Ухвала
від 23.02.2012 по справі 6/195-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.02.12

Справа №6/195-08.

Господарський суд Сумсько ї області у складі судді Горд ієнко М.І., секретаря судовог о засідання Закутайло М.С., за участю представників сторін : від кредиторів - ДПІ в м. Сум и - Шульга М.В.; ТОВ «Облсу миліфт» - Олійник В.О., ТОВ « Міськсумиліфт» -Олійник В.О ., ОО профспілки працівникі в ЖКГ - Маценко П.В., УПФУ в м. Сумах - Бабченко С.Г.; в ід боржника - не з' явився; л іквідатора банкрута - Ски данова В.В., представник лік відатора - Коробка Р.П., р озглянувши у відкритому судо вому засіданні в приміщенні господарського суду Сумсько ї області матеріали справи № 6/195-08 про банкрутство ПВКП « Ру бін»,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 10.10.2008 ро ку було порушено провадження у справі про банкрутство при ватного виробничо-комерційн ого підприємства "Рубін", відп овідно до ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банрутом".

Постановою Господарського суду Сумської області від 23.10.2 008 року боржника: приватне вир обничо-комерційне підприємс тво "Рубін" визнано банкрутом , відкрито ліквідаційну проц едуру та призначено ліквідат ором арбітражного керуючого Коробку П.С.

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 22.04.2010 ро ку повноваження ліквідатора банкрута припинені, признач ено ліквідатором банкрута ар бітражного керуючого Шеви ча Володимира Миколайовича ( НОМЕР_1 від 19.12.2006 року). Ухва лою суду від 29.11.2010 року повноваж ення ліквідатора Шевича В.М . припинені, призначено лік відатором банкрута арбітраж ного керуючого Скиданову В алентину Василівну (ліцен зія серії НОМЕР_2 від 21.05.2009 ро ку).

Відповідно до вимог ст. 32 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” ліквідатор банкрута подав до господарського суду Сумсь кої області на затвердження звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Із поданого ліквідатором звіту та ліквідаційного бал ансу банкрута вбачається, що ліквідатором в ході ліквіда ційної процедури були вжиті всі необхідні заходи щодо ро зшуку, виявлення та повернен ня майнових активів банкрута , та включення їх до складу лік відаційної маси.

В ході ліквідаційної проце дури було встановлено, що згі дно наданих на запити ліквід атора довідок, за банкрутом с ільськогосподарська технік а, транспортні засоби не знач аться, об' єкти нерухомого м айна за банкрутом не зареєст ровано, земельні ділянки не з ареєстровано.

Загальна сума коштів, що над ійшли до боржника під час про ведення ліквідаційної проце дури склала 623 117 грн. 63 коп..

Згідно складеного ліквід атором реєстру кредиторів, в имоги кредиторів становили:

- ПП «Наш дім» - 8345,68 грн.;

- ТОВ «Комуненергія» - 14791,43 г рн.;

- Управління майном комунал ьної власності СМР - 2437,08 грн.;

- ФОП ОСОБА_9 13188,50грн.;

- УПФУ в м. Сумах - 152117,29 грн.;

- ПП «Маг» - 3085,29 грн.;

- ТОВ «Сумитеплоенерго» - 3 9857,72 грн.;

- КП «Міськводоканал» - 24890,37 гр н.;

- Сумський міський цент р зайнятості - 2742,76 грн.;

- ВАТ «Сумське НВО ім.. М .В. Фрунзе - 54855,17 грн.;

- Сумська обласна орган ізація профспілки працівник ів житлово-комунального госп одарства, місцевої промислов ості, побутового обслуговува ння населення - 1005,64 грн.;

- ПП ОСОБА_1 - 13761,98 грн.;

- ТОВ «Міськсумиліфт» - 40003,75 грн.;

- ТОВ «Облсумиліфт» - 121870,96 гр н. ;

- ВАТ «Сумиобленерго» - 112061,85 грн. ;

- ДПІ в м. Суми - 408764,99 грн.;

- Фонд соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України - 831,66 грн .

Кредитор Сумська облас на організація профспілки пр ацівників житлово-комунальн ого господарства, місцевої п ромисловості, побутового обс луговування населення проти затвердження звіту заперечу є, посилаючись на те, що згідно листа ліквідатора його вимо ги, які складаються з виплат п рофсоюзних внесків віднесен і ліквідатором до першої чер ги. Оскільки перша черга задо волена, а його вимоги не задов олені і кошти не сплачені, то ц е є порушенням черговості за доволення вимог кредиторів. Згідно ст. 31 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом» кошти, одерж ані від продажу майна банкру та, спрямовуються на задовол ення вимог кредиторів, у поря дку, встановленому цією стат тею:

1) у першу чергу задовольняю ться:

а) вимоги, забезпечені заста вою;

б) вимоги щодо виплати забор гованості із заробітної плат и за три місяці роботи, що пере дують порушенню справи про б анкрутство чи припиненню тру дових відносин у разі звільн ення працівника до порушення зазначеної справи, грошової компенсації за всі невикори стані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки пра цівникам, які мають дітей, пра во на які виникло протягом дв ох років, відпрацьованих до п орушення справи про банкрутс тво чи припинення трудових в ідносин, інших коштів, належн их працівникам у зв'язку з опл ачуваною відсутністю на робо ті (оплата часу простою не з ви ни працівника, гарантії на ча с виконання державних або гр омадських обов'язків, гарант ії і компенсації при службов их відрядженнях, гарантії дл я працівників, що направляют ься для підвищення кваліфіка ції, гарантії для донорів, гар антії для працівників, що нап равляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв'язку з тимчасово ю втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), право на які виникло пр отягом трьох останніх місяці в до порушення справи про бан крутство чи припинення трудо вих відносин, а також вихідно ї допомоги, належної працівн икам у зв'язку з припиненням т рудових відносин, у тому числ і відшкодування кредиту, отр иманого на ці цілі;

в) витрати Фонду гарантуван ня вкладів фізичних осіб, що п ов'язані з набуттям ним прав к редитора щодо банку, - у розмір і всієї суми відшкодування з а вкладами фізичних осіб;

в1) вимоги кредиторів за дог оворами страхування;

г) витрати, пов'язані з прова дженням у справі про банкрут ство в господарському суді т а роботою ліквідаційної комі сії, у тому числі:

витрати на оплату державно го мита;

витрати заявника на публік ацію оголошення про порушенн я справи про банкрутство;

витрати на публікацію в офі ційних друкованих органах ін формації про порядок продажу майна банкрута;

витрати на публікацію в зас обах масової інформації про поновлення провадження у спр аві про банкрутство у зв'язку з визнанням мирової угоди не дійсною;

витрати арбітражного керу ючого (розпорядника майна, ке руючого санацією, ліквідатор а), пов'язані з утриманням і зб ереженням майнових активів б анкрута;

витрати кредиторів на пров едення аудиту, якщо аудит про водився за рішенням господар ського суду за рахунок їх кош тів;

витрати на оплату праці арб ітражних керуючих (розпорядн ика майна, керуючого санаціє ю, ліквідатора) в порядку, пере дбаченому статтею 27 цього Зак ону.

Перелічені витрати відшко довуються ліквідаційною ком ісією після реалізації нею ч астини ліквідаційної маси, я кщо інше не передбачено цим З аконом.

Таким чином, Законом виплат и профсоюзних внесків не пер едбачені як вимоги, що віднос яться до першої черги.

Вимоги кредиторів по зароб ітній платі погашені в повно му обсязі в сумі - 205283,35 грн., ви трати пов' язані з проваджен ням у справі про банкрутство , вихідна допомога погашені в повному обсязі.

Інші вимоги кредиторів не погашені, в зв' язку з відсут ністю у боржника майнових ак тивів.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» в имоги кредиторів, не задовол ені за недостатністю майнови х активів, вважаються погаше ними.

На підставі викладеного, зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс банкрута підлягаю ть затвердженню судом, юриди чна особа - банкрут - ліквіда ції, а провадження у справі пі длягає припиненню.

Керуючись ст. ст. 32, 40 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс б анкрута - Приватного обничо -комерційного приємства «Руб ін» (40007, м. Суми, вул. Харківська, 110/4, код 21101716).

2. Ліквідувати - Приватне в иробничо-комерційне підприє мство «Рубін» (40007, м. Суми, вул. Х арківська, 110/4, код 21101716).

3. Провадження у справі - прип инити.

4. Вимоги кредиторів не задо волені за недостатністю майн а банкрута, вважаються погаш еними.

5. Після винесення судом у хвали про ліквідацію юридичн ої особи - банкрута ліквідато р зобов»язаний забезпечити з береженість архівних докуме нтів банкрута і, за погодженн ям із спеціально уповноваже ним центральним органом вико навчої влади у сфері архівно ї справи і діловодства або уп овноваженою ним архівною уст ановою, визначити місце пода льшого їх зберігання.

6. Ухвалу надіслати: кредито рам, банкруту, державному реє стратору, органу державної с татистики для виключення юри дичної особи з Єдиного держа вного реєстру підприємств та організацій України, ліквід атору, Головному управлінню юстиції у Сумській області, В ДВС Сумського міського управ ління юстиції.

СУДДЯ ГОРДІЄНКО М.І.

Дата ухвалення рішення23.02.2012
Оприлюднено03.03.2012
Номер документу21662849
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/195-08

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 23.02.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні