Постанова
від 14.02.2011 по справі 2а-513/11/7/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Севастопольська, 43, м . Сімферополь, Автономна Респ убліка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

< Текст >

14 лютого 2011 р. (17:05) Справа №2а-513/11/7/0170

Окружний адміністратив ний суд Автономної Республік и Крим у складі

головуючого судді Маргарі това М.В., при секретарі Силант ьєвій О.А.,розглянувши у відкр итому судовому засіданні адм іністративну справу

за позовом Державної пода ткової інспекції в м. Судак А Р Крим < Список > < Позивач в о собі >

до Первинної профспілков ої організації всеукраїнськ ої професійної спілки «Украї ни» Державного підприємства «Морське» НВАО «Масандра» < Список > < Відповідач в особ і > < Текст >

про стягнення заборговано сті у сумі 1190,00грн

позивач - не з' явився,

відповідач - не з' явився

Обставини справи: Державна податкова інспекція в м. Суда к АР Крим звернулась до суду з адміністративним позовом п ро стягнення з відповідача з аборгованості, мотивуючи сво ї вимоги тим, що відповідачем не сплачується заборгованіс ть у сумі 1190,00грн., що виникла вна слідок застосування до ньог о штрафних санкцій за поруше ння вимог п.п. 4.1.4 п. 4.1. ст. 4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами».

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, запереченн я на позов до суду не надав, пр о час та день його проведення був повідомлений через друк овані засоби.

Суд, приймаючи до уваги нена дання відповідачем доказів н еможливості участі представ ника у судовому засіданні з п оважних причин, відсутність у матеріалах справи його кло потання про неможливість роз гляду справи без участі його представника, керуючись ч.6 ст . 71 КАС України, вважає можливи м розглянути справу на підст аві наявних доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстров аний рішенням Виконавчого ко мітету Судакської міської ра ди АР Крим 08.01.2009 р. як юридична ос оба, ідентифікаційний номер 36237620 (а.с.5).

01.01.2011р. набрав чинності Подат ковий кодекс України, який ре гулює відносини, що виникают ь у сфері справляння податкі в і зборів, зокрема, визначає в ичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Укр аїні, та порядок їх адміністр ування, платників податків т а зборів, їх права та обов'язки , компетенцію контролюючих о рганів, повноваження і обов'я зки їх посадових осіб під час здійснення податкового конт ролю, а також відповідальніс ть за порушення податкового законодавства. Правила опода ткування товарів або послуг, що переміщуються через митн ий кордон України, визначают ься цим Кодексом, крім оподат кування ввізним (імпортним) м итом або вивізним (експортни м) митом, які встановлюються М итним кодексом України та ін шими законами з питань митно ї справи.

На момент виникнення право відносин, був чинний Закон України “Про систему опода ткування” від 25.06.1991р. №1251-ХХІІ ( Далі Закон № 1251), яким встанов лювалися принципи побудови с истеми оподаткування в Украї ні, податки і збори (обов' язк ові платежі) до бюджетів та до державних цільових фондів, а також права, обов' язки і від повідальність платників, а т акож Закон України “Про п орядок погашення зобов'язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами” від 21.12.2000р. №2181 - ІІ І (Далі За кон №2181), що був спеціа льним законом з питань опода ткування, який установлює по рядок погашення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державним и цільовими фондами з податк ів і зборів (обов'язкових плат ежів), включаючи збір на обов'я зкове державне пенсійне стра хування та внески на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування, нарахування і сплати пені та штрафних сан кцій, що застосовуються до пл атників податків контролююч ими органами, у тому числі за п орушення у сфері зовнішньоек ономічної діяльності, та виз начає процедуру оскарження д ій органів стягнення.

Пунктом 2 частиною 1 статті 9 З акону України «Про систему о податкування» встановлено, щ о платники податків і зборів (обов' язкових платежів) зоб ов' язані подавати до держав них податкових органів відпо відно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов ' язкових платежів).

Відповідно до п.п.4.1.1 п. 4.1 ст.4 За кону України № 2181 платник пода тків самостійно обчислює сум у податкового зобов'язання, я ку зазначає у податковій дек ларації, крім випадків, перед бачених підпунктом "г" підпун кту 4.2.2 пункту 4.2, а також пунктом 4.3 цієї статті.

Згідно до п.п. «а» 4.1.4 п. 4.1 ст.4 Зак ону України № 2181 податкові дек ларації подаються за базовий податковий (звітний) період, щ о дорівнює календарному міся цю (у тому числі при сплаті міс ячних авансових внесків), - про тягом 20 календарних днів, наст упних за останнім календарни м днем звітного (податкового ) місяця.

Статтею 17 Закону України № 218 1 встановлені штрафні санкці ї (штрафи) за порушення податк ового законодавства, зокрема підпунктом 17.1.1. п.17.1. цієї статті встановлено, що платник пода тків, що не подає податкову де кларацію у строки, визначені законодавством, сплачує штр аф у розмірі десяти неоподат ковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке непод ання або її затримку.

Матеріали справи свідчать про те, що працівниками ДПІ в м. Судак АР Крим в ході камерал ьної перевірки були встановл ені порушення з боку відпові дача податкового законодавс тва, а саме неподання податко вих декларацій з прибутку пі дприємства за 1 квартал 2009 р., 9 мі сяців 2009 р., 2009 р., 1 квартал 2010 р., та 1 п івріччя 2010 р.., про що свідчить в ідповідний акт перевірки №705 в ід 08.09.2010 р. (а.с.8-9).

На підставі акту перевірки №705 від 08.09.2010 р. позивачем прийня те податкове повідомлення-рі шення №0000751501/0 від 24.09.10р. на суму 1190 г рн. (а.с.14).

В зв' язку з неможливістю в ручення податкового повідом лення - рішення позивачем с кладений акт (а.с.16) про розміще ння податкового повідомленн я - рішення на дошці оголоше нь.

Відповідно до положень абз . 4 п.п.6.2.4. п.6.2. ст.6 Закону України № 2181, у разі коли податковий орга н або пошта не може вручити пл атнику податків податкове по відомлення або податкові вим оги у зв'язку з незнаходження м посадових осіб, їх відмовою прийняти податкове повідомл ення або податкову вимогу, не знаходженням фактичного міс ця розташування (місцезнаход ження) платника податків, под атковий орган розміщує подат кове повідомлення або податк ові вимоги на дошці податков их оголошень, встановленій н а вільному для огляду місці б іля входу до приміщення пода ткового органу. При цьому ден ь розміщення такої податково ї вимоги вважається днем її в ручення.

Таким чином, податкове пові домлення - рішення №0000751501/0 від 24.09.10р. вважається врученим від повідачу, а податкове зобов' язання узгодженим.

Пункт 5.4.1. ст. 5 Закону України №2181 встановлює, що узгоджена с ума податкового зобов'язання , не сплачена платником подат ків у строки, визначені цією с таттею, визнається сумою под аткового боргу платника пода тків.

Відповідно до п. 1.3 ст. 1 Закону № 2181 податковий борг (недоїмка ) - податкове зобов'язання (з ур ахуванням штрафних санкцій з а їх наявності), самостійно уз годжене платником податків а бо узгоджене в адміністратив ному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений с трок, а також пеня, нарахована на суму такого податкового з обов'язання.

З матеріалів справи в бачається, що податковий бор г відповідача, становить 1190,00гр н., який підлягає сплаті до дер жавного бюджету.

Відповідачем у порядку ч. 1 с т. 71 КАС України не надано дока зів сплати спірної заборгова ності або оскарження прийнят их позивачем податкових пові домлень-рішень.

За таких обставин позовні в имоги підлягають задоволенн ю.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Стягнути з Первинної проф спілкової організації всеук раїнської професійної спілк и «України» Державного підпр иємства «Морське» НВАО «Маса ндра» (95001, АР Крим, м. Судак, с. Мі жріччя, вул. Східна, 7, ЄДРПОУ 36 237620) до Державного бюджету м. Су дак заборгованість по штрафн им санкціям у сумі 1190,00грн. (р/р 3111 6009700031 в ГУ ДКУ в АРК, ЄДРПОУ 34740672, МФ О 824026).

Постанова може бути оскарж ена в Севастопольський апеля ційний адміністративний суд через Окружний адміністрат ивний суд АР Крим шляхом пода чі апеляційної скарги на пос танову суду в десятиденний с трок з дня її проголошення.

У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови .

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя підпис Маргарітов М.В.

< Текст >

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення14.02.2011
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21782730
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-513/11/7/0170

Постанова від 14.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Маргарітов М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні