Рішення
від 15.10.2008 по справі 6/72
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/72

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

 

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

15 жовтня 2008 р.   Справа № 6/72   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі : судді Грици Юрія Івановича при секретарі Цюрак А.М.  розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом  Приватного підприємства "Аляска"  вул.Петлюри,8А,м.Івано-Франківськ,76000

до відповідачів   1)Івано-Франківської міської  ради  вул.Грушевського,21,м.Івано-Франківськ,76000

2) Івано-Франківське міське управління земельних ресурсів  вул.А.Сахарова, 34а,Івано-Франківськ,76000  

про визнання права оренди земельної ділянки та укладення договору оренди земельної ділянки

Представники:

Від позивача:  Тарасюк О.В., (довіреність № б/н від 08.04.08 представник )

Від відповідача:    представник не з"явився

СУТЬ СПОРУ: заявлено позов про визнання  права оренди земельної ділянки, що знаходиться в м.Івано-Франківську по вул.О.Довженка, поруч території ВПТУ №13 та зобов"язання укласти між ПП «Аляска та Івано-Франківською міською радою договір оренди земельної ділянки, що знаходиться в м.Івано-Франківську по вул.О.Довженка, поруч території ВПТУ №13, в редакції, що додається.

В судовому засіданні 07.10.08 оголошувалася перерва до  15.10.08.

Представник позивача  позовні вимоги підтримав в повному обсязі. В обґрунтування заявлених позовних вимог посилається на  дозвіл  Івано-Франківської міської ради на  проведення проектно-пошукових робіт та  збір матеріалів погодження місця розташування земельної ділянки, рішення господарського суду Івано-Франківської області  від 26.11.07, яким визнано право  на складання проекту відведення  земельної  ділянки, що знаходиться в  м.Івано-Франківську по вул. Довженка, поруч території ВПТУ №13.

          Представник відповідача проти заявлених позовних вимоги заперечив. У запереченні на позовну заяву   зазначив , що  необхідною умовою укладення договору оренди земельної ділянки, яка перебуває у державній або комунальній власності, є наявність рішення відповідного органу про надання земельної ділянки, зобов'язання цього органу надати в користування земельну ділянку на підставі договору оренди за відсутності відповідного рішення є порушенням його виключного передбаченого Конституцією України права на здійснення права власності від імені українського народу та управління землями, яке підлягає захисту.

    Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін  в обгрунтування заявлених вимог та заперечень, суд встановив, що рішенням №496 від 22.12.2005р. виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради   надано дозвіл ПП „Аляска" на проектно-пошукові роботи для будівництва торгово-громадського комплексу на вул.О.Довженка, поруч території ВПТУ №13 (дозволено збір матеріалів погодження місця розташування земельної ділянки).

       На виконання вищезгаданого рішення позивачем виготовлено  з усіма погодженнями акт вибору земельної ділянки для будівництва торгово-громадського комплексу на вул. Довженка, поруч  території ВПТУ №13, отримано з  цього приводу висновки:  управління архітектури і містобудування  Івано-Франківського міськвиконкому №2/3-3/767 від 21.03.06, Івано-Франківського міського управління земельних ресурсів №1-24/658 від 23.03.06, Івано-Франківської міської санітарно-епідеміологічної служби №167 від 07.04.06, відділу земельної роботи та охорони культурної спадщини, Державного управління екології та природних ресурсів в Івано-Франківській області №13-7/496 від 14.04.06. Крім того, розроблено схему забудови території на вул. Довженка, поруч території ВПТУ №13, яка погоджена в.о,начальника управління архітектури і містобудування виконкому міської ради,  погоджено акт інженерно- геодезичних робіт, акт містобудівного обгрунтування по забудові земельної ділянки, яка знаходиться на вул. Довженка, поруч території ВПТУ №13.

       Рішенням господарського суду Івано-Франківської області  від 26.11.07 визнано право  на складання проекту відведення  земельної  ділянки, що знаходиться в  м.Івано-Франківську по вул. Довженка, поруч території ВПТУ №13.

    На підставі зазначених вище матеріалів ПП "Аляска" виготовлено відповідний проект відведення земельної ділянки для проектування і будівництва   торгово-громадського комплексу на вул. Довженка, поруч  території ВПТУ №13.

      13.02.08 року проведено державну експертизу  головного управління земельних ресурсів Держкомзему України в Івано-Франківській області та оформлено висновок № 157, згідно якого  поданий на державну експертизу проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки  ПП "Аляска" для будівництва   торгово-громадського комплексу на вул. Довженка, поруч  території ВПТУ №13,  в цілому відповідає вимогам чинного законодавства України, встановленим нормам і правилам, оцінюється позитивно та  погоджується.

Вважаючи проект відведення земельної ділянки розробленим та узгодженим належним чином у відповідності до вимог Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок" від 26.05.2004 № 677 , 18.02.08 позивач через дозвільний центр звернувся  до Івано-Франківської міської ради  із заявою  № 382 про  затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Однак, як вбачається з матеріалів справи  відповідач не прийняв жодного  рішення  стосовно заяви позивача.

      Стаття 19 Конституції України передбачає, що органи державної влади та  органи  місцевого  самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти  лише  на  підставі,  в  межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією  та  законами України.

        У відповідності до  п.11 Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок" від 26.05.2004 № 677  після одержання позитивного висновку державної експертизи проект  відведення  земельної  ділянки  розглядається  сільською, селищною,  міською радою,  районною, Київською та Севастопольською міською   держадміністрацією,   затверджується    ними    або    в установленому  порядку подається до інших органів,  до повноважень яких належить надання у  користування  або  передача  у  власність земельних ділянок.

     Згідно ст. 123 Земельного кодексу України встановлено місячний термін для розгляду проекту відведення та прийняття відповідною радою рішення про надання земельної ділянки в користування.

        Відповідно до ст. 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" сільські, селищні, міські ради правомочні розглядати і вирішувати питання, віднесені Конституцією України, цим та іншими законами до їх відання.

     Згідно з ст. 26 вищевказаного Закону виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання регулювання земельних відносин.

П. 5 ст. 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" визначено, що сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок - не рідше ніж один раз на місяць.

Із зібраних у справі доказів випливає, що Івано-Франківська міська рада,  в порушення положення п. 9 ст. 123 Земельного кодексу України, не прийняла  письмового рішення у визначений законом термін про задоволення прохання позивача або про мотивовану відмову у наданні земельної ділянки. Крім того,  Івано-Франківською міською радою  рішення  про погодження надання земельної ділянки ПП "Аляска" під будівництво та передання земельної ділянки в оренду не приймалося.

      Згідно із ст. 126 Земельного кодексу України право  оренди землі   оформляється   договором,   який реєструється відповідно до закону.

         До позовної заяви позивачем було додано    проект договору оренди. Відповідач по справі   проти змісту поданого договору заперечив з посиланням на те, що   даний договір не відповідає  вимогам  типового договору оренди згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 220 від  03.03.04 "Про  затвердження Типового  оренди землі". В ході розгляду справи   позивачем подано  проект   договору оренди в новій редакції  складений відповідно до вимог  вищевказаної  Постанови із зазначенням  всіх істотних  умов.        

    У відповідності до ч. 3 ст. 179 ГК України, укладення господарського договору є обов'язковим  для сторін, якщо він заснований на державному замовленні виконання якого є обов'язком для суб'єкта господарювання у випадках, передбачених законом, або існує пряма вказівка закону щодо обов'язковості укладення договору для певних категорій суб'єктів господарювання чи органів державної влади або органів місцевого самоврядування.       

    Відповідно до ст. 641 Цивільного кодексу України пропозицію укласти договір (оферту) може зробити кожна із сторін майбутнього договору. Пропозиція укласти договір має містити істотні умови договору і виражати намір особи, яка її зробила, вважати себе зобов'язаною у разі її прийняття.

       Пунктом1 ст. 648 ЦК України встановлено, що зміст договору, укладеного на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, обов'язкового для сторін (сторони) договору, має відповідати цьому акту.

       Стаття  187 ГК України передбачає, що спори, які виникають при укладанні господарських договорів, укладення яких є обов'язковим на підставі закону та в інших випадках, встановлених законом, розглядаються судом.

     Згідно ст. 35 Закону України «Про оренду землі»від 06.10.1998р. № 161-ХІV спори, пов'язані  з  орендою  землі,  вирішуються  у судовому порядку.

Оренда землі  -  це  засноване  на  договорі  строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності ( ст. 1 Закону України «Про оренду землі»).

Згідно із ст. 13 вищевказаного Закону договір оренди  землі  -  це  договір,  за  яким орендодавець зобов'язаний за  плату  передати  орендареві  земельну  ділянку  у володіння і  користування на певний строк,  а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до  умов  договору  та вимог земельного законодавства.     

Договір оренди  землі  укладається  у  письмовій  формі  і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально. Типова форма  договору  оренди землі затверджується Кабінетом Міністрів України ( ст. 14 Закону "Про оренду землі").

        Орендодавцями земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності,  відповідно до ст. 4 Закону "Про оренду землі” є сільські, селищні, міські ради в межах повноважень, визначених законом.

        Не можуть  бути прийняті судом  посилання представника відповідача  на те, що   набуття права оренди земельної  ділянки, згідно  ЗУ "Про оренду землі" в редакції від 03.06.08, здійснюється на конкурентних засадах за результатами аукціону, оскільки в силу  ст.5 Цивільного кодексу України,  акти цивільного законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності. Якщо цивільні відносини  виникли раніше, новий акт  цивільного законодавства застосовується до  прав та обов"язків, що виникли з моменту набрання ним чинності.

         Враховуючи, що рішенням  виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №496 від 22.12.05 ПП "Аляска"  надано дозвіл на проведення проектно-пошукових  робіт для будівництва  торгово-громадського комплексу на вул.О.Довженка, поруч території ВПТУ №13 , слід вважати , що моментом виникнення спірних правовідносин є  22.12.05, а тому  дія Закону  України "Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України " №309-VI від 03.06.08, яким внесено зміни до ст.16 ЗУ "Про оренду землі" не  може поширюватися на дані відносини.

    Відповідно до ст.33 Господарського процесуального  кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

      Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає  вимоги позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

        Відповідно до ст.49 ГПК України судові витрати слід покласти на відповідачів.

   Керуючись  ст. ст. 19, 124 Конституції України, Постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок", ст. 123,126 Земельного кодексу України, ст.ст. 179, 187 Господарського кодексу України, ст.ст. 16, 641, 648 Цивільного кодексу України, Законом України "Про оренду землі", Законом України "Про місцеве  самоврядування", ст.ст.33, 49, 82-84 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов задоволити.

Визнати за приватним підприємством  «Аляска»вул.Петлюри, 8А, м.Івано-Франківськ ( код 32606177) право оренди земельної ділянки, що знаходиться в м.Івано-Франківську по вул.О.Довженка, поруч території ВПТУ №13.

Івано-Франківській  міській  раді укласти з приватним підприємством  «Аляска"  вул.Петлюри, 8А, м.Івано-Франківськ ( код 32606177) та  договір оренди земельної ділянки, що знаходиться в м.Івано-Франківську по вул.О.Довженка, поруч території ВПТУ №13, в    редакції запропонованій позивачем:

                                              ДОГОВІР ОРЕНДИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

м. Івано-Франківськ            "     "          2008 року

Івано-Франківська міська рада в особі міського голови Анушкевичуса Віктора Андрюсовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   надалі   «Орендодавець»,   з   однієї   сторони,   та   Приватне   підприємство

«Аляска», код ЄДРПО 32606177, що розташоване в м.Івано-Франківську по вул. С.Петлюри, №8А, в особі директора Шаламая Івана Михайловича , що проживає в м.Івано-Франківську по вул.Бориславеька, №18 кв.1, що діє на підставі Статуту, з другої сторони, надалі «Орендар», уклали цей Договір про наступне:

1.          Предмет Договору

1.1.          Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове, платне володіння і користування (оренду) земельну ділянку по вул. Довженка (поруч території ВПТУ №13), площею 0.3102 га в м. Івано-Франківську, відповідно до плану (схеми) розташування, що додається.

1.2.          Цільове призначення земельної ділянки: для будівництва торгово-громадського комплексу.

2.          Об'єкт оренди

2.1.          В оренду передається земельна ділянка загальнлю площею 0.3102 га, відповідно до плану (схеми), що додається.

2.2.          Нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 330 269.94грн. з розрахунку 106.47грн. за 1 кв.м..

2.3.          Земельна ділянка , яка передається в оренду, немає недоліків, що можуть

перешкоджати її ефективному використанню та інших особливостей, які можуть вплинути

на орендні відносини.

3. Права і обов'язки сторін

3.1.Орендодавець має право вимагати від Орендаря:

3.1.1.          використання земельної ділянки за цільовим призначенням згідно з цим Договором;

3.1.2.          до держання екологічної безпеки землекористування та збереження родючості

грунтів, стандартів державних норм і правил, проектних рішень, місцевих

правил забудови населених пунктів;

3.1.3.          до держання режиму використання водоохоронних зон, прибережних захисних смуг,

зон санітарної охорони та територій, які особливо охороняються;

3.1.4.          своєчасного внесення орендної плати та своєчасного подання Розрахунку орендної

плати.

3.2.          Орендодавець зобов'язаний:

3.2.1.          передати у користування земельну ділянку у стані, придатному для використання за цільовим призначенням;

3.2.2.          не втручатися у виробничу діяльність Орендаря і не вчиняти дій, які перешкоджали б Орендареві користуватися орендованою земельною ділянкою.

3.3.          Орендар має право:

3.3.1.сам остійно господарювати на землі, визначати напрями своєї господарської діяльності відповідно до призначення земельної ділянки та умов Договору;

3.3.2.одержувати продукцію і доходи;

3.3.3 .здійснювати у встановленому порядку за згодою Орендодавця зрошувальні, осушувальні, інші меліоративні роботи;

З.ЗАвикористовувати у встановленому порядку для власних потреб наявні на земельній ділянці загальнопоширені корисні копалини, торф, лісові угіддя, водні об'єкти, а також інші корисні властивості землі;

3.3.5.витребувати орендовану земельну ділянку з будь-якого незаконного володіння та користування;

З.З.б.вимагати усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою;

3.3.7.на відшкодування збитків, заподіяних земельній ділянці громадянами та юридичними особами;

3.3.8.на передачу в суборенду орендованої земельної ділянки (її частини) за згодою Орендодавця.

3.4.          При передачі в суборенду земельної ділянки, зазначеної в п.1.1 Договору (її

частини), умови договору суборенди земельної ділянки (її частини) мають бути визначені

в межах цього Договору і не суперечити йому. Термін суборенди не може перевищувати

строку дії Договору оренди.

У разі припинення або розірвання цього Договору чинність договору суборенди земельної ділянки припиняється.

Договір суборенди земельної ділянки підлягає державній реєстрації

3.5.          Орендар зобов'язаний:

3.5.1.використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням згідно з Договором оренди;

3.5.2.додержуватися вимог законодавства про охорону довкілля, екологічної безпеки землекористування та збереження родючості ґрунтів, державних стандартів, норм і правил, проектних рішень, місцевих правил забудови населених пунктів;

3.5.3.дотримуватись режиму використання водоохоронних зон, прибережних захисних смуг, зон санітарної охорони та територій, які особливо охороняються;

3.5.4.своєчасно вносити орендну плату;

3.5.5.не порушувати прав власників суміжних земельних ділянок та землекористувачів;

3.5.6.підвищувати родючість ґрунтів та зберігати інші корисні властивості землі;

3.5.7.своєчасно надавати Орендодавцеві дані про стан і використання земель та інших природних ресурсів у порядку, встановленому законом;

3.5.8.дотримуватися правил добросусідства та обмежень, пов'язаних з становленням земельних сервітутів та охоронних зон;

3.5.9.зберігати геодезичні знаки, протиерозійні споруди, мережі зрошувальних і осушувальних систем.

3.6.          Орендареві забезпечується захист його права на орендовану земельну ділянку нарівні із захистом права власності на земельну ділянку, передбаченим законами України.

3.7.          Витрати на поліпшення стану земельної ділянки, проведені Орендарем, відшкодуванню    не підлягають.

3.8.          Земельні сервітути та обмеження, встановлені щодо земельної ділянки,

зазначеної в п. 1.1 Договору, після їх державної реєстрації є обов'язковими для Орендаря.

3.9.          Приступати до використання земельної ділянки Орендар має право після

державної реєстрації Договору оренди.

3..10.          Ризик випадкового пошкодження або знищення об'єкта оренди лежить на

Орендареві.

4. Орендна плата

4.1.          Плата за оренду земельної ділянки, вказаної в п. 1.1 Договору, встановлюється в грошовій формі в розмірі 23118,89грн. (двадцять три тисячі сто вісімнадцять гри. 89коп.) в рік на основі розрахунку, поданого Орендарем протягом місяця з дня виникнення права користування земельною ділянкою. Розмір орендної плати підлягає щорічному уточненню відповідно до п.4.3 цього Договору.

4.2.          Орендна плата вноситься щомісячно протягом ЗО календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця, в місцевий бюджет код 20568100, р/р № 33216815700002, код платежу 13050510, МФО 836014 в УДК в Івано-Франківській області.

4.3.          Розрахунок орендної плати складається на підставі даних державного земельного кадастру за станом на 1 січня поточного року і щороку подається Орендарем Орендодавцеві до 1 лютого поточного року з розбивкою річної суми земельного податку рівними частками за місяцями. При складанні Розрахунку орендної плати враховується

коефіцієнт індексації грошової оцінки земель, що встановлюється згідно з чинним законодавством.

4.4.          Орендна плата, враховуючи невиплачену, підлягає індексації на дату її виплати

відповідно до рівня інфляції національної валюти України. Орендарем сплачується також

три проценти річних   з простроченої суми

4.5.          У разі збільшення відповідно до законів України розміру земельного податку

Орендодавець має право вимагати збільшення орендної плати.

4.6.          Внесення орендної плати на майбутній період оренди допускається на строк, не

більший одного року.

4.7.          У разі визнання Договору оренди недійсним одержана Орендодавцем орендна

плата за фактичний строк оренди землі не повертається.

                                     5. Умови повернення земельної ділянки

5.1.          Після припинення дії договору Орендар повертає Орендодавцеві земельну ділянку у стані, не гіршому в порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду. Орендодавець у разі погіршення корисних властивостей орендованої земельної ділянки , пов'язаних із зміною її стану, має право на відшкодування збитків у розмірі, визначеному сторонами, а при відсутності згоди - спір вирішується в судовому порядку.

5.2.          Здійснення Орендарем без згоди Орендодавця витрати на поліпшення орендованої земельної ділянки, які неможливо відокремити без завдання шкоди цій ділянці, не підлягають відшкодуванню.

5.3.          Поліпшення стану земельної ділянки, проведені за письмовою згодою Орендодавця землі підлягають відшкодуванню у відповідності до окремої угоди сторін.

5.4.          Орендар має право на відшкодування збитків заподіяних у наслідок невиконання

Орендодавцем зобов'язань, передбачених цим Договором. Збитками вважаються:

фактичні втрати, яких Орендар зазнав через невиконання або неналежне виконання умов

Договору Орендодавцем, а також витрати, які Орендар здійснив для відновлення свого

порушеного права; доходи, які Орендар міг би реально отримати в разі належного виконання Орендодавцем умов договору. Розмір фактичних витрат Орендаря визначається на підставі документально підтверджених даних.

                                            6.          Страхування об'єкта оренди.

6.1. Орендар зобов'язаний здійснити страхування об'єкту оренди на письмову вимогу Орендодавця.

                                           7.          Відповідальність Сторін

7.1.          Сторони несуть відповідальність за невиконання умов цього Договору.

7.2.          За несвоєчасне внесення орендної плати Орендар сплачує пеню в розмірі 120 відсотків річних за кожен день прострочення, але не більше подвійної облікової ставки Національного банку України, що діє у період за який сплачується пеня.

7.3.          Якщо недбале ставлення Орендаря до земельної ділянки або інші його дії чи

бездіяльність призвели до її деградації, виснаження, зниження родючості, забруднення,

останній зобов'язаний відшкодувати Орендодавцеві заподіяну шкоду.

7.4.          Оендодавець несе відповідальність за недоліки переданої в оренду земельної ділянки, що не були обумовлені ним у Договорі оренди, але які суттєво перешкоджають передбаченому Договором використанню земельної ділянки.

7.5.          Оендодавець не несе відповідальності за наслідки, які виникли в результаті недоліків переданої в оренду земельної ділянки, якщо про такі недоліки земельної ділянки зазначено в Договорі.

7.6.          У разі відмови Орендаря від укладеного Договору Орендодавець має право на відшкодування упущеної вигоди у розмірі суми орендної плати за 6 місяців з часу підписання Договору, якщо відмова не пов'язана з порушенням Орендодавцем цього Договору.

7.7.          Орендар несе цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність за порушення земельного законодавства згідно з законами України.

7.8.          Сторони не несуть відповідальності, якщо неможливо виконати умови цього Договору

внаслідок дії непереборної сили.

8. Строк дії Договору

8.1.          Договір складено Сторонами строком на три роки.

8.2.          Цей Договір набирає чинності з моменту досягнення сторонами домовленості з усіх істотних умов, його підписання та державної реєстрації

8.3.          В разі переходу права власності на земельну ділянку, вказану в п. 1.1 цього Договору, до інших осіб Договір оренди зберігає чинність для нового власника.

9. Зміна, розірвання, припинення і поновлення Договору

9.1.          Зміна умов цього Договору можлива за взаємною згодою сторін.

9.2.          У разі недосягнення згоди щодо зміни умов Договору спір вирішується в судовому порядку.

9.3.          Договір припиняється у разі:

9.3.1.закінчення строку, на який було укладено Договір;

9.3.2.розірвання Договору у встановленому порядку;

9.3.3.одержання Орендарем земельної ділянки у власність у порядку,        передбаченому

Земельним кодексом України;

9.3.4.примусового викупу (вилучення) земельної ділянки з мотивів суспільної

необхідності у порядку, встановленому законами України;          

9.3.5.ліквідації юридичної особи - Орендаря.

9.4.          Після закінчення строку, на який було укладено Договір, Орендар, що належно

виконував обов'язки відповідно до умов Договору, має за інших рівних умов переважне

право на поновлення Договору. В разі продовження Договору оренди на новий строк його

умови можуть бути змінені за згодою сторін.

9.5.          Договір оренди земельної ділянки може бути розірваний за взаємною згодою сторін.

9.6.          На вимогу однієї із сторін Договір оренди може бути достроково розірваний за

рішенням суду у разі невиконання сторонами їх обов'язків, передбачених розділом 2

цього Договору, у разі випадкового знищення чи пошкодження об'єкта оренди, яке

суттєво перешкоджає передбаченому Договором використанню земельної ділянки,

а також на підставах, визначених законодавством України.

9.7.          У разі припинення або розірвання Договору оренди земельної ділянки Орендар

зобов'язаний повернути Орендодавцеві земельну ділянку в стані, придатному для

використання за цільовим призначенням. Орендар не має права утримувати земельну

ділянку для забезпечення своїх вимог до Орендодавця.

                                            10. Прикінцеві положення

10.1.          В інших випадках, які не передбачені цим Договором, сторони керуються чинним

законодавством України.

10.2.          Спори з питань, неврегульованих цим Договором, вирішуються судом у

встановленому законодавством порядку.

10.3.          Невід'ємною частиною цього Договору оренди є план (схема) земельної ділянки.

10.4.          Договір укладено в трьох примірниках, один з яких перебуває в Орендодавця, другий - в Орендаря, третій в Івано-Франківському міському управлінні земельних ресурсів і кожен з них має однакову юридичну силу.

                                           11. Юридичні адреси Сторін

11.1 .Орендодавець:Івано-Франківська          міська          рада,          м.Івано-Франківськ

вул. Грушевського, 21 місцевий бюджет код 20568100, р/р 33216815700002 код платежу 13050510, МФО 836014 в УДК в Івано-Франківській області.

8.2.0рендар : Приватне підприємство «Аляска», код ЄДРПО 32606177, м.Івано-Франківську по вул. С.Петлюри, №8А

ПІДПИСИ СТОРІН:

ОРЕНДОДАВЕЦЬ


          

ОРЕНДАР


          

Договір зареєстрований у Івано-Франківському міському відділі Івано-Франківської регіональної філії центру ДЗК при Держкомземі України, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від "___"  


20__ р. за N ____

     

   Стягнути з  Івано-Франківської міської ради  вул. Грушевського,21,м.Івано-Франківськ на користь приватним підприємством  «Аляска»вул.Петлюри, 8А, м.Івано-Франківськ ( код 32606177) -  85 грн. витрат по сплаті державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

              Наказ  суду видати після набрання рішенням  законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття, у разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, воно набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня підписання повного рішення, оформленого відповідно до статті 84 Господарського процесуального кодексу України.

 

Суддя                                                              Грица Юрій Іванович

                                                            рішення підписане 17.10.08

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Сивак Ірина Михайлівна  

Дата ухвалення рішення15.10.2008
Оприлюднено25.10.2008
Номер документу2174602
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/72

Ухвала від 16.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Оленич Т.Г.

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Оленич Т.Г.

Ухвала від 25.10.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Оленич Т.Г.

Ухвала від 29.03.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 18.11.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Паскарь Авель Дмитрович

Ухвала від 03.11.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Паскарь Авель Дмитрович

Ухвала від 27.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 19.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні