Постанова
від 23.01.2012 по справі 2а/2370/28/2012
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2012 року С права № 2а/2370/28/2012

23.01.12

Черкаський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого судді Мишенка В.В.,

при секретарі Гришанові Д.Є.,

за участю:

представника позивача Чумак В.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в м. Черк аси адміністративну справу з а позовом Шполянського район ного центру зайнятості до ко мунального підприємства «Шп олянське підприємство тепло вих мереж»про стягнення забо ргованості зі сплати страхов их внесків,

встановив:

До суду з позовною заявою звернувся Шполянський район ний центр зайнятості, в якій п росить стягнути з комунально го підприємства «Шполянське підприємство теплових мереж »заборгованість зі сплати ст рахових внесків до Фонду заг альнообов' язкового держав ного соціального страхуванн я України на випадок безробі ття в сумі 809 грн. 88 коп.

В судовому засіданні пре дставник позивача позов підт римала в повному обсязі, обґр унтовуючи свої вимоги наступ ним.

Позивачем проведено пере вірку дотримання вимог Закон у України «Про загальнообов' язкове державне страхування на випадок безробіття»щодо своєчасності та повноти спла ти страхових внесків. Переві ркою встановлено, що комунал ьне підприємство «Шполянськ е підприємство теплових мере ж», зареєстроване як платник страхових внесків, має забор гованість зі сплати страхови х внесків, строк сплати яких н е настав, до Фонду загальнооб ов' язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття за 10 м ісяців 2010 року у сумі 809 грн. 88 коп .

Враховуючи те, що вжиті захо ди досудового врегулювання н е дали позитивного результат у, позивач просить суд задово льнити позов в повному обсяз і.

Представник відпові дача в судове засідання не з' явився, хоча належним чином п овідомлений про час, дату та м ісце розгляду справи. За таки х обставин, суд розглядає спр аву без його участі.

Заслухавши предста вника позивача, дослідивши т а оцінивши всі наявні у справ і докази в їх сукупності, суд п рийшов до висновку, що даний п озов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положенням частини 1 статті 12 Закону України «Про загальнообов'язкове державн е соціальне страхування на в ипадок безробіття»визначен о, що виконавча дирекція Фонд у є виконавчим органом правл іння Фонду, який забезпечує в иконання рішень правління. Ф ункції виконавчої дирекції Ф онду покладаються на органи державної служби зайнятості . Директор Державного центру зайнятості центрального орг ану виконавчої влади у сфері праці та соціальної політик и та його заступники є відпов ідно керівником та заступник ами виконавчої дирекції Фонд у.

Згідно витягу з ЄДРПОУ ком унальне підприємство «Шполя нське підприємство теплових мереж»зареєстроване 27.08.1992 Шпо лянською районною державною адміністрацією та має ідент ифікаційний код 21381064.

Пунктом 4 частини 1 статті 1 За кону України «Про загальнооб ов'язкове державне соціальне страхування на випадок безр обіття»встановлено, що страх увальники - роботодавці, заст раховані особи, фізичні особ и - суб'єкти підприємницької д іяльності та інші особи (вклю чаючи юридичних осіб), які вик ористовують працю фізичних о сіб за договорами цивільно-п равового характеру, які відп овідно до цього Закону сплач ують страхові внески, таким ч ином відповідач є страхуваль ником в розумінні цього Зако ну.

Відповідно до розрахунков их відомостей про нарахуванн я і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообо в' язкового державного соці ального страхування України на випадок безробіття комун альне підприємство «Шполянс ьке підприємство теплових ме реж» за 2010 рік допустило недої мку зі сплати страхових внес ків, строк сплати яких не наст ав, до Фонду загальнообов'язк ового державного соціальног о страхування України на вип адок безробіття в сумі 809 грн. 88 коп.

Згідно Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування на випадок безробіття»всі робо тодавці, підприємства, устан ови і організації, фізичні ос оби які використовують найма ну працю - починаючи з 1 січня 2001 року повинні сплачувати вн ески до Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття за найман их працівників у порядку і в р озмірах, передбачених Законо м. Обов' язковість сплати ст рахових внесків встановлено ст. 35 Закону.

На підставі викладеного су д вважає законною та обґрунт ованою вимогу позивача про с тягнення з відповідача забор гованості зі сплати страхови х внесків.

Враховуючи наведене, даний позов підлягає задоволенню, а кошти в розмірі 809 грн. 88 коп. - стягненню з відповідача.

Керуючись Зако ном України «Про загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування на випадок без робіття»№ 1533-III від 2 березня 2000 р оку, Конституцією України, ст .ст. 2, 4, 6, 17, 19, 49, 51, 71, 79, 86, 87, 94, 112, 136, 159, 160, 161, 162, 257 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов з адовольнити повністю.

Стягнути з комунального пі дприємства «Шполянське підп риємство теплових мереж»(20600, Ч еркаська обл., Шполянський р-н , м. Шпола, ідентифікаційний ко д 21381064) на користь Шполянського районного центру зайнятості (20600, Черкаська обл., м. Шпола, вул . Таранця, 18, код ЄДРПОУ 21368490) - 809 (в ісімсот дев' ять) грн. 88 коп.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом дес яти днів з дня її проголошенн я. У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Якщо суб'єкта владних повн оважень у випадках та порядк у, передбачених частиною чет вертою статті 167 цього Кодексу , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя В.В. Мише нко

Дата ухвалення рішення23.01.2012
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21496010
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/28/2012

Ухвала від 06.01.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Постанова від 23.01.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні