Постанова
від 21.11.2011 по справі 2а-0870/9871/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2011 року 14:05 Справа № 2а -0870/9871/11

Запорізький окружний ад міністративний суд

у складі: головуючого - су дді Чернової Ж.М.

при секретарі Батигіні О.В.

за участю:

позивач: не з' явився

відповідач: не з' явився

третя особа: не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали адміністративної справи за позовною

заявою: Державної податков ої інспекції у Орджонікідзев ському районі м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Рім Компан і»

третя особа: ОСОБА_1

про: припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

01.11.2011 Державна податкова інс пекція у Орджонікідзевськом у районі м. Запоріжжя звернул ась до суду із позовом до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Рім Компані», у яком у просить припинити юридичну особу.

Ухвалою суду від 03.11.2011 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №2а-0870/987 1/11, залучено у якості третьої о соби засновника (учасника) то вариства ОСОБА_1, закінчен о підготовче провадження та призначений судовий розгляд справи на 21.11.2011.

Позивач у судове засі дання не з' явився, направив до суду клопотання про розгл яд справи без його участі, поз ов підтримує в повному обсяз і. У позовній заяві позивач об ґрунтовує позовні вимоги ст. 46 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» від 15.05.2003 №755-ІV. Зокрема зазн ачає, що відповідач не надає б ільше року органам державної податкової служби податкові декларації та документи фін ансової звітності. Просить п озов задовольнити та припини ти юридичну особу - Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Рім Компані».

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, про час та міс це слухання справи був повід омлений належним чином, прот е до суду повернулась поштов а кореспонденція із відмітко ю «за закінченям терміну збе рігання».

Третя особа у судове засіда ння не з'явилася, про час та мі сце слухання справи була пов ідомлена належним чином, пов істку отримала особисто 15.11.2011.

За правилами ч.11 ст.35 КАС Укра їни, у разі повернення поштов ого відправлення із повістко ю, яка не вручена адресату з не залежних від суду причин, вва жається, що така повістка вру чена належним чином.

Згідно з ч.1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Як вбачається з матеріалів справи Товариство з обмежен ою відповідальністю «Рім Ком пані» (код ЄДРПОУ 34373475) зареєстр оване 04.05.2006 виконавчим комітет ом Запорізької міської ради, як юридична особа за місцезн аходженням: 69000, м.Запоріжжя, О рджонікідзевський район, вул .Патріотична, буд.62, кв.15, про щ о свідчить довідка державног о реєстратора.

Згідно довідки ДПІ у Орджон ікідзевському районі №14143/10/28-413 від 26.09.2011 відповідач не надає до органів державної податково ї служби передбачені діючим законодавством України пода ткові декларації та документ и бухгалтерської звітності з січня 2010 року, заборгованість по податковим платежам пере д бюджетом у відповідача від сутня.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками п одатків визнаються фізичні о соби (резиденти і нерезидент и України), юридичні особи (рез иденти і нерезиденти України ) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об' єкти оподаткування або провадять діяльність (оп ерації), що є об' єктом оподат кування згідно з цим Кодексо м або податковими законами, і на яких покладено обов'язок і з сплати податків та зборів з гідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов' язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи, по в' язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців» від 15.05.20 03 №755-IV підставою для постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов' язано з банкрутств ом юридичної особи є неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону, а також наяв ність в Єдиному державному р еєстрі запису про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність до органів державної податк ової служби не надавалась з с ічня 2010 року, тобто більше року .

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

За правилами ч. 4 ст. 94 КАС Укра їни у справах, в яких позиваче м є суб' єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізич на чи юридична особа, судові в итрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються .

Враховуючи вищезазначене, на підставі ст. ст. 94, 158-163, п. 3 ст. 167 К АС України, ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців», п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст . 20 Податкового кодексу Україн и, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м.Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Рім Компані» про припинен ня юридичної особи - задоволь нити.

Припинити юридичну особу - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Рім Компані», (мі сцезнаходження: 69000, м.Запорі жжя, Орджонікідзевський райо н, вул.Патріотична, буд.62, кв.15 , код за ЄДРПОУ 34373475).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Ж. М.Чернова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21687162
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9871/11

Постанова від 21.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні