господарського процесуального кодексу України, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Згідно ст. 33 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Згідно ст. 34 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

У відповідності до ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Як встановлено судом, кредитор ухвалу господарського суду Харківської області від 07 грудня 2011 року не виконав, витребуваних судом доказів, які мають суттєве значення для всебічного та повного розгляду справи не надав, в судове засідання не з'явився і його нез'явлення до суду без поважних причин перешкоджає розгляду його заяви про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Line Плюс" по суті, так як неможливо з'ясувати ознаки неплатоспроможності боржника в зв'язку з тим, що кредитором не надано суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (від державного реєстратора) з даними про наявність чи відсутність його за місцезнаходженням, інші докази на підтвердження того, що керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або наявність інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника; докази вжиття заходів до отримання заборгованості у встановленому законодавством порядку, а саме докази безспірності вимог кредиторів, копія рішення суду, господарського суду, які розглядали вимоги кредитора до боржника; копія  неоплаченого розрахункового документу, за яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, реквізити розрахункових документів про списання коштів з банківського або кореспондентського рахунку/ ків боржника та дату його/їх прийняття банківською установою боржника до виконання із зазначенням дати прийняття, виконавчі документи (виконавчий лист, виконавчий напис нотаріуса) чи інші документи, які підтверджують визнання боржником вимог кредитора.

Згідно з ч. 5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України суд має право залишити заяву сторони без розгляду, якщо без поважних причин не надані витребувані ухвалою суду матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Таким чином, враховуючи, що кредитор не з'явився на виклик суду,  не представив  витребуваних  ухвалами суду  документів без поважних на те причин, та  виходячи з того, що зазначені докази є необхідними для подальшого розгляду справи,  заява боржника про порушення справи про банкрутсво  згідно п. 5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України,  підлягає  залишенню без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись п. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 4-1, п.5 ст. 81, ст. 86  Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

 1. Залишити заяву кредитора - ДПІ у Фрунзенському р-ні м. Харкова про порушення справи про банкрутство у відношенні боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Line Плюс", код 31343893 без розгляду.

2. Скасувати мораторій введений ухвалою господарського суду Харківської області від 07 грудня 2011 року.

3. Ухвалу направити ініціюючому кредитору, боржнику, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС за місцем знаходження боржника.

Суддя                                                                                            Дзюба О.А. 

Дата ухвалення рішення01.02.2012
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21488333
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/10140/11

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні