Постанова
від 21.12.2011 по справі 2-а/1970/3696/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/3696/11

"21" грудня 2011 р., Те рнопільський окружний адм іністративний суд в складі:

Г оловуючої Подлісної І.М.

се кретаря Подорожної Н .М.

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні в міс ті Тернополі адміністративн у справу за адміністративним позовом Тернопільської об' єднаної державної подат кової інспекції до Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю «Феролюкс»про стягне ння заборгованості

в с т а н о в и в:

Тернопільська об' є днана державна податкова інс пекція звернулася до адмініс тративного суду з адміністра тивним позовом до Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю «Феролюкс»про стягнен ня заборгованості на загальн у суму 995, 00 грн.

Представник позивача Те рнопільської об' єднаної державної податкової інспек ції в судовому засіданні поз овні вимоги підтримав у повн ому обсязі, просив позов задо вольнити, стягнути з Товари ства з обмеженою відповіда льністю «Феролюкс»заборгов аність перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами н а загальну суму 995, 00 грн.

Представник відповідача Товариства з обмеженою від повідальністю «Феролюкс»в с удове засідання повторно не з' явився з невідомих на те с уду причин, хоча про день, час та місце судового розгляду б ув повідомлений належним чин ом.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, проана лізувавши та дослідивши мате ріали справи, вважає що даний позов підлягає до задоволен ня, виходячи наступних мірку вань.

Згідно витягу з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб, Товари ство з обмеженою відповіда льністю «Феролюкс» зареєстр оване виконавчим комітетом Тернопільської міської р ади 22.10.2010 року із наступним при своєнням ідентифікаційного коду 36903992.

Станом на 26.10.2011 року за відпов ідачем числиться податковий борг по податку на прибуток п риватних підприємств на суму 995, 00 грн.

У відповідності до п. 6.1 ст. 6 По даткового кодексу України. П одатком є обов' язковий, без умовний платіж до відповідно го бюджету, що справляється з платників податку відповідн о до цього Кодексу.

Згідно ст. ст. 8, 9 Податкового кодексу України, податок на п рибуток підприємств відноси ться до загальнообов' язков их податків та зборів, а тому в ін є обов' язковими до сплат и на усій території України, к рім випадків передбачених ци м Кодексом.

Платниками податків визна ються фізичні особи (резиден ти і нерезиденти України), юри дичні особи (резиденти і нере зиденти України) та їх відокр емленні підрозділи, які мают ь, одержують (передають) об' є кти оподаткування або провад ять діяльність (операції), що є об' єктом оподаткування згі дно з цим Кодексом або податк овими законами, і на яких покл адено обов' язок із сплати п одатків та зборів згідно з ци м Кодексом.

Пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового ко дексу України передбачено, щ о платник податків зобов' яз аний подавати до контролюючи х органів у порядку, встановл еному податковим та митним з аконодавством, декларації, з вітність та інші документи, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків та зборів.

Пп. 41.1.1 п. 41. 1 ст. 41 Податкового ко дексу України, контролюючими органами є органи державної податкової служби - щодо по датків, які справляються до б юджетів та державних цільови х фондів, крім зазначених у пі дпункті 41.1.2 цього пункту, а так ож стосовно законодавства, к онтроль за дотриманням якого покладається на органи держ авної податкової служби.

Органи державної податко вої служби мають право зверт атися до суду щодо стягнення котів платника податків, яки й має податковий борг (ст. 20 Податков ого кодексу України).

Згідно пп. 102.4 п. 102.1 ст. 102 Податко вого кодексу України податко вий борг, що виник у зв' язку і з відмовою у самостійному по гашенні такого грошового зоб ов' язання, може бути стягну тий протягом наступних 1095 кал ендарних днів з дня виникнен ня податного боргу.

Станом на 26.10.2011 року відповід ач має заборгованість перед бюджетами та державними ціль овими фондами на загальну су му 995, 00 грн. в т. ч.:

- По податку на п рибуток приватних підприємс тв на суму 995, 00 грн. Підтверджен ням заборгованості є належно завірені копії облікової ка ртки платника податків по по датку на прибуток приватних підприємств, довідка про ная вність податкового боргу, ко рінець податкової вимоги №306 в ід 23 лютого 2011 року та декларац ія з податку на прибуток підп риємств.

Сума податкового боргу в иникла внаслідок несплати уз годжених податкових зобов' язань зазначених в деклараці ї з податку на прибуток підпр иємств №382802 від 29.02.2011. та у доброві льному порядку не сплачена.

Згідно із пп. 87.11 п. 87.1 ст. 87 Подат кового кодексу України, орга н стягнення звертається до с уду з позовом про стягнення с уми податкового боргу платни ка податку - фізичної особи. Стягнення податкового боргу за рішенням суду здійснюєть ся державною виконавчою служ бою відповідно до закону про виконавче провадження.

Стягнення коштів з рахункі в у банках, обслуговуючих так ого платника податків, здійс нюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податково ї служби, у розмірі суми подат кового або його частини (п. 95.3 с т. 95 Податкового кодексу Украї ни).

Відповідно до вимог пункту 95.4 статті 95 Податкового кодекс у України орган державної по даткової служби на підставі рішення суду здійснює стягне ння коштів у рахунок погашен ня податкового боргу за раху нок готівки, що належить тако му платнику податків.

Виходячи з вищенаведеного , суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтов аними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам спр ави, ґрунтуються на вимогах ч инного законодавства, належн им чином не запереченні від повідачем, а тому підлягають до задоволення в повному обс язі.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

керуючись ст. ст. 2, 6, 7, 72, 86, 160 - 163 КАС України, Податковим код ексом України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити. С тягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю « Феролюкс» (вул. Січових Стріл ьців, 17/12, м. Тернопіль, ідентифі каційний код 36903992) кошти в сумі 9 95 (дев' ятсот дев' яносто п' ять) гривень 00 копійок за раху нок готівки, що належить відп овідачу та з рахунків відпов ідача у банках, обслуговуючи х Товариство з обмеженою відповідальністю «Феролюкс »у рахунок погашення податко вого боргу на б/р31118009700002 код плат ежу 11021000 державний бюджет УДК у м. Тернополі, код оде ржувача 23588119, банк УДК в Тернопі льській області МФО 838012.

Постанова суду набирає законної сили закінчення ст року подання апеляційної ска рги. У разі подання апеляційн ої скарги судове рішення, якщ о воно не скасоване, набирає з аконної сили після набрання законної сили рішення за нас лідками апеляційного розгля ду.

Апеляційна скарга може бут и подана до Львівського апел яційного адміністративного суду у порядок і строки, перед бачені статтями 186 і 254 Кодексу адміністративного судочинс тва України.

Головуючий суддя Подлісна І.М.

копія вірна

Суддя Подлісна І.М.

Дата ухвалення рішення21.12.2011
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21495348
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/3696/11

Ухвала від 24.11.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна І.М.

Постанова від 21.12.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні