Постанова
від 18.08.2011 по справі 2а/0370/2066/11
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2011 року < год:хв > Справа № 2а/0370/2066/11

Волинський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого-судді Плахті й Н.Б.,

розглянувши в порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом Л уцької об'єднаної державної податкової інспекції до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Компанія «Каратбуд строй клас» про припинення ю ридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об' єднана дер жавна податкова інспекція (д алі - Луцька ОДПІ, позивач) з вернулася в суд з адміністра тивним позовом до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Компанія «Каратбудстрой к лас» (далі - ТзОВ «Компанія « Каратбудстрой клас», відпові дач) про припинення юридично ї особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що відповідач як платн ик податків більше одного ро ку не подає до Луцької ОДПІ до кументи податкової звітност і. На момент звернення до суду у відповідача податковий бо рг відсутній. Позивач просит ь припинити юридичну особу - ТзОВ «Компанія «Каратбудстр ой клас».

Відповідно до статті 183-2 Коде ксу адміністративного судоч инства України (далі - КАС Укра їни) судовий розгляд справи з дійснювався в порядку скороч еного провадження.

Відповідач заперечень про ти позову не подав, хоча згідн о ч.11 ст.35 КАС України був належ ним чином повідомлений про р озгляд справи в порядку скор оченого провадження та про н аслідки неподання заперечен ь проти позову.

Дослідивши письмові доказ и, суд дійшов висновку, що адмі ністративний позов підлягає до задоволення повністю з та ких підстав.

Судом встановлено, що ТзОВ « Компанія «Каратбудстрой кла с» зареєстроване як юридична особа Шевченківською районн ою у місті Києві державною ад міністрацією 08.08.2007 року, а з 16.06.2010 р оку взятий на облік виконавч им комітетом Луцької міської ради Волинської області, що п ідтверджується довідкою з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Відповідно до довідк и Луцької ОДПІ від 29.06.2011 року №872 відповідач взятий на облік я к платник податків з 10.08.2007 року за № 30162.

ТзОВ «Компанія «Каратбудс трой клас» більше року не под ає документів податкової зві тності, що підтверджується д овідкою Луцької ОДПІ №133 від 07.0 7.2011 року про подання останньої звітності, з якої вбачається , що остання подана звітність товариства - декларація з п одатку на прибуток за 2009 рік ві д 08.02.2010 року, реєстраційний номе р ДПІ у Шевченківському райо ні м.Києва 73628.

Станом на 29 червня 2011 року под атковий борг у відповідача в ідсутній, що підтверджується довідкою Луцької ОДПІ №1505 від 29.06.2011 року.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 ПК України, я кий набрав чинності з 01.01.2011 року , платник податків зобов' яз аний подавати до контролюючи х органів у порядку, встановл еному податковим та митним з аконодавством, декларації, з вітність та інші документи, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків та зборів. Пун ктом 49.2 статті 49 ПК України виз начено, що платник податків з обов' язаний за кожний встан овлений цим Кодексом звітний період подавати податкові д екларації щодо кожного окрем ого податку, платником якого він є, відповідно до цього Код ексу незалежно від того, чи пр овадив такий платник податку господарську діяльність у з вітному періоді.

Пунктом 67.2 статті 67 ПК Україн и передбачено право органів державної податкової служби в установленому законом пор ядку звертатися до суду про в инесення судового рішення що до припинення юридичних осіб або підприємницької діяльно сті фізичних осіб - підприєм ців.

Відповідно до пункту 2 части ни першої статті 9 Закону Укра їни «Про систему оподаткуван ня» (в редакції, чинній на час виникнення правовідносин) пл атники податків і зборів (обо в'язкових платежів) зобов'яза ні подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Відповідно до частини друг ої статті 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців» підставами для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи, є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Таким чином, оскільки відпо відач не подавав більше одно го року до Луцької ОДПІ докум енти податкової звітності, т ому суд дійшов висновку, що ад міністративний позов підляг ає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців» суд, як ий постановив рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набра ння таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення. Дата надходж ення відповідного судового р ішення вноситься державним р еєстратором до журналу облік у реєстраційних дій.

За таких обставин суд прихо дить до висновку про зобов' язання державного реєстрато ра виконавчого комітету Луць кої міської ради Волинської області здійснити заходи, сп рямовані на припинення юриди чної особи ТзОВ «Компанія Ка ратбудстрой клас».

Відповідно до частини перш ої статті 256 КАС України негай но виконуються постанови суд у, прийняті в порядку скороче ного провадження. Отже, поста нова підлягає до негайного в иконання.

Керуючись ст.ст.158-163, 183-2, 186, 256 КАС У країни, на підставі Податков ого кодексу України, Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Компанія «Кар атбудстрой клас» (43005, Волинськ а область, місто Луцьк, проспе кт Перемоги, 34, код ЄДРПОУ 35332026).

Зобов' язати державного р еєстратора виконавчого комі тету Луцької міської ради Во линської області здійснити з аходи, передбачені Законом У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців» та спря мовані на припинення юридичн ої особи - Товариства з обме женою відповідальністю «Ком панія «Каратбудстрой клас» ( 43005, Волинська область, місто Лу цьк, проспект Перемоги, 34, код Є ДРПОУ 35332026).

Постанова виконується нег айно.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого статтею 186 КА С України, якщо таку апеляцій ну скаргу не було подано. У раз і подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної ск арги, відмови у відкритті апе ляційного провадження або на брання законної сили рішення м за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку п овністю або частково шляхом подання апеляційної скарги д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через Волинський окружний адмініс тративний суд. Апеляційна ск арга на постанову суду подає ться протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови . Копія апеляційної скарги од ночасно надсилається особою , яка її подає, до Львівського апеляційного адміністратив ного суду.

Головуючий-суддя Н.Б.Пл ахтій

Дата ухвалення рішення18.08.2011
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21491563
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/2066/11

Постанова від 18.08.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 29.07.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні