Ухвала
від 14.02.2012 по справі б18/009-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

"14" лютого 2012 р.                                                                  Справа № Б18/009-11

за  заявою           Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції, м. Біла Церква, Київська область

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна», м. Біла Церква

про банкрутство

Суддя Кошик А. Ю.

Представники:

Від заявника: не з‘явився   

Від боржника: не з‘явився  

Кредитори: не з‘явились

Ліквідатор –арбітражний керуючий Вершинін А.О.

Обставини справи:  

Білоцерківська об'єднана державна податкова інспекція (ініціюючий кредитор) звернулась до господарського суду Київської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна»(боржник), як відсутнього боржника.

Провадження у справі  №Б18/009-11 за заявою Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції (далі –заявник) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна»(далі –боржник) про банкрутство перебуває на стадії ліквідації.      

Постановою господарського суду Київської області від 03.03.2011 року у справі №Б18/009-11 боржника –Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна»визнано банкрутом за спрощеною процедурою банкрутства, відповідно до ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відкрита ліквідаційна процедура у справі, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вершиніна А.О.  

Відповідно до вимог ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом»до господарського суду Київської області арбітражним керуючим Вершиніним А.О. - ліквідатором у справі 30.01.2012 року подано ліквідаційний баланс та звіт по ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна».  

Відповідно до ст. 32  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом”господарський суд заслуховує звіт ліквідатора та думку членів комітету кредиторів в судовому засіданні та виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ухвали від 01.02.2012 року призначено судове засідання для слухання звіту ліквідатора та затвердження ліквідаційного балансу на 14.02.2012 року.

У судовому засіданні  14.02.2012 року  ліквідатор –арбітражний керуючий Вершинін А.О.  доповів про здійснені заходи по розшуку, виявленню та поверненню майна банкрута.  За наслідками  проведеної ліквідаційної процедури ліквідатором не виявлено майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, що підтверджено поданим  до суду  ліквідаційним балансом, крім того, встановлено, що діяльність банкрута завершена,  не вносить змін до установчих документів, будь-якого майна чи прав на земельну ділянку за місцем державної реєстрації не виявлено.

Оголошення про визнання боржника банкрутом опубліковано 27.04.2011 року в офіційному друкованому органі «Голос України» № 76 (5076).

Відповідно до ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»протягом встановленого законом строку з вимогами до банкрута письмові заяви від кредиторів на адресу ліквідатора та боржника не надходили.

Після публікації оголошення в газеті «Голос України»до ліквідатора надійшов лист № 15136/10/24-036 від 13.07.2011 р. від Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області про збільшення вимог до Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-виробниче підприємство «Олімп Україна»у сумі 1114,41  грн. на підставі п.п. 129.1.1 ст. 129 Податкового кодексу країни, що не були включені заяви про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-виробниче підприємство «Олімп Україна». Таким чином, загальна сума вимог складає 5189,57 грн.

Дані кредиторські вимоги ліквідатором визнані та включені до реєстру вимог кредиторів відповідно до черговості задоволення кредиторських вимог. Від інших можливих кредиторів, повідомлених ліквідатором особисто, не надійшло жодної претензії з вимогами до банкрута.

Управління статистки у Білоцерківської районі листом № 01.01-05/258 від 11.07.2011 р. в наданні інформації відмовило.

Управління Пенсійного України у м. Білій Церкві листом № 10523/02 від 14.07.2011 р. повідомило, що заборгованість за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відсутня. Заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

Білоцерківська міська виконавча дирекція Київського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності листом № 426-02-09 від 11.07.2011 р. повідомила, що заборгованість за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" відсутня.

Білоцерківський міськрайонний центр зайнятості надав довідку № 349 від 13.07.2011 р. про те, що відповідно до розрахункової відомості за 3 квартал 2007 р. заборгованості зі сплати страхових внесків у Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" немає.

Під час проведення ліквідаційної процедури з метою складання ліквідаційного балансу підприємства-боржника ліквідатором вжито заходів щодо пошуку майна банкрута, шляхом направлення запитів до відповідних інстанцій.

·          Згідно одержаного ліквідатором витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №33737819 від 11.11.11 р. відсутня інформація про заставу рухомого майна банкрута.

·          в Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна згідно Витягу №33737819 від 11.11.11 відсутня інформація про накладені заборони відчуження нерухомого майна банкрута.

·          Комунальне підприємство Київської обласної ради Білоцерківське міжміське бюро технічної інвентаризації" листом № 2517 від 28.07.2011 р. повідомило, що за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" приміщення/будівлі на праві власності не зареєстровані.

·          Управління держкомзему у Білоцерківському районі Київської області листом № 06-7-512 від 05.08.2011 р. повідомило, про те. що за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" згідно державної статистичної звітності (форми 6-зем) земельні ділянки по Білоцерківському району не рахуються.

·          Інспекція державного технічного нагляду Київської обласної державної адміністрації листом № 767 від 01.08.2011 р. повідомила про те, що техніка за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" не зареєстрована.

·          Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку згідно листа № 13/01/14084 від 26.07.2011 р. надала інформацію про те. що Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" серед власників, які володіють 10% і більше пакетів акцій емітентів, відсутнє.

·          Білоцерківське МРЕВ Державної автомобільної інспекції в Київській області повідомило, що транспортних засобів за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" не зареєстровано.

·          Київська обласна митниця листом № 16-45/18-5619 від 21.07.2011 р. повідомила, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" не перебуває на обліку.

·          Територіальне управління Державного департаменту промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Київський обл. та м. Києву листом № 04/3313 від 14.07.2011 р. повідомило про те, що об'єкти підвищеної небезпеки, великотоннажні автомобілі, технологічні транспорті засоби, що не підлягають експлуатації у вулично- дорожній мережі загального користування, підіймальні споруди, парові і водогрійні котли, посудини, що працюють під тиском, трубопроводи пари та гарячої води, об'єкти нафтогазового комплексу, ділянки надр в Київській області та м. Києві надані для будівництва та експлуатації підземних споруд і для інших цілей, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" не зареєстровані.

·          Державна авіаційна служба України листом № 1.19-01288 від 04.08.2011 р. повідомила, що державному реєстрі цивільних повітряних суден України за Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" повітряних суден не зареєстровано.

·          Інспекція Головного державного реєстратора флоту України листом № 4/9.1-2134/3612 від 08.08.2011 р. повідомила, що записи щодо суден, власником яких є Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" в Державному судновому реєстрі України та в Судновій книзі України, що ведеться по м. Києву, відсутні.

·          Згідно інформації наданої ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку", м. Київ, МФО 380883, Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" поточний рахунок № 260050011040 закрито 07.12.2010 р.

Згідно поданого звіту майна, майнових прав, речей, визначених родовими ознаками, що належать банкруту на праві володіння або користування - не виявлено, в зв'язку з цим склад ліквідаційної маси не визначався.

Під час ведення ліквідаційної процедури ліквідатором на підставі одержаних відповідей було підтверджено відсутність майнових активів банкрута, які могли бути включені до ліквідаційної маси - банкрут не має не витребуваної дебіторської заборгованості, не має у власності нерухомого майна, цінних паперів, земельних ділянок, автомашин, сільськогосподарської техніки. Таким чином, Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-виробниче підприємство "Олімп Україна" задовольнити вимоги кредиторів не в змозі.

В зв'язку з відсутністю коштів на оплату та ненаданням кредитором коштів на це, ліквідаційний баланс був складений ліквідатором.

Майна, що було б предметом застави - у банкрута немає. Частки, яка б належала банкруту в спільному майні інших осіб, - не виявлено.

Заходи, спрямовані на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, яке б знаходилось у третіх осіб на зберіганні або передавалось іншим особам з передачею права власності та за яке не отримані кошти результатів не дали, майна не виявили. Інші спеціалісти не залучались. В зв'язку з відсутністю ліквідаційної маси оплата послуг арбітражного керуючого не проводилась.

В зв'язку з тим, що боржника визнано банкрутом, погашення вимог кредиторів не відбулося через відсутність активів, майнових активів для задоволення вимог кредиторів не виявлено.

Ліквідатором  встановлено, що загальна сума кредиторської заборгованості становить 5189,57 грн.

У зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутність будь-якого майна вищезазначені кредиторські вимоги не погашались.

У зв'язку з тим, що майно банкрута не виявлене,  відповідно до ч.6 ст.31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»- вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5  ст. 32 Закону України „Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають  включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати  господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

Господарський суду припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено п. 6 ст. 40  Закону України „Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо затверджено звіт ліквідатора відповідно до ст. 32 зазначеного Закону.

За таких обставин господарський суд затверджує ліквідаційний баланс і звіт по ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна», подані ліквідатором –арбітражним керуючим Вершиніним А.О. та припиняє провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 32, 40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом”, господарський суд

УХВАЛИВ :

1.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс по ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна»(код ЄДРПОУ –35046253, адреса: 09100, Київська область, м.Біла Церква, шосе Сквирське, будинок 194, офіс 104)

2.          Ліквідувати юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна»(код ЄДРПОУ –35046253, адреса: 09100, Київська область, м.Біла Церква, шосе Сквирське, будинок 194, офіс 104)

3.          Провадження у справі № Б18/009-11 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно –виробниче підприємство «Олімп Україна»припинити.       

4.          Зобов'язати ліквідатора –арбітражного керуючого Вершиніна Андрія Олександровича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 27.01.2009 р.; адреса: АДРЕСА_1) повідомити  державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.   

5.          Ухвалу  надіслати:  заявнику, боржнику, ліквідатору, кредиторам, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, Головному управлінню юстиції у Київській області.

 Суддя                                                                                Кошик А.Ю.

Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21706760
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —б18/009-11

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А.Ю.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А.Ю.

Постанова від 03.03.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні