Ухвала
від 20.02.2012 по справі 5/252б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

20.02.12 р. Сп рава № 5/252б

за заявою кредитора (заяв ника) Державної податкової і нспекції у Калінінському рай оні м.Горлівки

до боржника Закритого акці онерного товариства «Горлів ський завод залізобетонного шахтного кріплення», м.Горлі вка

про визнання банкрутом.

арбітражний керуючий Безу глий К.Ю.

Суддя Попов О.В.

Представники:

від кредиторів: ОСОБА_1 - за довіреністю від ВАТ «Доне цькобленерго», м.Горлівка, Ко злова О.В. - перший заступник керівника УПФУ в Калінінськ ому районі м. Горлівки (витяг з наказу в.о. начальника УПФУ в Калінінському районі м.Горлі вка від 01.11.11 №385); ОСОБА_2 (паспо рт серії НОМЕР_1, виданий 06. 12.95 Центрально-міським РВ УМВС України в м.Горлівка)

від боржника: не з' явився

арбітражний керуючий: не з' явився

Ухвалою від 15.12.03 за заявою Де ржавної податкової інспекці ї в Калінінському районі м.Го рлівки господарським судом Д онецької області порушена сп рава про банкрутство Закрито го акціонерного товариства « Горлівський завод залізобет онного шахтного кріплення», м.Горлівка внаслідок його фі нансової неспроможності.

Ухвалою суду від 21.04.04 за резул ьтатами попереднього засіда ння затверджений реєстр вимо г кредиторів.

Постановою суду від 25.08.04 борж ник визнаний банкрутом, відк рита ліквідаційна процедура та призначений ліквідатор - арбітражний керуючий Давиде нко О.І.

Ухвалою суду від 07.10.04 признач ений новий ліквідатор боржни ка - арбітражний керуючий С крипник В.П.

Ухвалою суду від 01.02.07 признач ений новий ліквідатор боржни ка - арбітражний керуючий Шолохова І.Б. та строк ліквід аційної процедури встановле ний до 01.08.07.

Ухвалами суду від 08.11.07, 24.03.08, 22.04.09 строк ліквідаційної процеду ри продовжений відповідно до 01.02.08, 01.05.08, 22.07.09.

Ухвалою суду від 12.08.09 признач ений новий ліквідатор - арб ітражний керуючий Стрельнік ов С.О. та строк ліквідаційної процедури встановлений на 3 м ісяці до 12.11.09.

Ухвалою суду від 25.11.09 строк лі квідаційної процедури продо вжений до 12.02.10.

Ухвалою суду від 16.02.10 признач ений новий ліквідатор - арб ітражний керуючий Безуглий К .Ю. та строк ліквідаційної про цедури встановлений на 3 міся ці до 16.05.10.

Ухвалами суду від 01.06.10, 0 5.08.10, 08.09.10 строк ліквідаційної пр оцедури продовжений відпові дно до 16.07.10, 16.08.10, 16.09.10.

Ухвалою суду від 06.06.11 строк лі квідаційної процедури продо вжений до 01.08.11.

Станом на 31.01.12 звіт лік відатора про проведену робот у та ліквідаційний баланс ба нкрута суду не надані, клопот ання про продовження строку ліквідаційної процедури не н адходило.

Враховуючи викладене, ухва лою суду від 31.01.12 розгляд справ и призначений на 20.02.12, ліквідат ора зобов' язано надати суду звіт та ліквідаційний бала нс з доданими документами, пе редбаченими ст.32 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

До господарського суду Дон ецької області 10.02.12 надійшла с карга гр. ОСОБА_2, м. Горлівк а від 10.02.12 №б/н на дії ліквідато ра.

Ухвалою суду від 13.02.12 розгляд скарги призначити в судовом у засіданні на 20.02.12 та ліквідат ора зобов' язано надати пись мові пояснення по суті скарг и. Явка ліквідатора та скаржн ика у засідання суду визнана обов' язковою.

Ліквідатором 13.02.12 до господа рського суду надане клопотан ня №б/н від 13.02.12 про перенесення розгляду справи на іншу дату у зв' язку з неможливістю пр едставити в дане судове засі дання затверджений комітето м кредиторів звіт ліквідатор а та ліквідаційний баланс ба нкрута. До клопотання додани й поточний звіт ліквідатора №17/100 від 13.02.12.

В судове засідання 20.02.12 лікві датор не з' явився, витребув ані документи не надав.

Розглянувши в судовому зас іданні скаргу гр. ОСОБА_2, п еревіривши наявні матеріали справи, заслухавши поясненн я скаржника, суд встановив:

За змістом поданої ск арги неправомірними діями лі квідатора скаржник вважає по рушення арбітражним керуючи м Безуглим К.Ю. норм Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” при ви конанні повноважень ліквіда тора Закритого акціонерного товариства «Горлівський зав од залізобетонного шахтного кріплення», м.Горлівка

В обґрунтування своїх вимог скаржник посилається на невизнання та не включенн я вимог щодо виплати заборго ваності з компенсації втрати частини заробітної плати у з в' язку з її затримкою в розм ірі 152,44грн. до реєстру вимог кр едиторів.

У зв' язку з викладени ми обставинами скаржник прос ить:

- визнати дії ліквідатора Б езуглого К.Ю. неправомірними ;

- зобов' язати ліквідатора Безуглого К.Ю. визнати та вклю чити вимоги щодо виплати заб оргованості з компенсації вт рати частини заробітної плат и у зв' язку з її затримкою в розмірі 152,44грн. до реєстру вим ог кредиторів;

- зобов' язати ліквідатора Безуглого К.Ю. виплати вказан у заборгованість у відповідн ості до ст.31 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання тйого банкрутом».

У ході дослідження на даних доказів та перевірки м атеріалів справи встановлен о, що гр. ОСОБА_2 27.12.11 звернувс я до господарського суду Дон ецької області із заявою №б/н від 27.12.11 щодо виплати заборгов аності з компенсації втрати частини заробітної плати у з в' язку з її затримкою в розм ірі 152,44грн., стягнутої з боржни ка - ЗАТ «Горлівський завод залізобетонного шахтного кр іплення» за рішенням Централ ьно-Міського місцевого суду м.Горлівки від 14.02.02.

Супровідним листом в ід 28.12.11 зазначене звернення гр . ОСОБА_2 скеровано до розг ляду ліквідатору.

Як вбачається з матер іалів справи та за пояснення ми скаржника ліквідатор лист ом №17/45 від 30.12.11 відмовив у визнан ні та включенні до реєстру ви мог кредиторів зазначених ви мог гр. ОСОБА_2, посилаючис ь на ч.2 ст.14 закону України «Про відновлення платоспроможно сті або визнання його банкру том» відповідно до змісту як ої вимоги конкурсних кредито рів, що заявлені після закінч ення строку, встановленого д ля їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

Ч.1 ст.14 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” передбачає, що к онкурсні кредитори за вимога ми, які виникли до дня порушен ня провадження у справі про б анкрутство, протягом тридцят и днів від дня опублікування в офіційному друкованому ор гані оголошення про порушенн я провадження у справі про ба нкрутство зобов' язані пода ти до господарського суду пи сьмові заяви з вимогами до бо ржника, а також документи, що ї х підтверджують.

Кредитори за вимогами щодо виплати заробітної плати, ав торської винагороди, алімент ів, а також за вимогами щодо ві дшкодування шкоди, заподіяно ї життю та здоров'ю громадян, м ають право подати до господа рського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а тако ж документи, що їх підтверджу ють.

В силу приписів чинного зак онодавства грошові вимоги що до виплати заробітної плати можуть підтверджуватися або рішенням суду, або даними бух галтерського обліку боржник а.

Згідно абз.3 ч.6 ст.14 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" розпор ядник майна зобов' язаний ок ремо внести до реєстру вимог кредиторів відомості про ви моги щодо виплати заробітної плати, авторської винагород и, аліментів, а також про вимог и щодо відшкодування шкоди, з аподіяної життю та здоров' ю громадян не залежно від наяв ності заяв кредиторів.

Із змісту вказаних но рм вбачається, що кредитори з вимогами із заробітної плат и є «превілевійованими» пере д іншими кредиторами за вимо гами до боржника, які виникли до порушення провадження у с праві про банкрутство та на н их не розповсюджуються право ві наслідки, передбачені ч.2 ст .14 Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом», щодо неподання до госп одарського суду протягом три дцяти днів від дня опублікув ання в офіційному друкованом у органі оголошення про пору шення провадження у справі п ро банкрутство письмових зая в з вимогами до боржника.

За наявними у справи матеріалами рішенням Центра льно-Міського місцевого суда м.Горлівки від 14.02.02 на користь г р. ОСОБА_2 стягнута заборг ованість з компенсації втрат и частини заробітної плати у зв' язку з її затримкою в роз мірі 152,44грн., тому вона підляга є включенню до реєстру вимог кредиторів в силу вищевказа них приписів законодавства.

Господарський суд зазнача є, що приписи Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” встановлюю ть спеціальний порядок задов олення вимог кредиторів, в то му числі ї тих, що підтверджен і рішеннями суду - в порядку черговості передбаченою с т. 31 цього Закону.

При цьому, відповідно до п.2, 3 , 6 вказаної статті вимоги кож ної наступної черги задово льняються в міру надходженн я на рахунок коштів від прода жу майна банкрута після пов ного задоволення вимог попер едньої черги.

У разі недостатност і коштів, одержаних від прода жу майна банкрута, для повног о задоволення всіх вимог одн ієї черги вимоги задовольня ються пропорційно сумі вим ог, що належить кожному кред иторові однієї черги.

Вимоги, не задоволені за не достатністю майна, вважають ся погашеними.

Таким чином, обговори вши доводи скарги, перевірив ши наявні матеріли, оцінивши подані докази, суд на підстав і приписів чинного законодав ства, дійшов висновку, що скар га гр. ОСОБА_2 від 10.02.12 №б/н пі длягає задоволенню, а бездія льність ліквідатора - арбіт ражного керуючого Безуглого К.Ю. - визнанню неправомірно ю.

Розгляд справи в частині ви рішення питання щодо подальш ого провадження по справі у з в' язку неявкою ліквідатора та ненаданням витребуваних документів підлягає відклад енню.

Враховуючи викладене, керу ючись п.1 ст.5, ст.ст. 22-32 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, ст. 4-1, ст . 86 ГПК України, господарськи й суд

У Х В А Л И В :

1. Скаргу гр. ОСОБА_2 , м.Горлівка від 10.02.12 №б/н на дії л іквідатора задовольнити.

2. Ліквідатору Безугло му К.Ю. включити вимоги гр. ОС ОБА_2 щодо виплати заборгов аності з компенсації втрати частини заробітної плати у з в' язку з її затримкою в розм ірі 152,44грн. до реєстру вимог кр едиторів та здійснити погаше ння черговості передбачено ю ст.31 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”.

3. Відкласти розгляд сп рави на 20.03.12 о 10.50 (зал с/з №4).

4. Ліквідатору до дня су дового засідання надати суду звіт та ліквідаційний балан с з доданими документами, пер едбаченими ст.32 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”.

5. Явка ліквідатора та представників кредиторів у засідання суду обов' язкова .

Суддя Попов О.В.

Вик тел.

Надруковано примірників -

господарському суду Донец ької області -

кредитору -

боржнику -

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено27.02.2012
Номер документу21605859
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/252б

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 21.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 20.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні