Рішення
від 13.02.2012 по справі 2/2218/8013/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №2/2218/2092/2012

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

31 січня 2012 р. м.Хмельницький

Хмельницький міськр айонний суд в складі: головую чого - судді Продана Б. Г., при секретарі - Дорош Р. М., розгл янувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в міст і Хмельницькому цивільну спр аву за позовом виконавчого к омітету Хмельницької місько ї ради (органу опіки та піклув ання) до ОСОБА_1, третьої ос оби що не заявляє самостійни х вимог на стороні позивача Орининська загальноосвіт ня школа-інтернат,

про позбавлення батьківс ьких прав та стягнення аліме нтів,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулося з позовом про позбавлення бат ьківських прав та стягнення аліментів до відповідача, тр етьої особи, яка є матір' ю ма лолітнього сина: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1

Представник позивача поя снив суду, що мати дітей його ж иттям та вихованням не цікав иться, матеріальної допомоги на утримання не надає та ухи ляється від виховання та утр имання свого сина.

В судовому засіданн і представник позивача подав заяву про розгляд справи за й ого відсутності, та позовні в имоги підтримав і просить їх задовольнити, позбавити бат ьківських прав ОСОБА_1 сто совно її малолітнього сина - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, та стягувати аліменти з відпов ідачки в розмірі не менше як 30 % прожиткового мінімуму на ди тину відповідного віку.

Представник Оринин ської загальноосвітньої ш коли-інтернат подав до суду з аяву, в якій просить справу сл ухати за його відсутності та позов підтримує.

Відповідач в судове з асідання не з' явилася, про д ень та час слухання справи по відомлена належним чином, пр о причини неявки не повідоми ла.

Враховуючи вимоги ст .224 ЦПК України, суд вважає за мо жливе провести розгляд справ и за відсутності відповідача на підставі тих доказів, що є в матеріалах справи.

Вивчивши матеріали с прави, суд приходить до висно вку, що позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

Так відповідно до вим ог ст.164 СК України, батьки можу ть бути позбавлені батьківсь ких прав стосовно своїх діте й в судовому порядку, якщо буд е встановлено, що відповідач не займається вихованням св оїх дітей, матеріально їм не д опомагає, аліменти на утрима ння дитини не сплачує.

ОСОБА_1 участі у вихованн і та утриманні свого малоліт нього сина: ОСОБА_3 ІНФОР МАЦІЯ_1, який перебуває в О рининській загальноосвіт ній школі-інтернат не прийма є, про що свідчить наступне. ОСОБА_1 однією сім»єю з сино м не проживає, ухиляється від виконання своїх батьківськи х обов' язків, не намагаєтьс я зустрітися з ним, не допомаг ає матеріально, не цікавився його життям. Це підтверджуєт ься : висновком органу опіки т а піклування виконавчого ком ітету Хмельницької міської Р ади від 11.08.2011 р. за №1314.

Суд вважає, що ці обст авини в сукупності взяті, даю ть суду підстави позов задов ольнити повністю, позбавити відповідача батьківських пр ав відносно її малолітнього сина, та стягувати аліменти.

Так, в судовому засіданні встановлено, що відповідач м атеріально не підтримує свог о сина, що проживає в Оринин ській загальноосвітній шк олі-інтернат, а відповідно до вимог ст. 180 СК України, батьки зобов' язані утримувати сво їх дітей до досягнення ними п овноліття.

Керуючись ст.ст.213, 215, 224 Ц ПК України, ст.ст. 164, 180-183, 191 СК Укра їни, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнит и.

ОСОБА_1 позбавити батьківських прав стосовно м алолітнього сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Стягувати щомісяця аліме нти в розмірі не менше як 30% про житкового мінімуму на дитину відповідного віку з всіх вид ів доходу (заробітку), з ОСОБ А_1 ІНФОРМАЦІЯ_2, прожива ючої в АДРЕСА_1, на користь Орининської загальноос вітньої школи-інтернат (р/р 354130 03001614, ГУДКУ у Хмельницький обла сті, МФО 815013, код 21332410, КЗНЗ «Орин инська загальноосвітня шк ола-інтернат І-ІІІ ступенів), н а утримання малолітнього син а: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, починаючи з 08.11.2011 року і до повн оліття дитини.

Рішення суду в частині стяг нення аліментів підлягає нег айному виконанню.

Заочне рішення може бути пе реглянуте судом, що його ухва лив за заявою відповідача, як а подається протягом десяти днів з дня отримання його коп ії.

Апеляційна скарга на рішен ня суду подається протягом д есяти днів з дня його проголо шення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення, можут ь подати апеляційну скаргу п ротягом десяти днів з дня отр имання копії цього рішення.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.02.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу21505430
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2/2218/8013/11

Рішення від 13.02.2012

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Продан Б. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні