Постанова
від 16.01.2012 по справі 17326/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 

 16 січня 2012 р.                                                                       №2а-17326/11/2070  

Харківський окружний адміністративний суд

в складі: головуючого судді Шевченко О.В.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Богодухівському районі Харківської області до Відкритого акціонерного товариства "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Державна податкова інспекція у Богодухівському районі Харківської області, звернувся до суду з адміністративним позовом до Відкритого акціонерного товариства "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008", в якому просить суд припинити юридичну особу-Відкрите акціонерне товариство "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008" код ЄДРПОУ 04242094.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив. Відкрите акціонерне товариство "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008" зареєстрований як юридична особа Богодухівською районною державною адміністрацією Харківської області та перебуває на обліку як платник податків в Богодухівській МДПІ Харківської області  з 23.12.1997 року за №251.

В порушення вимог діючого законодавства, відповідач не надає звітність з 01.07.2010року.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження була надіслана відповідачу, але повернута на адресу суду з відміткою пошти "організація розформована".

Таким чином, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ст. 41 КАС України.

Відповідно до ч.4 ст.183–2 КАС  України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи положення ч.11 ст.35 КАС, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Відкрите акціонерне товариство "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008" зареєстроване як юридична особа Богодухівською районною державною адміністрацією Харківської області 27.11.1997р. та перебуває на обліку в ДПІ у Богодухівському районі Харківської області з 13.12.1997 року за №251, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків № 127 від 21.04.1999 року.

Відповідно до довідки ДПІ у Богодухівському районі Харківської області від 12.12.2011року відповідач не подає податкову звітність з 01.07.2010року.  

Згідно  п.п. 16.1.1, п.п.16.1.2, п.п.16.1.3 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України - платник податків зобов'язаний: стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України; вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Підпунктом 20.1.12 п.20.1. ст.20 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби мають право: у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання;

Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно ст.10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»до функцій органів державної податкової служби входить здійснення контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків та зборів обов'язкових платежів). Крім того, податкові органи контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків та інших платежів, а також, перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів; забезпечують застосування та своєчасне стягнення сум фінансових санкцій, передбачених цим Законом та іншими законодавчими актами України за порушення податкового законодавства, а також, стягнення адміністративних штрафів за порушення податкового законодавства, допущені посадовими особами підприємств, установ, організацій та громадянами; проводять перевірки фактів приховування і зниження сум податків та зборів (обов'язкових платежів) у порядку, встановленому цим Законом та іншими законами України.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15 травня 2003 року  № 755-ІУ  підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи в тому числі є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.  

Судом встановлено, що позивач звернувся до суду з позовом на підставі повноважень податкового органу та з визначених Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підстав.

Відповідачем дійсно не подано звітність до органів державної податкової служби протягом останнього року, заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня.

Враховуючи викладене вище та беручи до уваги той факт, що відповідно до ч.1 ст.71 КАС України, кожна сторона належними і достатніми доказами повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а відповідач належними доказами не довів факт подачі до податкових органів фінансової звітності, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 2, 8-14, 71, 94, 128, 160-164, 167, 186 КАС України, суд –

ПОСТАНОВИВ:   

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Богодухівському районі Харківської області до Відкритого акціонерного товариства "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008" про припинення юридичної особи - задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Відкрите акціонерне товариство "Богодухівське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2008" (код 04242094, вул. Підлісна, б.6, м. Богодухів, Богодухівський район, Харківська обл.., 62103) зареєстроване  Богодухівською районною державною адміністрацією Харківської області 27.11.1997р.

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

          Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною 

          Суддя                                                                                          Шевченко О.В.

Дата ухвалення рішення16.01.2012
Оприлюднено06.03.2012
Номер документу21736035
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —17326/11/2070

Постанова від 16.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні