Постанова
від 06.02.2012 по справі 129/12/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2012 р.

Справа № 2-а-129/12/2170

                              

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Василенко Г.Ю.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Херсоні   до  Багатогалузевої виробничо-комерційної фірми "Гросс" про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Херсоні звернулась до суду з позовом до Багатоголузевої виробничо- комерційної фірми "Гросс" про припинення юридичної особи.

Відповідачу направлялась копія ухвали про відкриття скороченого провадження у адміністративній справі  за адресою, вказаною у Свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи. До суду повернувся конверт за неврученням його адресату.

Відповідно до ст. 33 КАС України, судовий виклик або судове повідомлення надсилаються юридичним особам та фізичним особам - підприємцям за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Сторони до суду не викликались.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Багатогалузева виробничо - комерційна фірма "Гросс" зареєстроване як юридична особа  13.04.1993 р. Місцезнаходження:  вул. Комкова, 76 А, м. Херсон, 73000.

Як платник податку відповідач знаходиться на обліку в  Державній податковій інспекції у м. Херсоні. Відповідно довідок, наданих  ДПІ, відповідач з 01.01.2001 року не подає декларації про доходи та не має податкової заборгованості.

Згідно з вимогами законодавства України відповідач як юридична особа зобов'язаний надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов'язкових платежів, сплачувати податки та інші обов'язкові платежі в порядку і в розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців” підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач порушив встановлені законодавством  вимоги щодо подання декларацій та звітності до податкових органів, суд погоджується з вимогами позивача про припинення юридичної особи Багатогалузевої виробничо-комерційної фірми "Гросс".

Керуючись ст. ст. 158-163, 183-2 КАС України, ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”,

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу  Багатогалузеву виробничо-комерційну фірму "Гросс", код ЄДРПОУ 19233072.

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                                      Василенко Г.Ю.

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення06.02.2012
Оприлюднено27.02.2012
Номер документу21584466
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —129/12/2170

Постанова від 06.02.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні