Постанова
від 02.02.2012 по справі 2270/685/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/685/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2012 року м. Хмельницький

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Майстер П.М. розглян увши у скороченому проваджен ні адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інт ересах > Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в особі його стру ктурного підрозділу - терито ріального управління Головн ої державної інспекції на ав томобільному транспорті у Хм ельницькій області < 3-тя осо ба > до товариства з обмежен ою відповідальністю "Торн-Тр анс" < 3-тя особа > про стягненн я фінансових санкцій, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з адміністративним позо вом до товариства з обмежено ю відповідальністю "Торн-Тра нс", в якому просить стягнути з відповідача фінансову санкц ію в розмірі 340 грн.

В обґрунтування своїх вимо г вказує, що під час проведенн я перевірки 30.08.2011 року транспор тного засобу RENAULT Magnum, державний н омерний знак ВХ 7728 ВС, встановл ено порушення відповідачем в имог Закону України "Про авто мобільний транспорт", а саме: п орушення режимів праці та ві дпочинку водіями транспортн их засобів.

На адресу відповідача була направлена копія ухвали про відкриття скороченого прова дження, яка отримана ним 20.01.2012р. , що підтверджується повідом ленням про вручення поштовог о відправлення. Заперечення проти позову відповідачем по дані не були.

Дослідивши обставини спра ви викладені позивачем суд п риходить до висновку, що позо в підлягає до задоволення з т аких підстав.

Частиною 2 ст. 19 Конституції У країни передбачено, що орган и державної влади та органи м ісцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані д іяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що пе редбачені Конституцією та за конами України.

Відповідно до ст. 6 Закону Ук раїни "Про автомобільний тра нспорт" центральний орган ви конавчої влади з питань авто мобільного транспорту забез печує проведення державної п олітики на автомобільному тр анспорті через урядові орган и державного управління на а втомобільному транспорті, сл ужбу міжнародних автомобіль них перевезень та місцеві ор гани виконавчої влади і орга ни місцевого самоврядування . У складі центрального орган у виконавчої влади з питань а втомобільного транспорту фу нкціонують: урядовий орган д ержавного управління з питан ь регулювання діяльності авт омобільного транспорту; уряд овий орган державного управл іння з питань контролю на авт омобільному транспорті. Уряд овий орган державного управл іння з питань контролю на авт омобільному транспорті здій снює: державний контроль за д одержанням суб'єктами господ арювання, які провадять діял ьність у сфері автомобільног о транспорту, вимог законода вства про автомобільний тран спорт, норм та стандартів зак онодавчо регульованої сфери , що визначають організацію п еревезення пасажирів і ванта жів автомобільним транспорт ом.

Відповідно до вимог статті 18 Закону України “Про автомоб ільний транспорті” з метою о рганізації безпечної праці т а ефективного контролю за ро ботою водіїв транспортних за собів автомобільні перевізн ики зобов'язані організовува ти роботу водіїв транспортни х засобів, режими їх праці та в ідпочинку відповідно до вимо г законодавства України.

З матеріалів справи вбачає ться, що відповідач здійснюв ав міжнародні автомобільні п еревезення з Польщі в Україн у з порушенням режимів праці та відпочинку водіями транс портних засобів, чим було пор ушено вимоги ст. 60 Закону Укра їни „Про автомобільний транс порт”, що підтверджується ак том проведення перевірки дод ержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезен ь пасажирів і вантажів автом обільним транспортом №032528 від 30.08.2011 року.

На підставі даного акту 03.10.2011 р. винесено постанову №142265 про застосування фінансових сан кцій у розмірі 340 грн., яку відпо відач не оскаржив, а кошти у до бровільному порядку не сплат ив.

Відповідно до ст.60 Закону Ук раїни "Про автомобільний тра нспорт" за порушення законод авства про автомобільний тра нспорт до автомобільних пере візників застосовуються сан кції за порушення режимів пр аці та відпочинку водіями тр анспортних засобів - штраф у р озмірі двадцяти неоподатков уваних мінімумів доходів гро мадян.

З врахуванням наведеного, с уд вважає, що позовні вимоги п озивача є обґрунтованими, ві дповідають чинному законода вству та підлягають задоволе нню.

Керуючись ст. 60 Закону Укра їни “Про автомобільний транс порт”, ст.ст. 6, 14, 71, 86, 94, 99, 104, 183-2 КАС Укр аїни, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Тор н-Транс" (Хмельницька область , місто Хмельницький, вул. Півн ічна, 99, ідентифікаційний код - 31412736) на користь Головної держа вної інспекції на автомобіль ному транспорті в особі його структурного підрозділу - те риторіального управління Го ловної державної інспекції н а автомобільному транспорті у Хмельницькій області в дох ід Державного бюджету Україн и фінансову санкцію в сумі 340,00 грн. (триста сорок гривень 00 ко п.).

Постанови суду, прийняті в п орядку скороченого провадже ння, виконуються негайно.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького ап еляційного адміністративно го суду через Хмельницький о кружний адміністративний су д протягом десяти днів з дня ї ї отримання.

Постанова набирає законно ї сили в порядку статті 254 КАС У країни.

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної си ли >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.02.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21692443
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/685/12

Ухвала від 17.01.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 02.02.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні