Постанова
від 27.10.2011 по справі 2270/12959/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/12959/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 жовтня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Лабань Г.В.

при секретарі Вересняк А.А.

< за участі > < перелік сторін >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду подання< в особі > < в чиїх і нтересах > Старокостянтинів ської об'єднаної державної п одаткової інспекції до Сіль ськогосподарського товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Легіон" < 3-тя особа > про стягнення податкового боргу , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з поданням, в якому проси ть у відповідності до вимог П одаткового Кодексу України с тягнути з Сільськогосподарс ького товариства з обмеженою відповідальністю "Легіон" по датковий борг в розмірі 12888,11 гр н., що складається з заборгова ності по податку на прибуток в розмірі 12888,11 грн., який виник в ідповідно до самостійно заде кларованих податкових зобов 'язань згідно податкових дек ларацій та прийнятого Старок остянтинівською об'єднаною д ержавною податковою інспекц ією податкового повідомленн я-рішенн, які не оскаржені від повідачем у відповідності до вимог Податкового кодексу У країни.

Від представника позивача надійшло клопотання про роз гляд подання без участі пред ставника заявника.

Представник відповідача н адіслав до суду заяву про пер енесення розгляду подання, а тому в судове засідання не з'я вився.

Відповідно до ч.1 ст.41 КАС Укр аїни, у разі неявки у судове за сідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування с удового засідання за допомог ою звукозаписувального техн ічного засобу не здійснюєтьс я.

Суд, дослідивши наявні в мат еріалах справи докази в їх вз аємному зв' язку і сукупност і, вважає, що подання підляга є задоволенню в повному обся зі.

Сільськогосподарське това риство з обмеженою відповіда льністю "Легіон" як юридична о соба зареєстроване Старокос тянтинівською районною держ авною адміністрацією Хмельн ицької області 31.03.2005 року (код 3315 9094), про що свідчить подане в ма теріли справи свідоцтво про державну реєстрацію серії А0 0 №218498, включене до ЄДРПОУ згідн о довідки з органу статистик и та перебуває на податковом у обліку в Старокостянтинівс ькій ОДПІ.

Судом встановлено, що стано м на момент розгляду подання за відповідачем рахується п одатковий борг в розмірі 12888,11 г рн., що складається з заборгов аності по податку на прибуто к в розмірі 12888,11 грн., який виник відповідно до самостійно за декларованих податкових зоб ов'язань згідно податкових д екларацій та прийнятого Стар окостянтинівською об'єднано ю державною податковою інспе кцією податкового повідомле ння-рішенн, які не оскаржені в ідповідачем у відповідності до вимог Податкового кодекс у України.

З метою погашення податков ого боргу, у відповідності до п.59.1 ст.59 Податкового Кодексу У країни відповідачу було вист авлено податкову вимогу фор ми "Ю" №123 від 23.08.2011 року, яка надісл ана згідно адреси реєстрації відповідача, яка міститься у ЄДРПОУ. Станом на день зверне ння до суду заявника тобто 24 ж овтня 2011 року доказів про пога шення податкового боргу суду не подано.

У зв' язку із несплатою под аткового боргу в добровільно му порядку, позивачем заявле но подання до суду.

Відповідно до пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), податковий бор г - сума грошового зобов'язанн я (з урахуванням штрафних сан кцій за їх наявності), самості йно узгодженого платником по датків або узгодженого в пор ядку оскарження, але не сплач еного у встановлений цим Код ексом строк, а також пеня, нара хована на суму такого грошов ого зобов'язання.

В силу п. 15.1. ст. 15 Кодексу, платн иками податків визнаються фі зичні особи (резиденти і нере зиденти України), юридичні ос оби (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені п ідрозділи, які мають, одержую ть (передають) об'єкти оподатк ування або провадять діяльні сть (операції), що є об'єктом оп одаткування згідно з цим Код ексом або податковими закона ми, і на яких покладено обов'яз ок із сплати податків та збор ів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п. 16.1.4. ст. 16 Подат кового кодексу України, плат ник податків зобов'язаний сп лачувати податки та збори в с троки та у розмірах, встановл ених цим Кодексом.

Відповідно до п.59.1 ст.59 Кодекс у у разі коли платник податкі в не сплачує узгодженої суми грошового зобов"язання в уст ановлені законодавством стр оки, орган державної податко вої служби надсилає (вручає) й ому податкову вимогу.

В силу п.95.2 ст.95 Кодексу стягне ння коштів та продаж майна пл атника податків провадяться не раніше ніж через 60 календа рних днів з дня надіслання та кому платнику податкової вим оги.

В силу п.п.95.3., 95.4. ст.95 Кодексу, ст ягнення коштів з рахунків пл атника податків у банках, обс луговуючих такого платника п одатків, здійснюється за ріш енням суду, яке направляєтьс я до виконання органам держа вної податкової служби, у роз мірі суми податкового боргу або його частини; орган держа вної податкової служби на пі дставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок п огашення податкового боргу з а рахунок готівки, що належит ь такому платнику податків. С тягнення готівкових коштів з дійснюється у порядку, визна ченому Кабінетом Міністрів У країни.

Згідно п.20.1.18. ст.20 Кодексу, орга ни державної податкової служ би мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів п латника податків, який має по датковий борг, з рахунків у ба нках, обслуговуючих такого п латника, на суму податкового боргу або його частини.

Стаття 67 Конституції Україн и передбачає, що кожен зобов'я заний сплачувати податки і з бори в порядку і розмірах, вст ановлених законом.

У відповідності зі статтею 124 Конституції України, юрисд икція судів поширюється на всі правовідносини, що вини кають у державі, водночас час тиною 2 статті 19 Конституції У країни визначено, що органи д ержавної влади (до яких належ ать органи державної податко вої служби) та органи місцево го самоврядування, їх посадо ві особи зобов'язані діяти ли ше на підставі, в межах повнов ажень та у спосіб, що передбач ені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, а суд згід но ст. 86 цього Кодексу, оцінює д окази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосере дньому, всебічному, повному т а об'єктивному дослідженні.

Наявність зазначеної забо ргованості підтверджується наданими позивачем розрахун ком суми заборгованості, акт ом перевірки від 22.06.2011 року № 715, п одатковою декларацією подат ку на прибуток за І півріччя 20 11 року, карткою особового раху нку платника, корінцем подат кової вимоги та матеріалами справи.

Судом зважається на те, що п одаткова вимога, в адміністр ативному та судовому порядку не оскаржувалась та не скасо вувалась, доказів про сплату заборгованості суду не пода но.

З огляду на викладене, суд д ійшов до висновку, що заявлен е подання є обгрунтоване і пі длягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 14-16, 20, 95 Податк ового кодексу України, ст. ст. 158-163, 183-3 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнит и.

Стягнути з Сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю "Легіон " (що знаходиться за адресою: 3112 4, Хмельницька обл., Старокостя нтинівський район, с.Пашківц і (код ЄДРПОУ 33159094) на користь Ст арокостянтинівської об'єдна ної державної податкової інс пекції податковий борг по по датку на прибуток в розмірі 128 88,11 грн. (дванадцять тисяч вісім сот вісімдесят вісім гривень одинадцять копійок) за рахун ок коштів платника податків з рахунків у банках, обслугов уючих платника, та за рахунок готівки, що належить платник у податків, для погашення под аткового боргу.

Постанова, на підставі п. 7 ст . 183-3 КАС України, підлягає нега йному виконанню.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 27 жовтня 2011 року 18:00 г од.

Постанова не набрала закон ної сили < Дата набрання зако нної сили >

Суддя /підпис/ Г.В. Лабань

"Згідно з оригіналом" Суддя Г.В. Лабань

Дата ухвалення рішення27.10.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21691814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/12959/11

Ухвала від 25.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 27.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні