Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-0870/5748/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2011 року Справа № 2а-0870/5748/11

Суддя Запорізького окру жного адміністративного суд у Нечипуренко О.М. розглянувш и в порядку скороченого пров адження матеріали адміністр ативної справи

за позовом: Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Запоріжжя

до: товариства з обмеженою в ідповідальністю «АЛМАЗ - А», м . Запоріжжя

про: припинення підприємни цької діяльності юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. За поріжжя (далі - ДПІ у Ленінсь кому районі м. Запоріжжя, пози вач) звернулась до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду з позовом до товари ства з обмеженою відповідаль ністю «АЛМАЗ - А» (далі - відп овідач) про припинення підпр иємницької діяльності юриди чної особи, в якому зазначив, щ о відповідач більше року не з вітує до органів ДПІ, що являє ться підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи від повідача.

В обґрунтування позову поз ивач посилається на те, що від повідач більше одного року у хиляється від подачі до орга нів податкової служби, перед бачених діючим законодавств ом документів податкової зві тності, чим порушує законі ін тереси держави.

Ухвалою суду від 25.07.2011 в ідкрито скорочене проваджен ня в адміністративній справі та надано відповідачу строк для подання до суду заперече нь проти позову та доказів на їх обґрунтування, або заяву п ро визнання позову.

30.11.2011 на адресу суду пов ернувся конверт з відміткою поштового відділення «За заз наченою адресою не зареєстро вано».

За правилами частин 1, 6 статт і 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини , на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, якщо особа, я ка бере участь у справі, без по важних причин не надасть док ази на пропозицію суду для пі дтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішу є справу на основі наявних до казів.

Суддя, оцінивши повідомлен і позивачем обставини та ная вні у справі докази у їх сукуп ності, вирішив продовжити ро згляд справи у порядку скоро ченого провадження і встанов ив наявність достатніх підст ав для прийняття законного т а обґрунтованого рішення.

Розглянувши матеріали адм іністративного позову, з' яс увавши обставини справи та п еревіривши їх доказами, суд п риходить до висновку, що позо в підлягає задоволенню з нас тупних підстав.

Судом встановлено, товарис тво з обмежено відповідальні стю «АЛМАЗ - А» (код ЄДРПОУ 25215368, 69 121, м. Запоріжжя, вул. Ладозька , буд. 32, кв. 167), зареєстровано, р озпорядженням виконавчого к омітету Ленінської районної ради № 587 - р від 03.09.1997 року, про щ о зроблено запис в журналі об ліку реєстрацій за № 8938.

Відповідно до пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України, п латник податків зобов'язаний подавати до контролюючих ор ганів у порядку, встановлено му податковим та митним зако нодавством, декларації, звіт ність та інші документи, пов'я зані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Проте, відповідно до довідк и № 9022/10/28-142/4 від 02.06.2011, відповідачем з жовтня 2006 року не подаються д о контролюючого органу перед бачені діючим законодавство м документи податкової та бу хгалтерської звітності.

Також, згідно із довідкою по зивача від 31.05.2011 № 8921/10/19-11, станом на 31.05.2011 у відповідача відсутня за боргованість з платежів до б юджету, контроль за справлян ням яких здійснюється органа ми державної податкової служ би України

Пунктом 67.2 ст.67 ПК України пер едбачено, що органи державно ї податкової служби в устано вленому законом порядку мают ь право звертатися до суду пр о винесення судового рішення щодо припинення юридичних о сіб або підприємницької діял ьності фізичних осіб - підп риємців.

Статтею 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців» передбачено, що д ержавна реєстрація припинен ня юридичної особи проводить ся у разі постановлення судо вого рішення про припинення діяльності юридичної особи.

У частині 2 цієї статті зазн ачено, що підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи те, що відповіда ч більше року ухиляється від подачі до органів податково ї служби передбачених законо давством документів бухгалт ерської та податкової звітно сті, вимоги позивача слід виз нати законними та обґрунтова ними, а позов таким, що підляга є задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись Податковим кодексом України, Законом України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців», ст.ст. 71, 159-163 КАС Украї ни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний п озов задовольнити у повному обсязі.

2. Припинити юридичну о собу Товариство з обмеженою відповідальністю

«АЛМАЗ - А» (69121, м. Запоріжжя, вул. Ла дозька, буд. 32, кв. 167, код ЄДРПОУ 25215368).

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Після набрання постановою законної сили її копію напра вити Державному реєстратору за місцем реєстрації відпов ідача.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня складення її в повному обсязі, апеляцій ної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п 'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (підпис) О.М. Нечипуренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21687849
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5748/11

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 25.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні