Постанова
від 07.02.2012 по справі 2а/0470/1166/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2012 р. Справа № 2а/0470/1166/12

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Голобутовського Р.З.

при секретарі Вербному Д. С.

без участі представників с торін

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у місті Дн іпропетровську адміністрат ивну справу за адміністратив ним позовом Прокурора Красно гвардійського району м. Дніп ропетровська в інтересах дер жави в особі Управління Пенс ійного фонду України в Красн огвардійському районі м. Дні пропетровська до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Науково-виробниче об' єд нання «Техмаш» про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

12.01.2012 р. до Дніпропетровс ького окружного адміністрат ивного суду звернувся Прокур ор Красногвардійського райо ну м. Дніпропетровська в інте ресах держави в особі Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Красногвардійському райо ні м. Дніпропетровська (далі - Позивач) до Товариства з обме женою відповідальністю «Нау ково-виробниче об' єднання « Техмаш» (далі - Відповідач), з позовними вимогами про стяг нення з останнього заборгова ності у сумі 4271,44 грн.

В обґрунтування позовних в имог Прокурор Красногвардій ського району м. Дніпропетро вська зазначає, що Товариств ом з обмеженою відповідальні стю «Науково-виробниче об' є днання «Техмаш» не сплачено суму єдиного внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування за вересен ь та жовтень 2011 р. в результаті чого утворилась заборговані сть в загальному розмірі 4271,44 г рн.

Відповідач про дату та місц е судового розгляду повідомл явся, але повернувся конверт з ухвалою про відкриття пров адження і призначення справи до розгляду та судовою повіс ткою з відміткою "фірма вибул а".

Відповідно до ч. 11 ст. 35 Кодекс у адміністративного судочин ства України у разі повернен ня поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адр есату з незалежних від суду п ричин, вважається, що така пов істка вручена належним чином .

Всупереч вимогам ч. 1 ст. 19 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" про зміну місцезнаходження Відп овідач контролюючі органи не повідомив, тому відповідних змін до Єдиного державного р еєстру внесено не було.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення Відповідача про дат у та місце розгляду судової с прави із його участю та реалі зації ним права судового зах исту своїх прав та інтересів .

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справ у за наявними у ній матеріала ми, без участі представника В ідповідача, оскільки при під готовці справи до розгляду д отримано вимоги Кодексу адмі ністративного судочинства У країни щодо належного повідо млення сторін у справі про да ту та місце розгляду судовог о засідання.

Дослідивши матеріали спра ви, суд прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Науково-виро бниче об' єднання «Техмаш» з ареєстровано в Управлінні Пе нсійного фонду України в Кра сногвардійському районі м. Д ніпропетровська та є платник ом єдиного внеску на загальн ообов' язкове державне соці альне страхування.

Порядок сплати страхових в несків на загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання передбачено Законом Укр аїни «Про збір та облік єдино го внеску на загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування».

Згідно ч. 2 ст. 6 Закону Україн и "Про збір та облік єдиного вн еску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння" платник єдиного внеску з обов'язаний своєчасно та в по вному обсязі нараховувати, о бчислювати і сплачувати єдин ий внесок.

Відповідачем у електронно му вигляді на адресу Позивач а було подано звіт про нараху вання єдиного внеску на зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування за вере сень та жовтень 2011 р., у якому са мостійно обчислено суми єдин ого внеску у розмірах 2200,26 грн. т а 2071,18 грн. відповідно.

За вказаними звітностями в установлені законом строки Товариство з обмеженою відпо відальністю «Науково-виробн иче об' єднання «Техмаш» не сплатило самостійно узгодже ні єдині внески на загальноо бов' язкове державне соціал ьне страхування.

Отже, виходячи з зазначеног о та згідно довідки-розрахун ку, яка містяться у справі, за звітний період з вересня 2011 р. п о жовтень 2011 р. Товариство з обм еженою відповідальністю «На уково-виробниче об' єднання «Техмаш» не сплатило єдиний внесок на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування, що призвело до утворе ння у нього заборгованості з і сплати єдиного внеску у заг альній сумі 4271,44 грн.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" платники єдиного внеску зобов'язані сплачуват и єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звіт ний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим з вітним періодом.

Згідно зі ст. 12 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» страхові внески підлягают ь сплаті незалежно від фінан сового стану платника страхо вих внесків.

Відповідно до ст. 106 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання" суми страхових внесків своєчасно не нараховані або не сплачені страхувальникам и у визначені строки, вважают ься простроченою заборгован істю із сплати страхових вне сків (недоїмкою) і стягуються з нарахуванням пені та засто суванням фінансових санкцій .

Доказів сплати заборгован ості Відповідачем до суду на дано не було.

Згідно ст. 67 Конституції Укр аїни кожен зобов'язаний спла чувати податки і збори в поря дку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст. ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення.

Враховуючи несплату самос тійно нарахованих Товариств ом з обмеженою відповідальні стю «Науково-виробниче об' є днання «Техмаш» сум, суд прий шов до висновку, що вимога Про курора Красногвардійського району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська п ро стягнення заборгованості в сумі 4271,44 грн. підлягає задово ленню у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 11, 14, 70, 71, 86, 158-163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Прокурора Красногвардійськ ого району м. Дніпропетровсь ка в інтересах держави в особ і Управління Пенсійного фонд у України в Красногвардійськ ому районі м. Дніпропетровсь ка до Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-в иробниче об' єднання «Техма ш» про стягнення заборговано сті - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «На уково-виробниче об' єднання «Техмаш» (49009, м. Дніпропетровс ьк, вул. Камачатська, б. 37, код ЄД РПОУ 35740610) на користь Управлінн я Пенсійного фонду України в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська (49008, м. Дніп ропетровськ, вул. Чичеріна, 100, р /р 37190083000405 в ГУДКУ у Дніпропетров ській області, МФО 805012, код ЄДРП ОУ 21928605) заборгованість зі спла ти єдиного внеску на загальн ообов' язкове державне соці альне страхування за вересен ь та жовтень 2011 р. у загальній с умі 4271,44 грн.

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до ст. 25 4 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.186 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Суддя

Р.З. Голобутовський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21686068
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/1166/12

Ухвала від 13.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Постанова від 07.02.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні