Постанова
від 30.01.2012 по справі 2а/0470/16460/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2012 р. Справа № 2а/0470/16460/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Олійника В. М.

при секретарі Лоба Е.Г.

за участю:

представника позивача

представника відповідача Агафонова Д.В.

Турлюн І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Державної подат кової інспекції у Амур-Нижнь одніпровському районі м. Дні пропетровська до Об'єднання співвласників багатокварти рного будинку "Вікторія - 2" про стягнення заборговано сті у сумі 571,5 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

02 грудня 2011 року Державн а податкова інспекція у Амур -Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська звернул ася до суду з адміністративн им позовом до Об'єднання спів власників багатоквартирног о будинку "Вікторія-2", в якому п росить стягнути з відповідач а податковий борг в сумі 571, 5 гр н. шляхом стягнення коштів з в ідкритих рахунків Об'єднання співвласників багатокварти рного будинку "Вікторія - 2" у банках, обслуговуючих вказ аного платника податків.

Свої позовні вимоги позива ч обґрунтовує тим, що ОСББ "Вік торія-2" має податковий борг в сумі 571,5 грн. по екологічному п одатку, який не сплачує добро вільно.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав, просив позов за довольнити.

Представник відповідача п роти позову заперечував, над авши письмові заперечення на позов, в яких зазначив, що нар ахування заборгованості по н адходженням від розміщення в ідходів у спеціально відведе них для цього місцях чи на об'є ктах, крім розміщення окреми х видів відходів, як вторинно ї сировини, в сумі 571, 5 грн. є безп ідставним, так як відповідач не повинен сплачувати еколо гічний податок.

Заслухавши в судовому засі данні представників сторін, дослідивши матеріали справи , проаналізувавши чинне зако нодавство, суд встановив нас тупне.

На податковому обліку в ДП І у АНД районі м. Дніпропетров ська перебуває Об'єднання сп іввласників багатоквартирн ого будинку "Вікторія - 2", я ке має податковий борг по над ходженням від розміщення від ходів у спеціально відведени х для цього місцях чи на об' є ктах, крім розміщення окреми х видів відходів, як вторинно ї сировини, в сумі 571,5 грн.

Як вбачається з матеріалів справи, податковий борг відп овідача по надходженням від розміщення відходів у спеціа льно відведених для цього мі сцях чи на об'єктах, крім розмі щення окремих видів відході в, як вторинної сировини, в сум і 571, 5 грн. виник внаслідок:

- несплати узгоджених подат кових зобов'язань згідно под аткової декларації від 04.08.2011 р. № 58852 на суму 279,0 грн.

- несплати узгоджених подат кових зобов'язань згідно под аткової декларації від 19.08.2011 р. № 58854 на суму 292,5 грн.

На виконання ст. 59 Податково го кодексу України позивачем було надіслано відповідачу податкову вимогу № 975 від 05.08.2011 р. на суму 279 грн., яку відповідаче м отримано 19.08.2011 р., про що свідчи ть відмітка про вручення.

Відповідно до п.59.5 ст.59 ПК Укра їни, у разі коли у платника под атку, якому надіслано (вручен о) податкову вимогу сума пода ткового боргу збільшується, погашенню підлягає вся сума податкового боргу, такого пл атника податку, що виник післ я надіслання (вручення) подат кової вимоги.

Відповідно до п. 95.1 ст. 95 ПК Укр аїни, орган державної податк ової служби здійснює за плат ника податків і на користь де ржави заходи щодо погашення податкового боргу такого пла тника податків шляхом стягне ння коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх не достатності - шляхом продажу майна такого платника подат ків, яке перебуває у податков ій заставі.

Частиною 1 п. 95.3 ст. 95 ПК України передбачено, що стягнення ко штів з рахунків платника под атків у банках, обслуговуючи х такого платника податків, з дійснюється на рішенням суду , яке направляється до викона ння органам державної податк ової служби, у розмірі суми по даткового боргу або його час тини.

Відповідно до пп. 20.1.18 п.20.1 ст.20 П К України, органи державної п одаткової служби мають право звертатися до суду щодо стяг нення коштів платника податк ів, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслугову ючих такого платника, на суму податкового боргу або його ч астини.

Суд не приймає доводів пози вача про те, що Об'єднання спів власників багатоквартирног о будинку "Вікторія - 2" не є платником екологічного пода тку, так як відповідачем само стійно подані вищевказані по даткові декларації з цього п одатку, а тому податкові зобо в' язання відповідача на сум у 571, 5 грн. є узгодженими.

Суд також враховує, що відп овідач не направляв на адрес у позивача будь-яких уточнен ь до податкових декларацій з екологічного податку, вказа ні декларації не відкликав, п одаткову вимогу № 975 від 05.08.2011 р. н е оскаржував.

Враховуючи вищевказане, су д приходить до висновку про з адоволення адміністративно го позову в повному обсязі.

Керуючись ст. 163 Кодексу адм іністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути податковий борг з Об'єднання співвласників ба гатоквартирного будинку "Вік торія-2" (ЄДРПОУ 35740081) в сумі 571, 5 грн . (п' ятсот сімдесят одна грив ня п' ятдесят копійок) шляхо м стягнення коштів з відкрит их рахунків Об'єднання співв ласників багатоквартирного будинку "Вікторія - 2" у бан ках, обслуговуючих вказаного платника податків.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна скарга пода ється протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви.

У разі якщо справа розгляд алась судом за місцезнаходже нням суб'єкта владних повнов ажень і він не був присутній у судовому засіданні під час п роголошення судового рішенн я, але його було повідомлено п ро можливість отримання копі ї постанови суду безпосередн ьо у суді, то десятиденний стр ок на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закін чення п'ятиденного строку з м оменту отримання суб'єктом в ладних повноважень повідомл ення про можливість отриманн я копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Повний текст постан ови складено 30 січня 2012 року.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно.

Суддя

Постанова не набрала закон ної сили

30 січня 2012 року.

Суддя В.М. Олійник

В.М. Олійник

В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення30.01.2012
Оприлюднено27.02.2012
Номер документу21571704
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/16460/11

Ухвала від 05.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 30.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні