Постанова
від 29.12.2011 по справі 2а/0470/14262/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.12.2011 30.12.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/14262/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Врони О.В. , р озглянувши в порядку скороче ного провадження адміністра тивний позов Новомосковськ ої об'єднаної державної пода ткової інспекції до прива тного підприємства "Межгосп буд" про припинення юридичн ої особи , -

ВСТАНОВИВ:

Новомосковська об' єднана державна податко ва інспекція звернулася до с уду з позовною заявою до прив атного підприємства «МЕЖГОС ПБУД» про припинення юридичн ої особи ( код ЄДРПОУ 36051767).

Позовні вимоги позивач обґ рунтував тим, що відповідач п еребуває на обліку у Новомос ковській об' єднаній держав ній податковій інспекції з 06.1 1.2008 р. Відповідач порушує вимог и чинного законодавства Укра їни, а саме, не подає документі в податкової звітності до Но вомосковської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії більше року, що є підставою для припинення юридичної ос оби. Відповідач не має заборг ованості по платежах до бюдж ету.

Відповідно до ст.183-2 КАС Укра їни позов прийнято до розгля ду в скороченому провадженні та ухвалою суду відповідачу запропоновано у 10-денний стро к з дня отримання ухвали про відкриття надати до суду зап еречення на позов або заяву п ро визнання позову.

Відповідач у встановлений судом строк не надав до суду заперечень на позов чи заяви про визнання позову. Про відк риття провадження у справі т а про розгляд її у скороченом у провадженні повідомлений н алежним чином, відповідно до вимог ст. 35 КАС України, за адре сою вказаною в витязі з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців.

Пунктом 3 ч.1 ст. 183-2 КАС України визначено, що скорочене пров адження застосовується в адм іністративних справах щодо п рипинення за зверненням суб' єкта владних повноважень юри дичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, пере дбачених законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС Ук раїни суддя розглядає справу в порядку скороченого прова дження одноособово, без пров едення судового засідання та виклику осіб, які беруть уча сть у справі.

Дослідивши матеріали спра ви, суд приходить до висновку що позовна заява підлягає за доволенню, з наступних підст ав.

Судом встановлено, що відпо відача зареєстровано Новомо сковською районною державно ю адміністрацією 05.11.2008р. Відпов ідач знаходиться на обліку у Новомосковській об' єднані й державній податковій інспе кції і відповідно до податко вого законодавства є платник ом податків та інших обов' я зкових платежів.

Відповідач порушує вимоги чинного законодавства Украї ни, а саме не подає документів податкової звітності до Нов омосковської об' єднаної де ржавної податкової інспекці ї з січня 2010 року.

Відповідач не має заборгов аності перед державним та мі сцевим бюджетами, що підтвер джується довідкою.

Пункт 2 частини 1 статті 9 Зако ну України «Про систему опод аткування» (який діяв на моме нт не подання відповідачем п одаткової звітності), зобов`я зує платника податків подава ти до державних податкових о рганів та інших державних ор ганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську зв ітність та інші документи і в ідомості, пов`язані з обчисле нням і сплатою податків і збо рів (обов`язкових платежів).

Відповідно до матеріалів с прави, відповідач не надає пе редбаченої податкової звітн ості більше одного року, що є п ідставою для постановлення с удового рішення про припинен ня юридичної особи, згідно пу нкту 4 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних і фізичних осіб - пі дприємців».

Згідно до пп.20.1.12. п.20.1 ст.20 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и у випадках, встановлених за коном, звертатися до суду щод о припинення юридичної особи та підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприє мця.

Відповідно до частини 3 стат і 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних і фі зичних осіб - підприємців», державний реєстратор повине н не пізніше наступного робо чого дня з дати надходження с удового рішення щодо припине ння юридичної особи, що не пов 'язано з банкрутством юридич ної особи, внести до Єдиного д ержавного реєстру запис щодо цього судового рішення та в т ой же день повідомити органи статистики, державної подат кової служби, Пенсійного фон ду України, фондів соціально го страхування та юридичну о собу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєст ру такого запису.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, о скільки є законними та обґру нтованими письмовими доказа ми.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний по зов Новомосковської об' єдн аної державної податкової ін спекції до приватного підпр иємства «МЕЖГОСПБУД» про при пинення юридичної особи - зад овольнити.

Припинити юридичну особу п риватного підприємства «МЕЖ ГОСПБУД» (код ЄДРПОУ 36051767).

Копію постанови направити сторонам та Управлінню з пит ань державної реєстрації юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців для внесення д ержавним реєстратором відпо відного запису до Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб - підпр иємців.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вона була подана у вст ановлені строки. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Врона

< Текст >

Дата ухвалення рішення29.12.2011
Оприлюднено27.02.2012
Номер документу21570316
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/14262/11

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Постанова від 29.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні