Постанова
від 05.12.2011 по справі 2а-0870/9905/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 05 грудня 2011 року        (16 год. 55 хв.)                                    Справа №  2а-0870/9905/11

 Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Щербака А.А., при секретарі Сподінової А.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Солар», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1 про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду знаходиться зазначений адміністративний позов.

Державна податкова інспекція у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя звернулася до Запорізького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Солар», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1 про припинення юридичної особи. Позовні вимоги обґрунтовує ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України. Зазначає, що відповідач не надає більше року, а саме з 18.01.2010 року, органам державної податкової служби податкові декларації та документи фінансової звітності. Просить позов задовольнити та припинити юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Солар».

Представник позивача у судове засідання не з'явився, через канцелярію суду надав клопотання в якому просить суд справу розглянути за відсутності представника позивача.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про причини неявки суду не повідомив, про час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином, судова повістка отримана 24.11.2011 року, про що свідчить підпис уповноваженої особи на корінці поштового повідомлення про вручення.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1  у судове засідання також не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином, судова повістка повернулася до суду з відміткою поштового зв'язку «за закінченням терміну зберігання».

З урахуванням викладеного, враховуючи клопотання представника позивача, суд порахував за можливе відповідно до ст. 128 КАС України розглянути справу за відсутності відповідача та третьої особи за наявними в ній матеріалами.

Відповідно до п.1 ст.41 КАС України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь в справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Солар» (код ЄДРПОУ 35595912) 28.11.2007 року зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Запорізької міської ради, за адресою: 69005, м. Запоріжжя, вул. Лермонтова, буд. 21, що підтверджується Довідкою з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Відповідно до довідки від 26 вересня 2011 року № 14089/10/28-413, наданої позивачем, встановлено, що відповідачем з 18.01.2010 року не надавалась податкова звітність до податкового органу.

Згідно довідки податкового органу про стан розрахунків з бюджетом відповідача, судом встановлено, що станом на 26.09.2011 у відповідача податковий борг - відсутній.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового кодексу України платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За приписами ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України, припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації – за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб – засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених законами, - за рішенням суду.

За правилами ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 №755-IV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, а також наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

З урахуванням вищевикладеного суд дійшов висновку, що позовні вимоги є правомірними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. ст. 94, 158, 161-163, 1832 КАС України,  суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Солар», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1 про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Солар» (код ЄДРПОУ 35595912, юридична адреса - 69005, м. Запоріжжя, вул. Лермонтова, буд. 21).

          Після набрання законної сили судовим рішенням, його копію направити державному реєстратору.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного  провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України – з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку,  передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було  повідомлено про можливість отримання копії постанови суду  безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне  оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після  закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії  постанови суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                         А.А. Щербак

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.12.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21687204
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9905/11

Постанова від 05.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні