Постанова
від 14.11.2011 по справі 2а-0870/7239/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 14 листопада 2011 року   14:25                                    Справа №  2а-0870/7239/11

 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                                        Стрельнікової Н.В.

розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу  

за позовом:          Державної податкової інспекції у Запорізькому районі Запорізької області,

          м. Запоріжжя,

до:           Товариства з обмеженою відповідальністю «Веста Промест-Груп»,

          Запорізький район Запорізької області,

про:           припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Запорізькому районі Запорізької області звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Веста Промест-Груп», в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача на підставі ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», у зв'язку із неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          Ухвалою суду від 23.09.2011 було відкрито скорочене провадження у справі. Копія ухвали про відкриття скороченого провадження була направлена відповідачу за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру: вул. Леніна, 97 А, с. Новоолександрівка Запорізького району Запорізької області, однак була повернута поштою з відміткою «за закінченням терміну зберігання».

          Крім того, копія ухвали про відкриття скороченого провадження була направлена судом за адресою особи, яка у Статуті відповідача зазначена його засновником.

          Відповідно  до ч. 8 ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

          Частиною 4 ст. 33 КАС України передбачено, що у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

          Таким чином, суд вважає, що відповідач був належним чином повідомлений про розгляд справи.

          Станом на 14.11.2011 ані відповідачем, ані його засновником не надані до суду заперечення на адміністративний позов чи заява про визнання позовних вимог податкового органу.

          Розглянувши наявні матеріали та фактичні обставини справи, дослідивши і оцінивши надані докази в їх сукупності, суд вирішив продовжити розгляд справи у порядку скороченого провадження і встановив наявність достатніх підстав для задоволення позову виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідач більш ніж протягом року, а саме з квітня 2010 року, не подає органам державної податкової служби податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до закону, не має заборгованості з платежів до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами держаної податкової служби України про що свідчать наявні в матеріалах справи довідки податкового органу.

          Відповідно до п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України, платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Підпунктом 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Приймаючі до уваги те, що відповідачем податкова звітність не надавалась органам державної податкової служби більше одного року, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

          На підставі викладеного, керуючись п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16, п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 ПК України, ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних  осіб-підприємців», ст.ст. 94, 158, 161-163, 1832 КАС України,  суд,

ПОСТАНОВИВ:

          Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Запорізькому районі Запорізької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Веста Промест-Груп» про припинення юридичної особи – задовольнити.

          Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Веста Промест-Груп» (вул. Леніна, 97 А, с. Новоолександрівка Запорізького району Запорізької області,  ЄДРПОУ 35815680).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України і може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі через Запорізький окружний адміністративний суд  апеляційної скарги в 10-ти денний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                  (підпис)                              Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено06.03.2012
Номер документу21686734
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/7239/11

Постанова від 14.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 23.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 02.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні