Ухвала
від 05.07.2007 по справі 22-5105/2007
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 22-5105

Головуючий у 1 -ій інстанції - Ізмайлова Т. Л.

Доповідач -Карпенко С.О.

УКРАЇНА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВ А

01601, м. Київ, МСП, вул. Володимир ська, 15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 липня 2007 року колегія судді в судової палати в цивільних справах апеляційного суду м іста Києва в складі:

головуючого - судді Карпен ко С.О.

суддів Наумчука М.І., Диби В .Г.,

при секретарі Татарчук К. М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Києві цивільну справу за апеляційною скаргою Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Украгрофін» на ухвалу Шевченківського районного с уду міста Києва від 11.04.07 року в с праві за клопотанням фірми « OrganicTrade& ServicesGmBH» до Товариства з обме женою відповідальністю «Укр агрофін» про приведення ріше ння Міжнародного арбітражно го суду при Торгово-промисло вій палаті України до примус ового виконання,

встановила:

Ухвалою Шевченківського р айонного суду міста Києва ві д 11.04.07 року клопотання фірми «Org anicTrade& ServicesGmBH» про приведення рішен ня Міжнародного комерційног о арбітражного суду при Торг ово-промисловій палаті Украї ни від 27.12.05 року по справі АС № 189у /2005 до примусового виконання з адоволено.

Приведено до примусового в иконання рішення Міжнародно го комерційного арбітражног о суду при Торгово-промислов ій палаті України від 27.12.05 року по справі АС № 189у/2005, яким зобов 'язано ТОВ «Украгрофін» ( Укра їна м. Київ вул. Госпітальна, 12 о фіс 412, ідентифікаційний код Е ДРПОУ 24591785) сплатити фірмі «OrganicTrad e& ServicesGmBH» (Backerstrabe23, D-87435 Kempten, Germany) 40 006,36 долара С ША основного боргу (з правом с платити вказаної суми частин ами) і 1 000 доларів США в рахунок відшкодування витрат по опл аті арбітражного збору, а всь ого 41 006,36 доларів США (сорок одну тисячу шість доларів США і 36 ц ентів)

Стягнуто з ТОВ «Украгрофін » на користь фірми «OrganicTrade& ServicesGmBH» с удовий збір в розмірі 1 700 гр.н т а витрати на інформаційно-те хнічне забезпечення розгляд у справи 15 грн.

У поданій апеляційній скар зі ТОВ «Украгрофін» просить ухвалу суду скасувати, посил аючись на те, що фірма «OrganicTrade& Services GmBH» порушувала умови контракт ів. Апелянт вважає, що факт існ ування фірми «OrganicTrade& ServicesGmBH» та пов новаження Білова І.В. предста вляти її інтереси не підтвер джено.

В суді апеляційної інстанц ії представник ТОВ «Украгроф ін» апеляційну скаргу підтри мав з підстав, наведених у ній , і просив скаргу задовольнит и.

Представник фірми «OrganicTrade& ServicesGm BH» Білов І.В. заперечував щодо доводів апеляційної скарги, вважаючи ухвалу суду законн ою.

2

Колегія суддів, перевірив ши законність та обгрунтован ість ухвали суду першої інст анції в межах доводів апеляц ійної скарги та вимог, заявле них у суді першої інстанції, д ійшла висновку, що апеляційн а скарга задоволенню не підл ягає.

Встановлено, що Міжнародни м комерційним арбітражним су дом при Торгово-промисловій палаті України розглянута сп рава АС № 189у/2005 за позовом фірми «OrganicTrade& ServicesGmBH» до ТОВ «Украгрофін » про стягнення боргу і рішен ням від 27.12.05 року позов задовол ений.

Зобов'язано ТОВ «Украгрофі н» сплатити до 30 червня 2006 року фірмі «OrganicTrade& ServicesGmBH» 40 006,36 долара СШ А основного боргу (з правом уп лати вказаної суми частинами ) і 1 000 доларів США в рахунок від шкодування витрат по оплаті арбітражного збору, а всього зобов'язано сплатити 41 006,36 дола рів США.

Задовольняючи клопотання, суд першої інстанції виходи в з того, що ТОВ «Украгрофін» в добровільному порядку рішен ня Міжнародного комерційног о арбітражного суду від 27.12.05 ро ку не виконало, доказів на під твердження наявності підста в для відмови у визнанні і вик онанні арбітражного рішення не надали.

Такий висновок суду є прав ильним, враховуючи наступне.

Відповідно до правил ст.35 З акону України «Про міжнародн ий комерційний арбітраж» арб ітражне рішення, незалежно в ід того, в якій країні воно бул о винесено, визнається обов'я зковим і при поданні до компе тентного суду письмового кло потання виконується з урахув анням положень цієї статті т а статті 36 Закону.

Сторона, що спирається на ар бітражне рішення або порушує клопотання про його виконан ня, повинна подати оригінал н алежним чином засвідченого а рбітражного рішення або нале жним чином засвідчену копію такого, а також оригінал арбі тражної угоди, зазначеної в с татті 7, або належним чином зас відчену копію такої.

Звертаючись до суду із вказ аним клопотанням, фірма «OrganicTrade & ServicesGmBH» всі наведені вище умови виконала.

Заперечення, на які вказує а пелянт в обґрунтування апеля ційної скарги, не є підставою ні для відмови у визнанні та в иконанні арбітражного рішен ня, перелік яких передбачени й ст.36 Закону України «Про між народний комерційний арбітр аж», ні для скасування ухвали Шевченківського районного с уду міста Києва від 11.04.07 року.

За таких обставин колегія с уддів дійшла висновку, що ухв ала суду є законною та обґрун тованою, постановленою з дод ержанням норм матеріального та процесуального права, під став для скасування якої апе ляційна скарга не містить.

Керуючись ст.ст.303, 307, 312, 314, 315 ЦПК України, колегія суддів

ухвалила:

Апеляційну скаргу Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Украгрофін» відхилити .

Ухвалу Шевченківського ра йонного суду міста Києва від 11 квітня 2007 року залишити без з мін.

Ухвала набирає законної си ли з моменту її проголошення , але може бути оскаржена у кас аційному порядку протягом дв ох місяців з дня набрання нею законної сили до Верховного Суду України шляхом подання до цього суду касаційної ска рги

Дата ухвалення рішення05.07.2007
Оприлюднено07.12.2009
Номер документу2150226
СудочинствоЦивільне
Сутьприведення ріше ння Міжнародного арбітражно го суду при Торгово-промисло вій палаті України до примус ового виконання

Судовий реєстр по справі —22-5105/2007

Ухвала від 05.07.2007

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Карпенко C.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні