Постанова
від 19.09.2011 по справі 2а/0370/2412/11
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2011 року < год:хв > Справа № 2а/0370/2412/11

Волинський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого-судді Плахті й Н.Б.,

розглянувши в порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом Л уцької об' єднаної державно ї податкової інспекції до До чірнього підприємства «Авгу р-Вест» фірми «Авгур» у формі Товариства з обмеженою відп овідальністю про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об' єднана дер жавна податкова інспекція (д алі - Луцька ОДПІ, позивач) зв ернулася в суд з адміністрат ивним позовом до Дочірнього підприємства «Авгур-Вест» фі рми «Авгур» у формі Товарист ва з обмеженою відповідальні стю (далі - ДП «Авгур-Вест» фі рми «Авгур» у формі ТзОВ, відп овідач) про припинення юриди чної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що відповідач як платн ик податків більше одного ро ку не подає до Луцької ОДПІ по даткової звітності. На момен т звернення до суду у відпові дача податковий борг відсутн ій. Позивач просить припинит и юридичну особу - ДП «Авгур -Вест» фірми «Авгур» у формі Т зОВ.

Відповідно до статті 183-2 Коде ксу адміністративного судоч инства України (далі - КАС Укра їни) судовий розгляд справи з дійснювався в порядку скороч еного провадження.

Відповідач заперечень про ти позову не подав, хоча згідн о ч.11 ст.35 КАС України був належ ним чином повідомлений про р озгляд справи в порядку скор оченого провадження та про н аслідки неподання заперечен ь проти позову.

Дослідивши письмові доказ и, суд дійшов висновку, що адмі ністративний позов підлягає до задоволення повністю з та ких підстав.

Судом встановлено, що ДП «Ав гур-Вест» фірми «Авгур» у фор мі ТзОВ зареєстроване як юр идична особа Луцькою районно ю державною адміністрацією 2 2.01.2001 року, що підтверджується в итягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців.

Відповідно до довідки Луць кої ОДПІ від 15.08.2011 року №371 відпов ідач взятий на облік як платн ик податків з 23.03.2004 року.

ДП «Авгур-Вест» фірми «Авгу р» у формі ТзОВ до Луцької ОДП І подано останню податкову з вітність - декларацію з подат ку на прибуток підприємства за 2007 рік від 23.01.2008 року, що підтве рджується довідкою Луцької О ДПІ №93 від 22.06.2011 року.

Станом на 27.05.2011 року податков ий борг у відповідача відсут ній, що підтверджується дові дкою Луцької ОДПІ №1225 від 27.05.2011 р оку.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 ПК України, я кий набрав чинності з 01.01.2011 року , платник податків зобов' яз аний подавати до контролюючи х органів у порядку, встановл еному податковим та митним з аконодавством, декларації, з вітність та інші документи, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків та зборів. Пун ктом 49.2 статті 49 ПК України виз начено, що платник податків з обов' язаний за кожний встан овлений цим Кодексом звітний період подавати податкові д екларації щодо кожного окрем ого податку, платником якого він є, відповідно до цього Код ексу незалежно від того, чи пр овадив такий платник податку господарську діяльність у з вітному періоді.

Пунктом 67.2 статті 67 ПК Україн и передбачено право органів державної податкової служби в установленому законом пор ядку звертатися до суду про в инесення судового рішення що до припинення юридичних осіб або підприємницької діяльно сті фізичних осіб - підприєм ців.

Відповідно до пункту 2 части ни першої статті 9 Закону Укра їни «Про систему оподаткуван ня» (в редакції, чинній на час виникнення правовідносин) пл атники податків і зборів (обо в'язкових платежів) зобов'яза ні подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Відповідно до частини друг ої статті 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців» підставами для пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов' язано з банкр утством юридичної особи, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Таким чином, оскільки відпо відач не подавав більше одно го року до Луцької ОДПІ докум енти податкової звітності, т ому суд дійшов висновку, що ад міністративний позов підляг ає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців» суд, як ий постановив рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набра ння таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення. Дата надходж ення відповідного судового р ішення вноситься державним р еєстратором до журналу облік у реєстраційних дій.

За таких обставин суд прихо дить до висновку про зобов' язання державного реєстрато ра Луцької районної державно ї адміністрації Волинської о бласті здійснити заходи, спр ямовані на припинення юридич ної особи - ДП «Авгур-Вест» ф ірми «Авгур» у формі ТзОВ.

Відповідно до частини перш ої статті 256 КАС України негай но виконуються постанови суд у, прийняті в порядку скороче ного провадження. Отже, поста нова підлягає до негайного в иконання.

Керуючись ст.ст.158-163, 183-2, 186, 256 КАС У країни, на підставі Податков ого кодексу України, Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Дочірнє підприємство «Авгур -Вест» фірми «Авгур» у формі Т овариства з обмеженою відпов ідальністю (45607, Волинська обл., Луцький район, с.Гірка Полонк а, код ЄДРПОУ 31296042).

Зобов' язати державного р еєстратора Луцької районної державної адміністрації Вол инської області здійснити за ходи, передбачені Законом Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» та спрям овані на припинення юридично ї особи - Дочірнього підпри ємства «Авгур-Вест» фірми «А вгур» у формі Товариства з об меженою відповідальністю (45607 , Волинська обл., Луцький район , с.Гірка Полонка, код ЄДРПОУ 3129 6042).

Постанова виконується нег айно.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого статтею 186 КА С України, якщо таку апеляцій ну скаргу не було подано. У раз і подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної ск арги, відмови у відкритті апе ляційного провадження або на брання законної сили рішення м за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку п овністю або частково шляхом подання апеляційної скарги д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через Волинський окружний адмініс тративний суд. Апеляційна ск арга на постанову суду подає ться протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови . Копія апеляційної скарги од ночасно надсилається особою , яка її подає, до Львівського апеляційного адміністратив ного суду.

Головуючий-суддя Н.Б.Пл ахтій

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21491964
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/2412/11

Постанова від 19.09.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 30.08.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні