Ухвала
від 03.03.2012 по справі 5006/38/6-9б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5006/38/6-9б/2012

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                                У Х В А Л А  

ПРО  ПОВЕРНЕННЯ  ЗАЯВИ ПРО БАНКРУТСТВО

          

03.03.12р.                                                                                       № 5006/38/6-9б/2012                                                   

за заявою кредитора (заявника) Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі , м. Шахтарськ  (ЄДРПОУ 37885427)

до боржника Відкритого акціонерного товариства «Сніжнянське спеціалізоване ремонтне підприємство», м. Сніжне Донецька область (ЄДРПОУ 00902033)

про визнання банкрутом

Суддя М.О. Лейба

Представники:

Від заявника:  

Від боржника:   

В засіданні брали участь:

До господарського суду 02.03.2012р. надійшла заява Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі , м. Шахтарськ  (ЄДРПОУ 37885427) про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Сніжнянське спеціалізоване ремонтне підприємство», м. Сніжне Донецька область (ЄДРПОУ 00902033) у відповідності з вимогами ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Подання зазначеної заяви мотивовано тим, що за Відкритим акціонерним товариством «Сніжнянське спеціалізоване ремонтне підприємство», м. Сніжне Донецька область (ЄДРПОУ 00902033)  числиться борг перед бюджетом на загальну суму 93 024,15 грн.

Надана суду заява підлягає поверненню без розгляду, оскільки:

Згідно ч. 11 ст. 7 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кредитор зобов'язаний при поданні заяви про порушення справи про банкрутство надіслати боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

В силу п.1 ст.5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Стаття 56 Господарського процесуального кодексу України встановлює обов'язок позивача надсилання копії позовної заяви і доданих до неї документів.  

Законом України „Про внесення зміни до статті 56 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку надсилання копії позовної заяви” від 19.05.11р №3382-VI (який набрав чинності з 18.06.11р.) стаття 56 ГПК України викладена в новій редакції, а саме: “позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення”.

Як доказ направлення копії заяви боржнику суду надано ксерокопію фіскального чеку Укрпошти від 01.03.2012р. № 2627 та опис вкладення від 01.03.2012р.

Вказаний опис вкладення містить наступний перелік:  заява про визнання банкрутом з додатками на одному аркуші.

Судом встановлено, що  надана суду заява про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Сніжнянське спеціалізоване ремонтне підприємство», м. Сніжне Донецька область (ЄДРПОУ 00902033) містить перелік із 58 документів

З огляду на зазначене вказаний опис від 01.03.12р. не може бути прийняті судом як належний доказ направлення боржнику копії заяви про порушення справи про банкрутство.  

До того ж квитанція поштового відділення, що додана до заяви не засвідчена належним чином.

Відповідно до ст.36 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналах або належним чином засвідчених копіях.

Оскільки ініціюючим кредитором до заяви додана не завірена належним чином копія фіскального чеку, господарський суд дійшов до висновку про відсутність доказів направлення боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

Інших доказів направлення чи вручення боржнику заяви про порушення справи про банкрутство з доданими документами суду не надано.

Також, суд вважає за необхідне зазначити, що за приписами ст.1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник - суб'єкт  підприємницької  діяльності,  неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого  строку  їх  сплати.

Згідно п.2 ст.8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суддя господарського суду відмовляє у прийнятті заяви про порушення справи про банкрутство, якщо боржник не включений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України або до Реєстру суб'єктів підприємницької діяльності.

Суд не може прийняти докази наявності боржника в ЄДРПОУ відповідно до довідки Донецького обласного управління статистики №041602, оскільки дана довідка видана  16.09.2008р.

З огляду на зазначене суд визнає за необхідне заяву про порушення справи про банкрутство повернути без розгляду на підставі п.1 ст.9 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Відповідно до п.2 ст.9 вказаного закону повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Враховуючи викладене та керуючись ст.1, п.1 ст.5, п.11 ст.7, п.2 ст.8,  п.1 ст.9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.56, п.6 ст.63, ст.86 ГПК України, господарський суд,-

                                                        У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Сніжнянське спеціалізоване ремонтне підприємство», м. Сніжне Донецька область (ЄДРПОУ 00902033) повернути без розгляду.

                                                                                                              

Суддя                                                                                                  Лейба М.О.           

                    

Вик.    тел.

Надруковано примірників -   :  

  - господарському суду Донецької області,  

 - сторонам,

 

 

 

 

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення03.03.2012
Оприлюднено13.03.2012
Номер документу21781285
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5006/38/6-9б/2012

Ухвала від 03.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні