Постанова
від 13.10.2008 по справі ас 5/560-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС 5/560-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.10.08           Справа №АС 5/560-08.

за позовом управління Пенсійного фонду України в Глухівському районідо відповідача – товариства з обмеженою відповідальністю «Полісся», с. Кучерівка Глухівського району Сумської області

про стягнення 2 589 грн.52 коп.

Суддя Гудим В.Д.

Представники:

Від позивача – предст. Привалов О.М. (дов. №24/08-23 від 26.06.08р.)

Від  відповідача –  не з'явився

Суть спору: Позивач подав позовну заяву про стягнення з відповідача 2589 грн.              52 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах згідно списку № 2 за серпень 2008 року.

Ухвала про відкриття провадження у справі № АС 5/560-08 від 9.09.08р., яка була надіслана відповідачеві рекомендованою поштою за адресою,  яка зазначена позивачем у позовній заяві,  повернута до суду з відміткою "За даною адресою не проживає".

Відповідно до копії довідки про включення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, яка міститься в матеріалах справи, адреса місцезнаходження відповідача: Сумська область, Глухівський район, с. Кучерівка, вул. Радянська, 19, тобто та, за якою йому направлялася ухвала про відкриття провадження у справі. Відомості про зміну місцезнаходження відповідачем не подавалися.

Оскільки, до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб – учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому примірники повідомлень про вручення рекомендованої кореспонденції, повернуті органами зв‘язку з позначками «адресат вибув», «адресат відсутній» вважаються належними доказами виконання господарським судом обов‘язку щодо повідомлення учасників судового процесу.

Відповідач в судове засідання не з'явився, відзиву на позовну заяву не подав, тому відповідно до  п. 6 ст. 71  КАС України справа розглядається за наявними матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, господарський суд встановив:

                    Законами України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, “Про пенсійне забезпечення”, “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, інструкцією “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків до Пенсійного фонду України” передбачено, що відповідач повинний відшкодовувати витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” в розмірі 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими умовами праці за сп. № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що внаслідок порушення відповідачем вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та Інструкції за ним утворився  борг по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій за серпень 2008 року в сумі 2589 грн. 52 коп., що підтверджується розрахунками про фактично виплачену пенсію.

Відповідно до п. 6.8. зазначеної Інструкції підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Матеріалами справи, зокрема розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, підтверджується факт заборгованості відповідача по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій  в сумі 2589 грн. 52 коп. серпень 2008 року.

Оскільки відповідач не подав доказів погашення заборгованості перед позивачем в повному обсязі або обґрунтованих заперечень проти позовних вимог,  господарський суд вважає вимоги позивача обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню шляхом стягнення з відповідача  2589 грн. 52 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах  за серпень 2008 року.

Керуючись  ст. ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

С У Д    ПОСТАНОВИВ:

1.           Позов задовольнити повністю.

2.           Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Полісся», Сумська область, Глухівський район, с. Кучерівка, вул. Радянська, 19 (код 03778792) на користь Управління Пенсійного фонду України в Глухівському  районі, Сумська область, м. Глухів, вул. Києво - Московська, 8 (п/р 2560431299 в Глухівському відділенні № 241 ВАТ "Державний ощадний банк", МФО 337643, код 21129755)   2589 грн. 52 коп.  заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду. Заява про апеляційне оскарження подається до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ                                                                                       В.Д.Гудим

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення13.10.2008
Оприлюднено27.10.2008
Номер документу2175749
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас 5/560-08

Постанова від 13.10.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Ухвала від 29.09.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Ухвала від 09.09.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні