Рішення
від 14.02.2012 по справі 30/17-4884-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"14" лютого 2012 р. Справа № 30/17-4884-2011

Позивач: Дочірнє підпр иємство „Житлосервіс” Дочір нього підприємства Державно ї акціонерної компанії „Хліб України” „Одеський комбінат хлібопродуктів”

Третя особа на стороні п озивача, яка не заявляє самос тійних вимог на предмет спор у: Дочірнє підприємство Держ авної акціонерної компанії „ Хліб України” „Одеський комб інат хлібопродуктів”;

Державна акціонерна компа нія „Хліб України” в особі Од еського обласного представн ицтва;

Відповідач: Державне пі дприємство „Український мет рологічний науково-впровадж увальний центр „Зерноприлад ”;

Виконавчий к омітет Одеської міської ради ;

Третя особа на стороні в ідповідача, яка не заявляє са мостійних вимог на предмет с пору: Міністерство аграрної політики України

Про визнання недійсним св ідоцтва про право власності

Суддя Рога Н.В.

Представники:

Від позивача: ОСОБА_1 - довіреність №1 від 23.11.2011р.

Від третьої особи: ДП ДАК „Хліб України” „Одеський КХ П”: не з' явився;

Від третьої особи: ДАК „Х ліб України” в особі Одесько го обласного представництва - не з' явився;

Від відповідача: ДП „Зер ноприлад”- ОСОБА_2 - довіре ність від 01.12.2011р.

Від відповідача: Виконк ом Одеської міської ради - н е з' явився;

Від третьої особи: Мініс терство - ОСОБА_3 - довіре ність №34-4\12 від 31.01.2012р.

Суть спору: Позивач , Дочірнє підприємство „Житл осервіс” Дочірнього підприє мства Державної акціонерної компанії „Хліб України” „Од еський комбінат хлібопродук тів” (далі- ДП „Житлосервіс”) , за участю третіх осіб на стор оні позивача, які не заявляют ь самостійних вимог на предм ет спору- Дочірнього підприє мства Державної акціонерної компанії „Хліб України” „Од еський комбінат хлібопродук тів” (далі - ДП „Одеський КХП”) та Державна акціонерна комп анія „Хліб України” в особі О деського обласного представ ництва (далі - ДАК „Хліб Україн и”), звернувся до господарськ ого суду Одеської області з п озовом до Виконавчого коміте ту Одеської міської ради, Дер жавного підприємства „Украї нський метрологічний науков о-впроваджувальний центр „Зе рноприлад” (далі - ДП „Зернопр илад”) про визнання недійсни м Свідоцтва серія САЕ № 073109 про право власності на об' єкт н ерухомого майна, розташовани й за адресою: м. Одеса, вул. Ж уковського, 15, виданого 20 січня 2011р. Виконавчим комітетом Оде ської міської ради.

Представник позивача позовну заяву підтримує , нап олягає на її задоволенні.

Треті особи на стороні позивача, які не заявляють са мостійних вимог на предмет с пору - ДП „Одеський КХП” та ДАК „Хліб України” про місце та д ату судових засідань були по відомлені належним чином, ал е, представники третіх осіб в судові засідання не з' явля лися, про поважність причин н ез' явлення суд не повідомил и. Своїх міркувань щодо позов у треті особи до суду не надіс лали.

Відповідач - виконав чий комітет Одеської міської ради про місце та дату судови х засідань був повідомлений належним чином, але, представ ник відповідача в судові зас ідання не з' являвся, про пов ажність причин нез' явлення суд не повідомив. Відзив на по зовну заяву до суду не надісл ав.

Відповідач - ДП „Зерно прилад” проти позову не запе речує з мотивів, викладених в ідзиві на позовну заяву.

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє с амостійних вимог на предмет спору - Міністерство аграрно ї політики України ,проти поз ову не заперечує з мотивів, ви кладених у відзиві на позовн у заяву.

Розглянувши у відкрит ому судовому засіданні матер іали справи, заслухавши пояс нення представників сторін, суд встановив:

20 січня 2011р. виконавчим к омітетом Одеської міської ра ди видане Свідоцтво серія СА Е №073109 про право власності на н ежитлове приміщення правост ороннього флігелю ДП „Україн ський метрологічний науково -впроваджувальний центр „Зер ноприлад”, згідно якого об' єкт нерухомого майна, розташ ований за адресою : м. Одеса, ву л. Жуковського, 15, в цілому дійс но належить Державі Україна, в особі Міністерства аграрн ої політики України, на праві державної власності, та скла дається з приміщень літ.”А1”, з агальною площею 1094,9 кв.м, основ ною площею 906,4 кв.м. Свідоцтво в идане на підставі наказу Мін істерства аграрної політики України від 28.11.2007р. №835, статуту Д П „Український метрологічни й науково-впроваджувальний ц ентр „Зерноприлад”, зареєстр ованого виконкомом Одеської міської ради від 31.10.2008р.; заміст ь рішення арбітражного суду Одеської області від 26.05.1995р. по справі 33\43, зареєстрованого ОМ БТІ від 23.06.1995р. в реєстрову книг у за 33994 стор. 51 книга 15м\с.

Позивач у справі вважа є, що у зв' язку із видачею вик онкомом Одеської міської рад и 20.01.2011р. Свідоцтва про право вл асності на нежитлове приміще ння правостороннього флігел ю ДП „Український метрологіч ний науково-впроваджувальни й центр „Зерноприлад”, поруш ено його права та охоронюван і законом інтереси, у зв' язк у з чим звернувся до суду за за хистом та просить суд визнат и зазначене Свідоцтво недій сним.

В обґрунтування позов у позивач зазначає, що мале де ржавне науково - впроваджува льне підприємство „Зернопри лад” було засноване згідно Н аказу № 11\№15 від 19.02.1991р. Одеського комбінату хлібопродуктів „О б учреждении малого государс твенного научно-внедренческ ого предприятия «Зерноприбо р».

Наказом Міністерства хлібопродуктів УРСР від 20.11.1991р . № 135 «Про введення в дію Положе ння про базову організацію п о метрологічному забезпечен ню засобів контролю якості з ерна та продуктів його перер обки на підприємствах Держко мітету України по хлібопроду ктах»визначено МДНВП «Зерно прилад»базовою організаціє ю по метрологічному забезпеч енню засобів контролю якості зерна та продуктів його пере робки в системі хлібопродукт ів України, а також введено в д ію з 01.12.1991р. Положення про базов у організацію.

Рішенням виконкому Жо втневої районної ради народн их депутатів від 08.04.1993р. № 526 «О пе ререгистрации малого госуда рственного научно-внедренче ского предприятия «Зернопри бор»в Одесский метрологичес кий научно-внедренческий цен тр «Зерноприбор» вирішено пе ререєструвати мале державне науково- впроваджувальне пі дприємство „Зерноприлад” в О деський метрологічний науко во - впроваджувальний центр „ Зерноприлад”.

Наказом Міністерства сільського господарства і пр одовольства від 23.05.1994р. № 154 пе рейменовано Одеський метрол огічний науково - впроваджув альний центр „Зерноприлад” в Український метрологічний н ауково - впроваджувальний це нтр „Зерноприлад”. Згідно Ст атуту, затвердженого Міністе рством сільського господарс тва та продовольства України 22.06.1994р., підприємство Українськ ий метрологічний науково - вп роваджувальний центр „Зерно прилад” засноване на державн ій власності і підпорядкован е Міністерству сільського го сподарства та продовольства України, яке є органом управл іння майном, яке закріплено з а підприємством на праві пов ного господарського відання .

Постановою Кабінету М іністрів України № 1000 від 22.08.1996р. „Про створення акціонерної компанії „Хліб України” було створено ДАК „Хліб України” , яка є правонаступником прав та обов' язків Головного уп равління по хлібопродуктах т а Головного управління комб ікормової промисловості Мін істерства сільського господ арства та продовольства Укра їни. Згідно додатку № 1 до зазн аченої постанови, яким був ви значений перелік підприємст в, які підлягали перетворенн ю у відкриті акціонерні това риства, 100% акцій яких залишают ься у загальнодержавній влас ності і передаються до стату тного фонду ДАК „Хліб Україн и”, до цього переліку увійшли Одеський комбінат хлібопрод уктів з усім своїм майном, та п ідприємство Український мет рологічний науково - впровад жувальний центр „Зерноприла д”, яке входило до складу ДАК « Хліб України»до 1998р., але потім було підпорядковане Міністе рству АПК України.

Позивач зазначає, що на момент проведення перепідпо рядкування Українського мет рологічного науково - впрова джувального центру „Зернопр илад” від ДАК «Хліб України» до Міністерства АПК України не було проведено належного розмежування повноважень що до майна, яким був наділений У країнський метрологічний на уково - впроваджувальний цен тр „Зерноприлад”, коли знахо дився у статутному фонді ДАК «Хліб України»та з боку Кабі нету Міністрів України та Мі ністерства аграрно-промисло вого комплексу України. Не бу в визначений статус спірного майна і не був зменшений в уст ановленому порядку статутни й фонд ДАК «Хліб України», яки й сформований за рахунок вар тості майна, переданого їй за сновником, тобто Кабінетом М іністрів України. Одеський К ХП, до складу якого входить ДП «Житлосервіс», є частиною ст атутного фонду ДАК «Хліб Укр аїни».

У червні 2001р. на засідан ні правління ДАК „Хліб Украї ни” було прийнято рішення пр о надання дозволу на створен ня Дочірнього підприємства „ Житлосервіс” дочірнього під приємства ДАК „Хліб України” „Одеський КХП”.

Відповідно до Акту прий ому - передачі цілісного май нового комплексу від ДП ДАК „ Хліб України” „Одеський комб інат хлібопродуктів” (комбін ат) до ДП „Житлосервіс” ДП ДАК „Хліб України” „Одеський ко мбінат хлібопродуктів” (підп риємство), станом на 01.02.2002р. комб інат передав, а підприємство прийняло основні фонди як вн есок до статутного фонду, для формування цілісного майнов ого комплексу, зокрема, житло вий будинок по вул. Жуковсько го, 15 у м. Одесі (за виключенням адмінбудівлі площею 820 кв.м, як у займає Одеське представниц тво). Зазначений Акт складени й на підставі Наказу директо ра ДП ДАК „Хліб України” „Оде ський комбінат хлібопродукт ів” № 115 від 17.09.2001р., на виконання р ішення правління ДАК „Хліб У країни”. Крім того, 01.10.2001р. був ск ладений Акт № 08 приймання-пере дачі відомчого житлового фон ду, а саме: житлового будинку п о вул. Жуковського, 15 .

Згідно Статуту ДП „Жит лосервіс”, в редакції 2004р., засн овником підприємства є ДП ДА К „Хліб України” Одеський ко мбінат хлібопродуктів”. Підп риємство створено з метою за безпечення збереження житл ового фонду, належного його в икористання і подальшого йог о благоустрою, сприяння висо кому рівню обслуговування гр омадян, забезпечення непрери вної роботи інженерного уста ткування жилих будинків і пр иміщень. Відповідно до розді лу 4 Статуту підприємство є ст вореним на базі майна заснов ника, майно підприємства ста новлять основні фонди та обо ротні кошти, інші цінності , ва ртість яких відображається в самостійному балансі підп риємства. Статутний фонд фор мується шляхом внесення засн овником майна на суму 6 706 805 грн . 33 коп., зокрема, житлового буди нку по вул. Жуковського, 15. Підп риємству майно належить на п раві оперативного управлінн я.

Наказом Міністерства а грарної політики України від 28.11.2007р. за № 835 перейменовано Укр аїнський метрологічний наук ово-впроваджувальний центр „ Зерноприлад” у державне підп риємство „Український метро логічний науково-впроваджув альний центр „Зерноприлад”, яке є правонаступником Украї нського метрологічного наук ово-впроваджувального центр у „Зерноприлад”.

Згідно нової редакції С татуту Державного підприємс тва „Український метрологіч ний науково-впроваджувальни й центр „Зерноприлад”, затве рдженої наказом Міністерств а аграрної політики України № 161 від 18.03.2008р. та зареєстрованої 31.10.2008р., підприємство засноване на державній власності та пі дпорядковане Міністерству а грарної політики України, як е є органом управління майно м , що закріплено за підприємс твом на праві повного господ арського відання. Підприємст во є державним унітарним ком ерційним підприємством, ство реним з метою метрологічного забезпечення єдності вимірю вань показників якості зерна та продуктів його переробле ння на підприємствах агропро мислового комплексу України , з метою отримання прибутку і підвищення добробуту праців ників підприємства.

Позивач також зазначає , що рішенням Арбітражного су ду Одеської області від 11.09.1995р. у справі № 5\3\43 за позовом Украї нського метрологічного НВЦ „ Зерноприлад” до Жовтневого в ідділу освіти та Середньої ш коди №19 про витребування майн а з чужого незаконного волод іння, яке було прийнято за рез ультатами нового розгляду сп рави на підставі постанови п ро перевірку рішення в поряд ку нагляду від 03.08.1995р., встановл ено що Постановою виконкому Одеської міської Ради депута тів трудящих від 29.04.1944р. № 135 Одес ькій конторі «Югозаготзерно »надано у відання та користу вання будинок № 15 по вул.Жуков ського, який раніше належав Н аркомату Заготовок. Рішенням одеського облвиконкому від 16.06.1944р. № 263 зазначену будівлю бул о закріплено за конторою «Юг озаготзерно». Правонаступни ком контори «Югозаготзерно» стало Одеське управління хлі бопродуктів, яке у свою чергу передало будівлю по вул. Жуко вського, 15 на баланс Одеського комбінату хлібопродуктів. З гідно довідки ОМБТІ від 04.04.1995р. за № 74, що була видана на підста ві архівних даних, користува чем домоволодіння № 15 по вул. Ж уковського є Одеський КХП.

Розпорядженням Головхл ібпродукта від 23.08.1994р. № 146 Україн ський метрологічний НВЦ „Зер ноприлад” був наділений стат утним фондом шляхом передачі на його баланс правосторонн ього флігеля юудівлі по вул. Ж уковського, 15 в м. Одесі, який зн аходився раніше на праві пов ного господарського відання у Одеського КХП, замість буді влі колишнього млина по вул. М осковська, 22, яка знаходилася на праві повного господарськ ого відання у Українського м етрологічного НВЦ „Зернопри лад” згідно із затвердженим Міністеством сільського гос подарства та продовольства У країни актом приймання-перед ачі від 22.08.1994р.

Крім того, рішенням вста новлено, що правосторонній ф лігель у будівлі по в ул. Жуковського, 15, є загальнод ержавною власністю, управлін ня якою покладено на Міністе рство сільського господарст ва та продовольства України, та на час розгляду справи зн аходився у НВЦ „Зерноприлад ” на праві господарського ві дання.

Позивач у справі зазнач ає, що у зазначеному рішенні с уд не вирішував і не міг виріш ити питання щодо права власн ості на спірне майно, і не визн авав право власності на спір не майно за Українським метр ологічним НВЦ „Зерноприлад” .

Крім того, позивач зазн ачає, що рішенням Арбітражно го суду Одеської області від 26.05.1995р. у справі № 3\43, яке було ска соване, суд також не вирішува в і не міг вирішити питання що до права власності на спірне майно, і не визнавав право вла сності на спірне майно за Укр аїнським метрологічним НВЦ „ Зерноприлад”, у зв' язку з чи м подальша реєстрація права власності на підставі зазнач еного рішення суду була немо жлива і це рішення не могло бу ти підставою для видачі Свід оцтва про право власності се рія САЕ №073109.

Відповідач проти позов у не заперечує, посилаючись н а те, що передача майна - прав остороннього флігеля у будин ку № 15 по вул. Жуковського, з бал ансу Одеського КХП на баланс ДП «Український метрологічн ий НВЦ „Зерноприлад” замість споруди колишнього млина по вул. Московській, 22, про що зазн ачено в акті від 22.08.1994р., відбула ся формально. Фактично ніяко ї передачі з боку ДП «Українс ький метрологічний НВЦ „Зерн оприлад” на баланс Одеського КХП не могло відбутися, у зв' язку з тим, що такого майна як «споруда колишнього млина по вул.Московській, 22»за ДП «Укр аїнський метрологічний НВЦ „ Зерноприлад” не рахувалося і на баланс Одеського КХП не пе редавалося.

Крім того, відповідач п ідтвердив той факт, що підста вою для видачі Свідоцтва про право власності серія САЕ № 07 3109 стало рішення арбітражного суду Одеської області від 26.05.1 995р. у справі № 3\43, яке було скасо ване, у зв' язку з чим не набра ло юридичної сили.

Третя особа на стороні в ідповідача, яка не заявляє са мостійних вимог на предмет с пору - Міністерство аграрної політики України, зазначає, щ о рішенням Арбітражного суду Одеської області 26.05.1995р. у спра ві № 3\43 не вирішувалося і могло вирішуватися питання щодо п рава власності на правосторо нній флігель у будинку № 15 по вул. Жуковського у м . Одесі, у зв' язку з чим подал ьша реєстрація права власнос ті на підставі зазначеного р ішення була неможливою і зро блена з порушенням законодав ства, а також з порушенням май нових інтересів третіх осіб, зокрема ДП «Житлосервіс», в с татутний фонд якого був пере даний зазначений об' єкт нер ухомості. За таких обставин, т ретя особа вважає, що КП «ОМБТ І та РОН»безпідставно видало реєстраційне посвідчення ві д 23.06.1995р., яке стало підставою дл я видачі у подальшому оскарж уваного Свідоцтва про право власності.

Третя особа зазначає, що рішення Арбітражного суду О деської області 26.05.1995р. у справі № 3\43 не набрало законної сили, адже, ухвалою суду від 14.07.1995р. ви конання рішення було відстро чене до 01.08.1005р., а 03.08.1995р. постаново ю голови Арбітражного суду О деської області було скасова не, справу було передано на ро згляд іншому судді. Постанов ою голови Арбітражного суду Одеської області від 04.08.1995р. пос танову від 03.08.1995р. було доповнен о - сторони привести у перві сний стан. 11 вересня 1995р. Арбітр ажним судом Одеської області винесено рішення у справі № 5\ 3\43, яким по суті змінено суду в ід 26.05.1995р. За таких обставин, тре тя особа зазначає, що набуття права власності на майно Укр аїнським метрологічним НВЦ „ Зерноприлад»згідно рішення Арбітражного суду Одеської області 26.05.1995р. у справі №3\43 дійс но не відбувалося, у зв' язку з чим Український метрологі чний НВЦ „Зерноприлад»не мав підстав отримувати в органа х БТІ реєстраційне посвідчен ня на підставі зазначеного р ішення суду.

Крім того, третя особа пр осила суд звернути увагу на т е, що згідно статуту ДАК «Хліб України»розмір статутного ф онду Компанії становить 1 384 659 200 грн. Статутний фонд Компані ї формується за рахунок варт ості майна , переданого їй зас новником, тобто Кабінетом Мі ністрів України. В свою чергу ДП «Одеський КХП»наділено с татутним фондом Компанії у р озмірі 32 134 800 грн. за рахунок вне сків Компанії, тобто, ДП «Одес ький КХП»є частиною статутно го фонду ДАК «Хліб України». В свою чергу ДП «Одеський КХП» є засновником ДП «Житлосерві с», згідно п. 4.2. Статуту якого с татутний фонд формується шля хом внесення засновником май на на суму 6 706 805 грн. 33 коп., у тому числі будинок за адресою : м. О деса, вул. Жуковського, 15, залиш ковою вартістю 580 034 грн. 55 коп.

Так як ДП „Український м етрологічний науково-впрова джувальний центр „Зерноприл ад” та ДП «Житлосервіс»входя ть у сферу управління Мініст ерства аграрної політики та продовольства України, третя особа вважає, що рішення по да ній справі ніяким чином не по рушить інтересів Міністерст ва.

Розглянув матеріали сп рави, суд доходить до такого в исновку:

Як вбачається з матеріа лів справи, згідно статуту ДА К «Хліб України»розмір стату тного фонду Компанії станови ть 1 384 659 200 грн. Статутний фонд Ко мпанії формується за рахунок вартості майна , переданого ї й засновником, тобто Кабінет ом Міністрів України. В свою ч ергу ДП «Одеський КХП»наділе но статутним фондом Компанії у розмірі 32 134 800 грн. за рахунок в несків Компанії, тобто, ДП «Од еський КХП»є частиною статут ного фонду ДАК «Хліб України ». В свою чергу ДП «Одеський К ХП»є засновником ДП «Житлос ервіс», згідно п.4.2. Статуту яко го статутний фонд формується шляхом внесення засновником майна на суму 6 706 805 грн. 33 коп., у т ому числі будинок за адресою : м. Одеса, вул. Жуковського, 15, за лишковою вартістю 580 034 грн. 55 ко п. За таких обставин, з матеріа лів справи вбачається поруше ння прав та інтересів позива ча щодо оформлення права вла сності на об' єкт нерухомост і, розташований за адресою: м. Одеса, вул. Жуковського, 15.

Відповідно до ст. 19 Конст итуції України органи держав ної влади та органи місцевог о самоврядування, їх посадов і особи зобов' язані діяти л ише на підставі, в межах повно важень та у спосіб, що передба чені Конституцією та законам и України.

Як вбачається з матеріа лів справи, оскаржуване Свід оцтво серія САЕ № 073109, було вида не виконкомом Одеської міськ ої ради 20.01.2011р. на підставі нака зу Міністерства аграрної пол ітики України від 28.11.2007р. № 835, ста туту ДП „Український метроло гічний науково-впроваджувал ьний центр „Зерноприлад”, за реєстрованого виконкомом Од еської міської ради від 31.10.2008р.; замість рішення арбітражног о суду Одеської області від 26. 05.1995р. по справі 33\43, зареєстрован ого ОМБТІ від 23.06.1995р. в реєстров у книгу за 33994 стор. 51 книга 15м\с.

Реєстрація прав власно сті на нерухоме майно - це вн есення запису до Реєстру пра в власності на нерухоме майн о у зв' язку з виникненням, іс нуванням або припиненням пра ва власності на нерухоме май но, що здійснюється БТІ за міс цезнаходженням об' єктів не рухомого майна на підставі п равовстановлювальних докум ентів, за рахунок коштів особ и, що звернулася до БТІ. Отже, С відоцтво про право власності не може бути видане за відсут ності підстав для виникнення права власності на об' єкт н ерухомого майна , що є підстав ою для оформлення Свідоцтва .

Додатком № 1 до п. 2.1 Тимчас ового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затверджено го Наказом Міністерства юсти ції України від 07.02.2002р. №7\5 та зар еєстрованого в Міністерству юстиції України 18.02.2002р. за № 157\6445 (із змінами та доповненн ями), визначений перелік прав овстановлювальних документ ів, на підставі яких проводит ься реєстрація прав власност і на об' єкти нерухомого май на. Зокрема, реєстрація прав в ласності здійснюється на під ставі рішення судів про визн ання права власності на об' єкти нерухомого майна .

Рішення Арбітражного с уду Одеської області 26.05.1995р. у с праві № 3\43 не набрало законної сили, адже, ухвалою суду від 14.0 7.1995р. виконання рішення було в ідстрочене до 01.08.1005р., а 03.08.1995р. пос тановою голови Арбітражного суду Одеської області було с касоване, справу було переда но на розгляд іншому судді. По становою голови Арбітражног о суду Одеської області від 04. 08.1995р. постанову від 03.08.1995р. було д оповнено - сторони привести у первісний стан. 11 вересня 1995р . Арбітражним судом Одеської області винесено рішення у с праві № 5\3\43, яким по суті змінен о суду від 26.05.1995р.

Крім того, рішенням Арб ітражного суду Одеської обла сті від 26.05.1995р. у справі № 3\43, я ке було скасоване, суд також н е вирішував і не міг вирішити питання щодо права власност і на спірне майно, і не визнава в право власності на спірне м айно за Українським метролог ічним НВЦ „Зерноприлад”, у зв ' язку з чим подальша реєстр ація права власності на підс таві зазначеного рішення суд у була неможлива і це рішення не могло бути підставою для в идачі Свідоцтва про право вл асності серія САЕ №073109.

Що стосується Статуту Д П „Український метрологічни й науково-впроваджувальний ц ентр „Зерноприлад”, зареєстр ованого виконкомом Одеської міської ради від 31.10.2008р., то сам п о собі Статут підприємства в загалі не може бути підставо ю для видачі Свідоцтва про пр аво власності, адже, не є право встановлювальним документо м.

Згідно наявного у матер іалах справи Статуту ДП „Укр аїнський метрологічний наук ово-впроваджувальний центр „ Зерноприлад”, зареєстровано го виконкомом Одеської міськ ої ради від 31.10.2008р., для забезпеч ення діяльності підприємств а органом управління майном створений статутний фонд у р озмірі 102 525 грн. 59 коп., який стано вить основні фонди та оборот ні засоби, а також інші ціннос ті, вартість яких відображає ться у самостійному балансі підприємства. Отже, сам Стату т не містить переліку майна, з якого створений статутний ф онд підприємства.

За таких обставин, вимог и позивача є обґрунтованими , підтверджені матеріалами с прави, тому підлягають задов оленню.

Суд вважає за необхідне звернути увагу на те, що у буд ь - якому випадку об' єкт не рухомого майна, розташований за адресою : м. Одеса, вул. Жуков ського, 15, який складається з п риміщень літ.”А1”, загальною п лощею 1094,9 кв.м, основною площею 906,4 кв.м, в цілому дійсно належи ть Державі Україна на праві д ержавної власності, що підтв ерджується матеріалами спра ви.

Судові витрати по сплат і судового збору покласти на відповідачів відповідно до ст.ст. 44,49 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 44,49, 82-85 ГПК Ук раїни, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позовну заяву Доч ірнього підприємства «Житло сервіс»Дочірнього підприєм ства Державної акціонерної к омпанії «Хліб України»«Одес ький КХП»- задовольнити.

2. Визнати недійсним Св ідоцтво серія САЕ № 073109 про пра во власності на об' єкт неру хомого майна, розташований з а адресою: м. Одеса, вул. Жуковс ького, 15, видане 20 січня 2011р. Вико навчим комітетом Одеської мі ської ради.

3. Стягнути з Виконавчо го комітету Одеської міської ради (м. Одеса, пл. Думська, 1) на к ористь Дочірнього підприємс тва «Житлосервіс»Дочірньог о підприємства Державної акц іонерної компанії «Хліб Укра їни»«Одеський КХП»(м. Одеса, в ул. Жуковського, 15, код ЄДРПОУ 31 640271) витрати по сплаті судового збору у сумі 470 грн. 50 коп.

4. Стягнути з Державног о підприємства „Український метрологічний науково-впров аджувальний центр „Зернопри лад” (м. Одеса, вул.Жуковського , 15, код ЄДРПОУ 13874060) на користь До чірнього підприємства «Житл осервіс»Дочірнього підприє мства Державної акціонерної компанії «Хліб України»«Оде ський КХП»(м. Одеса, вул. Жуков ського, 15, код ЄДРПОУ 31640271) витрат и по сплаті судового збору у с умі 470 грн. 50 коп.

Рішення суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання апеляційної с карги, якщо апеляційну скарг у не було подано. У разі поданн я апеляційної скарги рішення , якщо його не скасовано, набир ає законної сили після розгл яду справи апеляційним госпо дарським судом.

Накази видати після набр ання рішенням законної сили.

Рішення підписане 20 лютого 2012р.

Суддя Рога Н. В.

Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено03.03.2012
Номер документу21681734
СудочинствоГосподарське
Сутьправо власності

Судовий реєстр по справі —30/17-4884-2011

Рішення від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні