Постанова
від 10.08.2011 по справі 2а-0870/3945/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870/3945/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Авдєє ва М.П.,

при секретарі судового зас ідання Задунайському І.О.,

за участю представників:

позивача - не з' явився;

відповідача - не з' явивс я;

третьої особи - не з' явив ся;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Шевченківс ькому районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Система - В іт»

про припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

24 травня 2011 року Державна под аткова інспекція у Шевченків ському районі м . Запоріжжя (далі - ДПІ у Шевч енківському районі м. Запорі жжя, позивач) звернулась до За порізького окружного адміні стративного суду (далі-суд) із позовною заявою до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Система - Віт» (далі - ві дповідач), в якій просить прип инити юридичну особу. Позовн і вимоги обґрунтовує ч. 2 ст. 38 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в» від 15.05.2003 №755-ІV (далі - Закон №7 55-ІV) є запис в Єдиному державно му реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в про відсутність особи за вк азаним її місцезнаходженням . Просить позов задовольнити .

Ухвалою суду від 27 травня 2011 р оку відкрито провадження в а дміністративній справі №2а-0870 /3945/11 та призначено розгляд спр ави на 10 червня 2011 року. Розгляд справи було відкладено на 23 ч ервня 2011 року. Провадження у сп раві за клопотанням представ ника позивача зупинено до 10 се рпня 2011 року.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте 10 серпня 2011 року надіслав на адресу суду клопотання пр о розгляд справи без його уча сті, позов підтримує повніст ю.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про причини неявки суду не повідомив, кло потання про розгляд справи б ез його участі суду не надсил ались. Про дату, час та місце п роведення судового розгляду справи повідомлявся належни м чином.

Третя особа в судове засіда ння не з' явилась, про причин и неявки суду не повідомляла , клопотання про розгляд спра ви без його участі суду не над силались. Про дату, час та місц е проведення судового розгля ду справи повідомлялась нале жним чином.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч. 6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 К АС України фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Система - Віт » (код ЄДРПОУ 32678655) є юридичною о собою та зареєстроване Викон авчим комітетом Запорізької міської ради від 12.12.2003.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб - підпр иємців №9445865 станом на 06 квітня 2 011 року записом №11 внесено інфо рмацію щодо відсутності Това риства з обмеженою відповіда льністю «Система - Віт» за вка заною адресою.

Згідно довідки ДПІ у Шевчен ківському районі м. Запоріжж я №10559/10/28-116 від 19 квітня 2011 року Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Система - Віт» до податкових органів останню податкову звітність надавал о у березні 2011, також відсутня у відповідача заборгованість перед бюджетом.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає позо вні вимоги такими, що підляга ють задоволенню з огляду на н аступне.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язано з банкрутством юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юрид ичної особи за вказаним її мі сцезнаходженням.

Із матеріалів справи вбача ється, що записом №11 від 30 берез ня 2011 року за номером 1103143001100903 внес ено інформацію до Єдиного де ржаного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємці в про відсутність Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Система - Віт» за вказаною а дресою.

Проаналізувавши вищезазна чені норми законодавства та всебічно розглянувши матері али справи суд дійшов виснов ку, що позовні вимоги правомі рні, позивачем обґрунтовані, відповідачем не спростовані .

Згідно ст. 11 КАС України, розг ляд і вирішення справ в адмін істративних судах здійснюєт ься на засадах змагальності сторін та свободи в наданні н ими суду своїх доказів і у дов еденні перед судом їх переко нливості.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст.161 - 163, 167 КАС Ук раїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Шевченківському районі м.Запоріжжя до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Система - Віт» про припинення юридичної особи - задовольни ти.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю «С истема - Віт» (69071, м.Запоріжжя , вул. Уральська, буд.61, кв. 58, ко д ЄДРПОУ 32678655).

3. Після набрання судовим рі шенням законної сили, його ко пію надіслати державному реє стратору Запорізької місько ї ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті а пеляційного провадження або набрання законної сили ріше нням за наслідками апеляційн ого провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня отримання такої постанови, апеляційно ї скарги, з подачею її копії ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя М.П. Авдєєв

Дата ухвалення рішення10.08.2011
Оприлюднено28.02.2012
Номер документу21575609
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/3945/11

Постанова від 10.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 23.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 10.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 27.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні