Постанова
від 04.07.2011 по справі 2270/7751/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/7751/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 липня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Лабань Г.В. розгляну вши у скороченому провадженн і адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інт ересах > Управління Пенсійно го фонду України в Теофіполь ському районі < 3-тя особа > д о фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 < 3-тя особа > про ст ягнення заборгованості по ст рахових внесках, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся в с уд до фізичної особи-підприє мця ОСОБА_1, посилаючись н а Закон України «Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування», посилаючи сь на те, що відповідач як плат ник внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, порушує положення Закону щодо сплати страхових внесків в установлені строк и та в повному обсязі, в резуль таті чого допустив заборгова ність по сплаті страхових вн есків.

Відповідно до п. 3 ст. 11 Закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»відповідач є платн иком страхових внесків до Пе нсійного фонду України.

У відповідності до п. 5 ст. 14 та п. 1 ст. 15 вказаного Закону ОСО БА_1 є страхувальником та пл атником внесків до солідарно ї системи загальнообов"язков ого державного пенсійного ст рахування.Відповідно до п. 2 За кону України " Про внесення зм ін до законів України "Про Дер жавний бюджет України на 2010 рі к" та "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" № 2461 - VI від 08.07.2010 р., п.п. 4 п.8 розд ілу XV "Прикінцеві положення" З акону фізичної особи - суб"єкт и підприємницької діяльност і, які обрали особливий спосі б оподаткування ( фіксований податок,єдиний податок), та чл ени сімей зазначених осіб, як і беруть участь у провадженн і ними підприємницької діяль ності, на період дії законода вчих актів з питань особливо го способу оподаткування спл ачують страхові внески в пор ядку, визначеному цим Законо м.

Управлінням Пенсійного фо нду України в Теофіпольськом у районі було пред"явлено до б оржника вимоги про сплату бо ргу від 07 лютого 2010 року №283 на су му 1 732,80 грн. Вказана вимога від повідачем не оскаржувалась.

Постановою Хмельницького адміністративного суду від 1 7.03.2011 року задоволено позовні в имоги по справі № 2270/2747/11 за позов ом Управління Пенсійного фон ду України в Теофіпольському районі до фізичної особи-під приємця ОСОБА_1 про стягне ння заборгованості по страхо вих внесках за липень, серпен ь, вересень 2010 року в сумі 854,46 грн ., яка набрала законної сили.

З врахуванням даної постан ови сума заборгованості на д ень подання позову 08.06.2011 р. стан овить 878,34 грн.

Позивачем відповідно до ви мог статті 106 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування", на правлені вимоги.

Відповідно до абзацу 8 пункт у 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" у раз і якщо страхувальник, який од ержав вимогу територіальног о органу Пенсійного фонду пр о сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазнач ену у вимозі суму недоїмки ра зом з застосованою до нього ф інансовою санкцією, включено ї до вимоги, або не узгодив вим огу з відповідним органом Пе нсійного фонду, або не оскарж ив вимогу в судовому порядку , а також у разі якщо страхувал ьник узгодив вимогу, але не сп латив узгоджену суму недоїмк и протягом десяти робочих дн ів після отримання узгоджено ї вимоги, відповідний орган П енсійного фонду звертається в установленому законом пор ядку і подає вимогу про сплат у недоїмки до відповідного п ідрозділу державної виконав чої служби. У зазначених випа дках орган Пенсійного фонду також має право звернутися д о суду чи господарського суд у з позовом про стягнення нед оїмки.

З огляду на викладене суд ді йшов до висновку, що позовні в имоги слід задоволити в повн ому обсязі.

Керуючись, Законом України " Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування", ст.ст.71, 158-163, 170, 186, 254 - 255 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний поз ов зодовольнити.

Стягнути з фізичної особи-п ідприємця ОСОБА_1 ( що прож иває: АДРЕСА_1, ідент. номер НОМЕР_1) на користь Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Теофіпольському районі ( щ о знаходиться: вул. Щорса, 25 смт . Теофіполь, Хмельницької обл асті, Код ЄДРПОУ 04864507) заборгов аність по страхових внесках за жовтень, листопад, грудень 2010 р. в сумі 878,34 грн.

Постанови суду, прийняті в п орядку скороченого провадже ння, виконуються негайно.

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної си ли >

Суддя /підпис/ Г.В. Лабань

"Згідно з оригіналом" Суддя Г.В. Лабань

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.07.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21691331
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/7751/11

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 04.07.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні