Постанова
від 06.12.2010 по справі 2а-14274/10/7/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Севастопольська, 43, м . Сімферополь, Автономна Респ убліка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

м. Сімферополь

06 грудня 2010 р. (15:50год.) Справа №2а-14274/10/7/0170

Окружний адміністративн ий суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого су дді Маргарітова М.В., при секре тарі Силантьєвої О.А., розглян увши у відкритому судовому з асіданні адміністративну сп раву

за позовом Сакської об'єдн аної державної податкової ін спекції в АРК < Список > < Поз ивач в особі >

до Малого приватного підп риємства "Телескоп" < Список > < Відповідач в особі > < Текс т >

про припинення юридичної о соби

за участю:

позивача - не з' явився;

відповідача - не з' явивс я;

Обставини справи: позивач з вернувся до Окружного адміні стративного суду АР Крим з по зовними вимогами до відповід ача про припинення юридичної особи, у зв' язку з ненадання м у податкову інспекцію біль ше року документів фінансово ї звітності та декларацій.

Позивач у судове засідання не з'явився, але надіслав клоп отання про розгляд справи за відсутністю його представни ка (а.с.19).

Відповідач заперечення на позов та докази, які підтверд жують його доводи до суду не н адіслав, у судове засідання н е з' явився, про час та день йо го проведення був повідомлен ий належним чином, у зв' язку з чим суд вважає можливим роз глянути справу на підставі н аявних доказів відповідно до ч. 6 ст. 71 КАС України.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Сакська об'єднана держа вна податкова інспекція в АР Крим звернулась до Окружног о адміністративного суду АР Крим з адміністративним позо вом до малого приватного під приємства "Телескоп" про прип инення юридичної особи.

Сакською районною державн ою адміністрацією АР Крим 05.02.19 93р. було зареєстровано юридич ну особу мале приватне підпр иємство "Телескоп" (а.с.6).

З довідки Сакської об'єднан ої державної податкової інсп екції в АР Крим № 2223/9/15-0 від 14.07.10 р. в бачається, що остання податк ова звітність надавалась від повідачем 29.01.2009 р. (а.с.13).

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами і держав ними цільовими фондами” плат ники податків повинні предст авляти до органів ДПІ звітні сть з періодичністю, встанов леною нормами діючого законо давства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону Украї ни “Про систему оподатковува ння” передбачає обов'язок пл атників податків, зборів (обо в'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого закон одавства декларації та бухга лтерську звітність.

Відповідно до частини 1 стат ті 51 Господарського кодексу У країни підприємницька діяль ність припиняється на підста ві рішення суду.

Згідно до ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних ос іб - підприємців” однією з п ідстав для постановлення суд ового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи є неподання протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону.

Відповідач згідно зі ст. 71 КА СУ не надав доказів оформлен ня податкових декларацій, ін шої звітності та подання цих матеріалів позивачу.

За таких обставин позов пі длягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 160-163, ст. 167 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу - мале приватне підприємств о "Телескоп" (96552, АР Крим, Сакськи й район, с. Вітине, в/ч 34436, № 2, оф.13; Є ДРПОУ 22254285), зареєстровану 05.02.1993р. Сакською районною державною адміністрацією АР Крим.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, н аправити до державного реєст ратора при Сакській районній державній адміністрації АР Крим (96500, АР Крим, м. Саки, вул. Лен іна, б. 15).

Постанова може бути оскарж ена в Севастопольський апеля ційний адміністративний суд через Окружний адміністрат ивний суд АР Крим шляхом пода чі апеляційної скарги на пос танову суду в десятиденний с трок з дня її проголошення.

У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови .

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя < підпис > Маргарітов М.В.

< Текст >

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21782697
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14274/10/7/0170

Постанова від 06.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Маргарітов М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні