Постанова
від 25.01.2012 по справі 14682/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

25 січня 2012 р. № 2-а- 14682/11/2070

Харківський окружний ад міністративний суд у складі:

Головуючого - Судді Безд ітка Д.В.,

при секретарі судового зас ідання - Іванюк А.Ю.,

за участю: представника поз ивача - Гавриленко М.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні Харківського окружного ад міністративного суду адміні стративну справу

за позовом Державної по даткової інспекції у Комінте рнівському районі міста Харк ова

до Товариства з обмежен ою відповідальністю "Супутни к Строй Плюс"

про припинення підприє мницької діяльності ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна пода ткова інспекція у Комінтерні вському районі міста Харкова , звернувся до Харківського о кружного адміністративного суду з адміністративним поз овом до відповідача, Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Супутник Строй Плюс", в я кому просить суд припинити ю ридичну особу ТОВ "Супутник С трой Плюс" код 33481623.

Позивач обґрунтовував сво ї позовні вимоги тим, що в Єдин ому державному реєстрі юриди чних і фізичних осіб - підпр иємців наявний запис про від сутність юридичної особи ТОВ "Супутник Строй Плюс" за вказа ним її місцезнаходженням, що відповідно до ст.38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»є підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи.

В судовому засіданні предс тавник позивача заявлені поз овні вимоги підтримав у повн ому обсязі та просив їх задов ольнити, виходячи із доводів позовної заяви.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, п ро дату, час та місце судового розгляду справи був повідом лений своєчасно та належним чином, що підтверджується по відомленням пошти, причини н еявки не повідомив.

Розглянувши матеріали спр ави, вивчивши доводи позову, з аслухавши пояснення предста вника позивача, дослідивши з ібрані по справі докази в їх с укупності, проаналізувавши з міст норм матеріального і пр оцесуального права, які врег ульовують спірні правовідно сини, суд вважає, що позов підл ягає задоволенню з наступних підстав та мотивів.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Супутник Строй Плюс" з ареєстроване як юридична осо ба виконавчим комітетом Харк івської міської ради 31.05.2005 року , перебуває на податковому об ліку як платник податків з 10.06.2 005р. за № 108.

Згідно зі ст. 33 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців»№ 755-ІV від 15 т равня 2003 року юридична особа п рипиняється в результаті пер едання всього свого майна, пр ав та обов'язків іншим юридич ним особам - правонаступника м у результаті злиття, приєдн ання, поділу, перетворення (ре організації) або в результат і ліквідації за рішенням, при йнятим засновниками (учасник ами) юридичної особи або упов новаженим ними органом, за су довим рішенням або за рішенн ям органу державної влади, пр ийнятим у випадках, передбач ених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дат и внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про держ авну реєстрацію припинення ю ридичної особи.

Суд зазначає, що з 1 січня 2011 ро ку набрав чинності Податкови й кодекс України, відповідно п. 67.2. статті 67 якого, передбачен о, що органи державної податк ової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду з позовам и про винесення судового ріш ення щодо: припинення юридич них осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - пі дприємців.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, зокрема є: наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

З довідки з Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців вбачається, що 29.07.2010 року до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців була внесена інфо рмація що відсутності юридич ної особи - відповідача за адр есою: вул. Знам'янська, 10, м. Харк ів, 61001.

За таких обставин, позовні в имоги позивача є обґрунтован ими, такими, що відповідають в имогам закону, а тому підляга ють задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни судові витрати, здійсне ні позивачем, з відповідача н е стягуються.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160,161,162,163 КАС Укр аїни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Комінтернівському рай оні міста Харкова до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Супутник Строй Плюс" п ро припинення підприємницьк ої діяльності - задовольнити .

Припинити юридичну особу Т ОВ "Супутник Строй Плюс" (ідент ифікаційний код 33481623, юридична адреса: вул. Знам'янська, 10, м. Ха рків, 61001, зареєстроване Викона вчим комітетом Харківської м іської ради 31.05.2005 року).

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції. Апеляцій на скарга на постанову суду п ершої інстанції подається пр отягом десяти днів з дня її пр оголошення. У разі застосува ння судом частини третьої ст атті 160 Кодексу адміністратив ного судочинства України, а т акож прийняття постанови у п исьмовому провадженні апеля ційна скарга подається протя гом десяти днів з дня отриман ня копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п'ятиденного строку з момен ту отримання суб'єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Постанова суду першої інст анції, якщо інше не встановле но КАС України, набирає закон ної сили після закінчення ст року подання апеляційної ска рги, встановленого цим Кодек сом, якщо таку скаргу не було п одано.

У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я.

Повний текст постанови виг отовлений 30 січня 2012 року.

Суддя Д.В. Бездітко

< Текст > < Сума задоволення > < Текст >

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.01.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21691082
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14682/11/2070

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бездітко Д.В.

Постанова від 25.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бездітко Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні