Постанова
від 21.02.2012 по справі 15/5/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2012 р. Справа № 15/5/2011/5003

за заявою : Вінницької м іжрайонної державної податк ової інспекції, м. Вінниця

до: Товариства з обмежен ою відповідальністю "Будівел ьно-монтажне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Агрономічне Вінницьк ого району Вінницької област і

про визнання банкрутом

Головуючий суддя Лабунська Т.І.

Секретар судово го засідання Гренишена О.В.

За участю арб ітражного керуючого (розпоря дник майна) Бобрука Т.В.

В С Т А Н О В И В :

26 січня 2011 року господар ським судом Вінницької облас ті порушено провадження у сп раві № 15/5/2011/5003 про банкрутство То вариства з обмеженою відпові дальністю "Будівельно-монтаж не управління № 2 УБ ХАЕС", с. Агр ономічне Вінницького району Вінницької області в порядк у ст. 52 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" (далі Закон про банкр утство).

08 лютого 2011 року винесено пос танову про визнання банкруто м ТОВ "Будівельно-монтажне уп равління № 2 УБ ХАЕС", с. Агроном ічне Вінницького району Вінн ицької області, відкрито лік відаційну процедуру та призн ачено ліквідатором арбітраж ного керуючого Бобрука Т.В.

21 вересня 2011 року ліквідатор ом подано до суду клопотання № 21/09 від 21 вересня 2011 року про пр ипинення процедури ліквідац ії, передбаченої ст. 52 Закону п ро банкрутство та перехід до загальної судової процедури розпорядження майном боржни ка. Подане клопотання мотиво ване тим, що ліквідатором в хо ді здійснення ліквідаційної процедури виявлено майно ба нкрута.

Ухвалою від 21 вересня 2011 року припинено процедуру ліквіда ції ТОВ "Будівельно-монтажне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Агрон омічне Вінницького району Ві нницької області, передбачен у ст. 52 Закону про банкрутство , провадження у справі № 15/5/2011/5003 п ереведено до процедури розпо рядження майном боржника, ро зпорядником майна призначен о арбітражного керуючого Боб рука Т.В. Зазначеною ухвалою з аявника зобов'язано в 10-ти ден ний термін з дня винесення ух вали подати до офіційного др укованого органу Верховної Р ади України "Голос України" чи Кабінету Міністрів України "Урядовий кур' єр" оголошенн я про порушення судом справи про банкрутство боржника.

07 жовтня 2011 року в газеті "Голо с України" № 187 (5187) опубліковано оголошення про порушення суд ом справи про банкрутство ТО В "Будівельно-монтажне управ ління № 2 УБ ХАЕС", с. Агрономічн е Вінницького району Вінниць кої області.

Ухвалою від 21 грудня 2011 року з атверджено реєстр вимог кред иторів ТОВ "Будівельно-монта жне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Аг рономічне Вінницького район у Вінницької області.

29 грудня 2011 року до суду надій шли клопотання арбітражного керуючого (розпорядника май на) Бобрука Т.В. про визнання б оржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, пр изначення арбітражного керу ючого Бобрука Т.В. ліквідатор ом та затвердження оплати по слуг арбітражного керуючого - розпорядника майна.

Для розгляду поданих клопотань призначено судове засідання на 19 січня 2012 року.

Ухвалами від 19 січня 2012 року затверджено оплату пос луг арбітражного керуючого - розпорядника майна Бобрука Т.В. та відкладено розгляд спр ави на 21 лютого 2012 року.

В судове засідання 21 лютого 2012 року прибув арбітражний ке руючий (розпорядник майна) Бо брук Т.В.

Представник боржника не з'я вився, з приводу чого суд зазн ачає, що в матеріалах справи м іститься Витяг (довідка) з Є диного державного реєстру юр идичних та фізичних осіб - пі дприємців стосовно ТОВ "Буді вельно-монтажне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Агрономічне Вінни цького району Вінницької обл асті станом на 21 січня 2011 року, д е зазначено про відсутність боржника за місцезнаходженн ям. 30 січня 2012 року до канцелярі ї суду повернувся конверт з к опією ухвали про відкладення розгляду справи від 19 січня 2012 року, направлений на адресу б оржника, з відміткою відділе ння поштового зв'язку: "за зазн аченою адресою не проживає".

В судовому засіданні, заслу хавши арбітражного керуючог о (розпорядника майна) Бобрук а Т.В., дослідивши письмові док ази та проаналізувавши норми чинного законодавства Украї ни, суд прийшов до висновку пр о банкрутство боржника і від криття ліквідаційної процед ури з наступних підстав.

На підставі ч. 9 ст. 13 Закону пр о банкрутство розпорядник ма йна зобов'язаний, зокрема, ана лізувати фінансову, господар ську та інвестиційну діяльні сть боржника, його становище на товарних ринках; виявляти ознаки фіктивного банкрутст ва чи доведення до банкрутст ва; скликати збори кредиторі в; надавати господарському с уду та комітету кредиторів з віт про свою діяльність, відо мості про фінансове становищ е боржника, пропозиції щодо м ожливості відновлення плато спроможності боржника; викон увати інші функції, передбач ені цим Законом.

Згідно з ч.ч. 1, 6 ст. 16 Закону про банкрутство розпорядник май на боржника повідомляє креди торів згідно з реєстром вимо г кредиторів та уповноважену особу акціонерів або учасни ків товариства з обмеженою ч и додатковою відповідальніс тю про місце і час проведення зборів кредиторів та органі зовує їх проведення. На час ді ї процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більш е 7 осіб.

До компетенції комітету кр едиторів належить, з поміж ін шого, звернення до господарс ького суду з клопотанням про відкриття процедури санації , визнання боржника банкруто м і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повнов ажень арбітражного керуючог о (розпорядника майна, керуюч ого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбі тражного керуючого (розпоряд ника майна, керуючого санаці єю, ліквідатора), інші питання , передбачені цим Законом (ч. 8 с т. 16 Закону про банкрутство).

27 грудня 2011 року відбулись зб ори кредиторів ТОВ "Будівель но-монтажне управління № 2 УБ Х АЕС", с. Агрономічне Вінницько го району Вінницької області , на яких обрано комітет креди торів.

Комітет кредиторів ТОВ "Буд івельно-монтажне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Агрономічне Вінн ицького району Вінницької об ласті на засіданні 27 грудня 2011 року обговорив питання про п одальшу процедуру банкрутст ва, розглянув пропозицію пре дставника Вінницької МДПІ пр о перехід до процедури лікві дації, заслухав звіт арбітра жного керуючого Бобрука Т.В. в ід 27 грудня 2011 року та прийняв р ішення про звернення до госп одарського суду Вінницької о бласті із клопотанням про ві дкриття ліквідаційної проце дури та призначення ліквідат ором у справі арбітражного к еруючого Бобрука Т.В. Викладе не вбачається з протоколу за сідання комітету кредиторів від 27 грудня 2011 року.

Розпорядник майна боржник а Бобрук Т.В. в процедурі розпо рядження майном боржника зал учив на договірних засадах с пеціалістів для проведення і нвентаризації майнових акти вів ТОВ "Будівельно-монтажне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Агрон омічне Вінницького району Ві нницької області, незалежної оцінки індивідуально визнач еного майна, що перебуває на б алансі ТОВ "Будівельно-монта жне управління № 2 УБ ХАЕС", с. Аг рономічне Вінницького район у Вінницької області.

Відповідно до абз. 1 ст. 1 Зако ну про банкрутство суб'єкт го сподарської діяльності може бути визнаний банкрутом тіл ьки у разі встановлення госп одарським судом його неспром ожності відновити свою плато спроможність та задовольнит и визнані судом вимоги креди торів не інакше як через заст осування ліквідаційної проц едури.

Отже, визнаючи боржника бан крутом, слід встановити його неоплатність.

Відомості про майновий ста н підприємства-боржника підт верджують недостатність май нових активів для погашення кредиторської заборгованос ті та необхідність переходу до ліквідаційної процедури.

Суд вважає встановленим фа кт банкрутства боржника, бор жник припинив свою підприємн ицьку діяльність, про що свід чать наявні в матеріалах спр ави письмові докази.

Керуючись ст.ст. 3-1, 12, 22-34 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с т. 115 ГПК України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Визнати банкрутом бор жника - Товариство з обмежено ю відповідальністю "Будівель но-монтажне управління № 2 УБ Х АЕС" (23227, с. Агрономічне Вінниць кого району Вінницької облас ті, вул. Академічна 52, кв. 23, ідент ифікаційний код 31161861).

Припинити повноваження ро зпорядника майна арбітражно го керуючого Бобрука Т.В.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Призначити ліквідатором а рбітражного керуючого Бобру ка Тараса Володимировича (А ДРЕСА_1 ліцензія серії НОМ ЕР_1 від 12 травня 2009 року, ідент ифікаційний номер НОМЕР_2 .

Припинити повноваження ор ганів управління банкрута та власника майна банкрута щод о управління банкрутом та ро зпорядження його майном.

Скасувати заборону на відч уження всього рухомого та не рухомого майна підприємства - банкрута.

Ліквідатору Бобруку Т.В. до завершення строку ліквідаці йної процедури забезпечити в иконання дій та заходів, пере дбачених Законом про банкрут ство.

Постанову направити згідн о переліку.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. 9 прим.:

1 - до справи

2 - Вінницька МДПІ

3 - Управління ПФУ у Вінницьк ому районі Вінницької област і - м. Вінниця, вул. Винниченка, 2 7

4 - Відділення ВД ФСС НВВПЗ Ук раїни у м. Вінниці - м. Вінниця, Х мельницьке шосе, 2

5 - ТОВ "Будівельно-монтажне у правління № 2 УБ ХАЕС" - 23227, с. Агро номічне Вінницького району В інницької області, вул. Акаде мічна 52, кв. 23

6 - Арбітражний керуючий Боб рук Т.В.

7 - Державний реєстратор Він ницької РДА Вінницької облас ті

8 - Відділ ДВС Вінницького РУ Ю Вінницької області

9 - Головне управління юстиц ії у Вінницькій області

Дата ухвалення рішення21.02.2012
Оприлюднено02.03.2012
Номер документу21648779
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/5/2011/5003

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.12.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 07.07.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 13.06.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 08.04.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 23.10.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 02.10.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні