Постанова
від 25.01.2012 по справі 2а-19168/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 січня 2012 року № 2а-19168/11/2670

В приміщенні Окружног о адміністративного суду міс та Києва за адресою у м. Києві по вул. Хрещатик, 10, Окружний ад міністративний суд міста Киє ва у складі головуючого Бояр инцевої М.А., розглянувши в пор ядку скороченого провадженн я адміністративну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Деснянсько му районі м. Києва

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Юридична ф ірма «Бізнесюрсервіс»

про стягнення заборговано сті,

ВСТАНОВИВ:

Державна податко ва інспекція у Деснянському районі м. Києва звернулася до суду з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою від повідальністю «Юридична фір ма «Бізнесюрсервіс»податко вої заборгованості в розмірі 4 149,23 грн.

Ухвалою суду від 26 грудня 20 11 року відкрито скорочене про вадження у справі та надано в ідповідачу строк для подання заперечень або заяви про виз нання позову до 24 січня 2012 року .

18 січня 2012 року позивач через канцелярію суду подав поясн ення по справі, в яких зазначи в, що в позовній заяві була доп ущена технічна помилка, а сам е: зазначено податковий борг з податку на прибуток підпри ємств, проте податковий борг Товариства з обмеженою відп овідальністю «Юридична фірм а «Бізнесюрсервіс»в розмірі 4 179,23 грн. виник з податку на дод ану вартість.

Відповідач у визначений су дом строк заперечення на поз овну заяву не надав, заяву про визнання позову також суду н е надіслав. Відповідачу була надіслана ухвала про відкри ття скороченого провадження за адресою, зазначеною у витя гу з Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

За правилами, встановленим и пунктом 4 статті 33 Кодексу ад міністративного судочинств а України у разі ненадання ос обами, які беруть участь у спр аві, інформації щодо їх пошто вої адреси судовий виклик аб о судове повідомлення надсил аються юридичним особам та ф ізичним особам-підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначе на в Єдиному державному реєс трі юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за так ою адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином.

В обгрунтування зая влених вимог позивач посилає ться на Податковий кодекс Ук раїни, Закон України «Про дер жавну податкову службу в Укр аїні»та зазначає, що Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Юридична фірма «Бізнес юрсервіс» має податкову забо ргованість у розмірі 4 179,23 грн. з податку на додану вартість.

Розглянувши подані докум енти і матеріали, всебічно і п овно з' ясувавши фактичні об ставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які ма ють юридичне значення для ро згляду справи і вирішення сп ору по суті, суд приходить до н аступних висновків.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Юридична фір ма «Бізнесюрсервіс» є юридич ною особою та перебуває на об ліку в Державній податковій інспекції у Деснянському рай оні м. Києва, ідентифікаційни й код юридичної особи 34980111, місц езнаходження: 02225, м. Київ, про спект Лісовий, 35, кв. 250.

За результатами камеральн ої перевірки даних, задеклар ованих у податковій звітност і з податку на додану вартіст ь Державною податковою інспе кцією у Деснянському районі м. Києва складено акт № 4552-15/34980111 ві д 16 червня 2011 року, яким встанов лено, що Товариство з обмежен ою відповідальністю «Юридич на фірма «Бізнесюрсервіс»не подало до податкових органі в декларацію з податку на дод ану вартість за грудень 2010 рок у, чим порушило підпункт 49.18.1 (49.18. 2) пункту 49.18 статті 49, пункт 203.1 ста тті 203 Податкового кодексу Укр аїни.

На підставі складеного акт у 20 червня 2011 року Державною по датковою інспекцією у Деснян ському районі м. Києва винесе не податкове повідомлення-рі шення № 0475771500, яким на Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Юридична фірма «Бізне сюрсервіс» накладено штраф у розмірі 170 грн. за платежем: под аток на додану вартість із ви роблених в Україні товарів (р обіт, послуг), код платежу: 30140 10100.

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції у Деснянському районі м. Києв а від 1 серпня 2011 року № 700, вказан е податкове повідомлення-ріш ення направлялося на адресу Товариства з обмеженою відпо відальністю «Юридична фірма «Бізнесюрсервіс», проте пош това кореспонденція поверну лася із відміткою працівника пошти «за закінченням термі ну зберігання».

За результатами камеральн ої перевірки даних, задеклар ованих у податковій звітност і з податку на додану вартіст ь Державною податковою інспе кцією у Деснянському районі м. Києва складено акт № 5539-15/34980111 ві д 8 серпня 2011 року, яким встанов лено, що Товариство з обмежен ою відповідальністю «Юридич на фірма «Бізнесюрсервіс»не подало до податкових органі в декларації з податку на дод ану вартість за січень, лютий , березень, квітень 2011 року, чим порушило підпункт 49.18.1 (49.18.2) пунк ту 49.18 статті 49, пункт 203.1 статті 203 Податкового кодексу України .

На підставі складеного акт у 9 серпня 2011 року Державною под атковою інспекцією у Деснянс ькому районі м. Києва винесен е податкове повідомлення-ріш ення № 0477851500, яким на Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Юридична фірма «Бізнес юрсервіс» накладено штраф у розмірі 4 080 грн. за платежем: по даток на додану вартість із в ироблених в Україні товарів (робіт, послуг), код платежу: 3014010100.

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції у Деснянському районі м. Києв а від 29 вересня 2011 року № 754, вказа не податкове повідомлення-рі шення направлялося на адресу Товариства з обмеженою відп овідальністю «Юридична фірм а «Бізнесюрсервіс», проте по штова кореспонденція поверн улася із відміткою працівник а пошти «за закінченням терм іну зберігання».

Враховуючи переплату за по передній період в розмірі 70,77 г рн., заборгованість відповід ача з податку на додану варті сть складає 4 179,23 грн.

Відповідно до пункту 49.1. стат ті 49 Податкового кодексу Укра їни податкова декларація под ається за звітний період в ус тановлені цим Кодексом строк и органу державної податково ї служби, в якому перебуває на обліку платник податків.

Платник податків зобов'яза ний за кожний встановлений ц им Кодексом звітний період п одавати податкові деклараці ї щодо кожного окремого пода тку, платником якого він є, від повідно до цього Кодексу нез алежно від того, чи провадив т акий платник податку господа рську діяльність у звітному періоді (пункт 49.2 статті 49 Пода ткового кодексу України).

Згідно підпункту 49.18.1 пункту 49.18 статті 49 Податкового кодек су України податкові деклара ції, крім випадків, передбаче них цим Кодексом, подаються з а базовий звітний (податкови й) період, що дорівнює календа рному місяцю (у тому числі в ра зі сплати місячних авансових внесків) - протягом 20 календар них днів, що настають за остан нім календарним днем звітног о (податкового) місяця.

Статтею 203 Податкового коде ксу України встановлено, що п одаткова декларація подаєть ся за базовий звітний (податк овий) період, що дорівнює кале ндарному місяцю, протягом 20 ка лендарних днів, що настають з а останнім календарним днем звітного (податкового) місяц я.

Відповідно до статті 120 Пода ткового кодексу України непо дання або несвоєчасне поданн я платником податків або інш ими особами, зобов'язаними на раховувати та сплачувати под атки, збори податкових декла рацій (розрахунків), - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне та ке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платник ом податків, до якого протяго м року було застосовано штра ф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне та ке неподання або несвоєчасне подання.

Позивачем, з метою стягненн я податкового боргу, направл ено відповідачу податкову ви могу від 17 серпня 2011 року № 2369.

Згідно статті 59 Податкового кодексу України у разі коли п латник податків не сплачує у згодженої суми грошового зоб ов'язання в установлені зако нодавством строки, орган дер жавної податкової служби над силає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеном у для надсилання (вручення) по даткового повідомлення-ріше ння.

У разі коли у платника подат ків, якому надіслано (вручено ) податкову вимогу, сума подат кового боргу збільшується, п огашенню підлягає вся сума п одаткового боргу такого плат ника податку, що виник після н адіслання (вручення) податко вої вимоги (пункт 59.5 статті 59 По даткового кодексу України).

Вказана вимога напр авлялася на адресу Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Юридична фірма «Бізнесюр сервіс», проте поштова корес понденція повернулася до Дер жавної податкової інспекції у Деснянському районі м. Києв а із відміткою працівника по шти «за закінченням терміну зберігання», в зв' язку з чим 7 листопада 2011 року податкову в имогу розміщено на дошці под аткових оголошень, про що скл адено акт від 7 листопада 2011 рок у № 61.

Станом на день розгляду сп ору заборгованість, визначен а вказаними податковими пові домленнями-рішеннями та вимо гою, відповідачем не сплачен а, рішення та вимога відповід ачем не оскаржені.

Згідно облікової картки пл атника податків заборговані сть відповідача з податку на додану вартість із вироблен их в Україні товарів (робіт, по слуг) становить 4 179,23 грн.

Відповідно до підп ункту 20.1.18. статті 20 Податкового кодексу України органи держ авної податкової служби мают ь право звертатися до суду що до стягнення коштів платника податків, який має податкови й борг, з рахунків у банках, об слуговуючих такого платника , на суму податкового боргу аб о його частини.

Беручи до уваги те, що сум у боргу у розмірі 4 179,23 грн. відп овідач у встановлені законод авством строки не сплатив, по датковий борг є узгодженим, н аявність у нього вказаної за боргованості підтверджуєть ся матеріалами справи, суд пр иходить до висновку про обґр унтованість позовних вимог т а визнає їх такими, що підляга ють задоволенню у повному об сязі.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повнова жень, пов'язаних із залучення м свідків та проведенням суд ових експертиз, судові витра ти (судовий збір) стягненню з в ідповідача не підлягають.

Керуючись статтями 98, 160-163, 1832, 254 , 256 Кодексу адміністративног о судочинства України, Окруж ний адміністративний суд міс та Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної пода ткової інспекції у Деснянськ ому районі м. Києва задовольн ити повністю.

2. Стягнути з Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Юридична фірма «Бізнесю рсервіс»(юридична адреса: 02225, м. Київ, проспект Лісовий, 35, к в. 250, код ЄДРПОУ 34980111) до Державн ого бюджету України суму под аткової заборгованості в роз мірі 4 179 (чотири тисячі сто сім десят дев' ять) грн. 23 коп. на р/ р № 3115029700004 в УДК у м. Києві, МФО 322302, о держувач: ВДК у Деснянському районі м. Києва, код 14010100.

Постанова набирає законн ої сили в порядку, встановлен им статтею 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни. Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції протягом десяти днів за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, шляхом подання через суд п ершої інстанції апеляційної скарги.

Відповідно до підпункту 9, 10 с татті 183-2 Кодексу адміністрат ивного судочинства України п останова, прийнята у скороче ному провадженні, крім випад ків її оскарження в апеляцій ному порядку, є остаточною. У р азі оскарження в апеляційном у порядку постанови, прийнят ої у скороченому провадженні , ухвала суду апеляційної інс танції по такій справі є оста точною і оскарженню не підля гає.

Суддя М.А.Бояринцева

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.01.2012
Оприлюднено27.02.2012
Номер документу21585919
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-19168/11/2670

Ухвала від 26.12.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Постанова від 25.01.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні