Ухвала
від 06.02.2012 по справі 2а-11182/11/2670
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-11182/11/2670 Гол овуючий у 1-й інстанції: Федор чук А.Б.

Суддя-доповідач: Маслій В .І.

У Х В А Л А

Іменем України

"06" лютого 2012 р. м. Київ

Колегія суддів Київс ького апеляційного адмініст ративного суду у складі:

Головуючого судді Маслія В.І.,

Суддів: Файд юка В.В., Чаку Є.В.,

при секретарі Кравчук М.В .

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за апеляційно ю скаргою Міністерства еколо гії та природних ресурсів Ук раїни на постанову Окружного адміністративного суду м. Ки єва від 02 вересня 2011 року в спра ві за позовом Товариства з об меженою відповідальністю «Е кологічні системи України»д о Міністерства екології та п риродних ресурсів України, Д ержавної служби геології над р України про визнання проти правним та скасування наказу ,

В С Т А Н О В И Л А:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Екологіч ні системи України»звернуло ся до суду з позовом до Мініст ерства екології та природних ресурсів України, Державної служби геології надр Україн и, в якому просило скасувати т а визнати нечинним наказ Мін істерства охорони навколишн ього природного середовища У країни № 696 від 22.12.2009 року в части ні анулювання ТОВ «Екологічн і системи України»спеціальн ого дозволу на користування надрами № 3480 від 21.01.2009 року.

Постановою Окружного адмі ністративного суду м. Києва в ід 02.02.2011 року позов задоволено. Скасовано та визнано нечинни м наказ Міністерства охорони навколишнього природного се редовища України № 696 від 22.12.2009 ро ку в частині анулювання ТОВ « Екологічні системи України» спеціального дозволу на кори стування надрами № 3480 від 21.01.2009 р оку.

Не погодившись з постаново ю суду першої інстанції, Міні стерство екології та природн их ресурсів України подало а пеляційну скаргу, в якій, поси лаючись на невідповідність в исновків суду обставинам спр ави, порушення судом першої і нстанції норм матеріального та процесуального права, про сить оскаржувану постанову с касувати та прийняти нову по станову, якою у задоволенні п озову відмовити.

Під час розгляду справи в су довому засіданні від сторін надійшло клопотання про закр иття провадження у справі у з в'язку з примиренням сторін н а стадії апеляційного провад ження та надано суду мирову у году.

Заслухавши суддю-доповіда ча, сторін, які приймали участ ь у розгляді справи, перевіри вши матеріали справи, колегі я суддів вважає, що клопотанн я про закриття провадження т а затвердження мирової угоди підлягає задовленню.

Згідно п. 5 ст. 198 КАС України за наслідками розгляду апеляці йної скарги на постанову суд уд першої інстанції суд апел яційної інстанції має право визнати постанову суду нечин ною і закрити провадження у с праві.

Відповідно до ст. 203 КАС Украї ни постанова або ухвала суду першої інстанції скасовуєть ся в апеляційному порядку і п озовна заява залишається без розгляду або провадження у с праві закривається з підстав , встановлених відповідно ст аттями 155 і 157 цього Кодексу. Якщ о судом першоїі інстанції ух валено законне та обгрунтова не судове рішення, а обставин и, які стали підставою для зак риття провадження у справі, в иникли після його ухвалення, суд апеляційної інстанції в изнає таке рішення нечинним і закриває провадження у спр аві.

Отже у відповідності до п. 3 ч . 1 ст. 157 КАС України суд закрива є провадження у справі якщо с торони досягли примирення.

Апеляційна інстанція, проа налізувавши матеріали справ и, приходить до висновку, що в даному випадку умови примире ння сторін не суперечать зак ону та не порушують чиї-небуд ь права, свободи або інтереси , а тому визнає його.

За таких обставин, колегія с уддів дійшла висновку про не обхідність визнання нечинно ю постанови суду першої інст анції та закриття провадженн я в адміністративній справі, у зв' язку із примиренням ст орін під час апеляційного ро згляду справи.

Керуючись ст.ст. 157, 203, 206, 212 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Міні стерства екології та природн их ресурсів України - задово льнити частково.

Постанову Окружного адмін істративного суду м. Києва ві д 02 вересня 2011 року визнати неч инною.

Провадження у справі закри ти.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м двадцяти днів з дня її склад ення в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги бе зпосередньо до Вищого адміні стративного суду України.

Головуючий суддя Маслій В.І.

Судді: Файдюк В.В.

Чак у Є.В.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.02.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21694901
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11182/11/2670

Постанова від 02.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 01.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Маслій В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні