Ухвала
від 03.03.2012 по справі 719-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

95003, Автономна Республіка Крим, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 211

УХВАЛА

03.03.2012 №02-21/719-2012

Суддя Чумаченко С.А., розгл янувши матеріали,

за позовом фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, м. Суда к, с. Богатовка

до відповідача - публічно го акціонерного товариства « Крименерго», м. Сімферополь

про визнання недійсним про токолу засідання комісії

встановив: до суду надійшла позовна заява фізичної особ и - підприємця ОСОБА_1 до публічного акціонерного тов ариства «Крименерго» про виз нання недійсним протоколу № С022-000119 засідання комісії по роз гляду актів про порушення Пр авил користування електричн ою енергією від 12 січня 2012 року .

Однак, позовна заява підляг ає поверненню без розгляду з а наступними обставинами.

На підставі Закону України «Про внесення зміни до статт і 56 Господарського процесуал ьного кодексу України щодо п орядку надсилання копії позо вної заяви» від 19 травня 2011 рок у N 3382-VI - частину першу статті 56 Го сподарського процесуальног о кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 6 , ст. 56) викласти в такій редакці ї: "Позивач, прокурор чи його з аступник зобов'язані при под анні позову надіслати сторон ам копії позовної заяви та до даних до неї документів відп овідно до кількості відповід ачів та третіх осіб листом з о писом вкладення".

Так, статтею 56 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни встановлено, що позива ч, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позо ву надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно д о кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом в кладення.

В свою чергу, позивачем не д одано до позовної заяви дока зів надсилання відповідачу к опії позовної заяви і додани х до неї документів листом з о писом вкладення, а представл ена лише ксерокопія фіскальн ого чеку без опису вкладення .

Копії позовної заяви та дод аних до неї документів повин ні надсилатися до подання по зовної заяви до суду, виходяч и з того, що відповідно до стат ті 57 ГПК до позовної заяви дод аються, зокрема, документи, як і підтверджують відправленн я відповідачеві копії позовн ої заяви і доданих до неї доку ментів.

Крім того, у пункті 3.5. Постан ови Пленуму Вищого господарс ького суду України № 18 від 26 гру дня 2011 року «Про деякі питання практики застосування Госпо дарського процесуального ко дексу України судами першої інстанції» визначено, що у ра зі коли до позовної заяви дод ано докази надсилання відпов ідачеві копії лише самої зая ви, але відсутні докази надси лання йому копій доданих до н еї документів, така заява під лягає поверненню на загальни х підставах згідно з пунктом 6 частини 1 статті 63 Господарсь кого процесуального кодексу України.

Невиконання вимоги щодо на діслання сторонам копії позо вної заяви та відсутніх у них документів, що додані до позо вної заяви, є відповідно до ст атті 63 ГПК підставою для повер нення позовної заяви без роз гляду.

Отже, фізичною особою - під приємцем ОСОБА_1 у порушен ня норм частини першої статт і 56 та пункту 2 частини першої с татті 57 Господарського проце суального кодексу України, н е додано до позовної заяви на лежних доказів направлення ї ї копії та додатків до неї від повідачу, а саме відсутній оп ис вкладення та відсутній ор игінал фіскального чеку, які б підтверджувала факт надси лання відповідачу копії позо вної заяви і доданих до неї до кументів з описом вкладення.

Відповідно до пункту 6 статт і 63 Господарського процесуал ьного кодексу України, суддя повертає позовну заяву і дод ані до неї документи без розг ляду, якщо не подано доказів н адсилання відповідачеві коп ії позовної заяви і доданих д о неї документів.

Статтею 1 Закону України «П ро судовий збір» судовий збі р - збір, що справляється на вс ій території України за пода ння заяв, скарг до суду, а тако ж за видачу судами документі в і включається до складу суд ових витрат.

Так, фізичною особою - підп риємцем ОСОБА_1 було сплач ено судовий збір у розмірі 107,30 грн., що підтверджується квит анцією № 862910198 від 29 лютого 2012 року

Відповідно до статті 4 Закон у України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мі німальної заробітної плати у місячному розмірі, встановл еної законом на 1 січня календ арного року, в якому відповід на заява або скарга подаєтьс я до суду, - у відсотковому спі ввідношенні до ціни позову т а у фіксованому розмірі.

За подання до господарсько го суду позову немайнового х арактеру встановлена ставка - 1 розмір мінімальної заробіт ної плати.

Відповідно до пункту 4 статі 63 Господарського процесуаль ного кодексу України, суддя п овертає позовну заяву і дода ні до неї документи без розгл яду, якщо не подано доказів сп лати судового збору у встано влених порядку та розмірі.

Згідно до статті 63 Господар ського процесуального кодек су України встановлено, що по вернення позовної заяви не п ерешкоджає повторному зверн енню з нею до господарського суду в загальному порядку пі сля усунення допущенного пор ушення.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 56, 57, пунктами 4, 6 частини 1 статті 63 Господарс ького процесуального кодекс у України, суд

У Х В А Л И В :

Повернути позовну заяву фі зичної особи - підприємця ОСОБА_1 до публічного акціо нерного товариства «Кримене рго» про визнання недійсним протоколу № С022-000119 засідання ко місії по розгляду актів про п орушення Правил користуванн я електричною енергією від 12 с ічня 2012 року.

Додаток: позовна заява з до датком на 30 аркушах, у тому чис лі оригінал квитанції № 862910198 ві д 29 лютого 2012 року.

Суддя Чумаченк о С.А.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення03.03.2012
Оприлюднено13.03.2012
Номер документу21777278
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —719-2012

Ухвала від 03.03.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Чумаченко С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні