Постанова
від 26.12.2011 по справі 2а/0470/13207/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/13207/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Єфанової О.В.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійно го фонду України в Апостолів ському районі Дніпропетровс ької області до Комунального підприємства "Базавлук" про с тягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду надійшов позов Управ ління пенсійного фонду Украї ни в Апостолівському районі Дніпропетровської області, в якому позивач просить стягн ути з Комунального підприємс тва «Базавлук» заборгованіс ть по єдиному внеску на загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування за липен ь 2011 року в розмірі 2002,82 грн.

В обґрунтування позову заз начено, що відповідачем пору шено строки сплати єдиного в неску на загальнообов`язкове державне соціальне страхува ння, чим порушено вимоги Зако ну України "Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в`язкове державне соціальне страхування".

Відповідач заперечень на п озовну заяву та повноважного представника у судове засід ання не направив. Про час і міс це розгляду справи відповіда ч повідомлявся належним чино м, що підтверджується поштов им повідомленням про врученн я поштового відправлення Час тиною 8 ст. 35 КАС України вважає ться, що повістку вручено юри дичній особі, якщо вона доста влена за адресою, внесеною до відповідного державного реє стру, або за адресою, яка зазна чена її представником, і це пі дтверджується підписом відп овідної службової особи.

Таким чином, суд ухвалив роз глянути справу без участі ві дповідача відповідно до поло жень ст.128 КАС України в письмо вому провадженні.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до наступних висновків.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що Комунальне підприємство « Базавлук» знаходиться на обл іку в Управлінні Пенсійного фонду України в Апостолівськ ому районі Дніпропетровсько ї області, як платник єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання.

Відповідачем надано до УПФ У в Апостолівському районі Д ніпропетровської області зв іт про нарахування заробітно ї плати та суми єдиного внеск у на загальнообов`язкове дер жавне соціальне страхування за липень 2011 року в сумі 2002,82 грн.

Нарахована сума внесків пі дприємством за вказаний пері од в установлені законодавст вом терміни не сплачена. У зв'я зку з даними обставинами, у нь ого виникла прострочена забо ргованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання, тобто недоїмка, на зазна чену суму.

Таким чином, заборгованіст ь відповідача складає 2002,82 грн.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про збір та облік єдин ого внеску на загальнообов`я зкове державне соціальне стр ахування”, платниками єдиног о внеску є роботодавці: підпр иємства, установи та організ ації, інші юридичні особи, утв орені відповідно до законода вства України, незалежно від форми власності, виду діяльн ості та господарювання, які в икористовують працю фізични х осіб на умовах трудового до говору (контракту) або на інши х умовах, передбачених закон одавством, чи за цивільно-пра вовими договорами (крім циві льно-правового договору, укл аденого з фізичною особою - пі дприємцем, якщо виконувані р оботи (надавані послуги) відп овідають видам діяльності, з азначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців), у тому числі філії, пр едставництва, відділення та інші відокремлені підрозділ и зазначених підприємств, ус танов і організацій, інших юр идичних осіб, які мають окрем ий баланс і самостійно ведут ь розрахунки із застраховани ми особами.

У відповідності до п.4.1 ст.4 Ін струкції про порядок нарахув ання і сплати єдиного внеску на загальнообов' язкове дер жавне соціальне страхування єдиний внесок нараховується на суми нарахованої заробіт ної плати за видами виплат, як і включають основну та додат кову заробітну плату, інші за охочувальні та компенсаційн і виплати, у тому числі в натур альній формі, що визначаютьс я відповідно до Закону Украї ни “Про оплату праці”, відпов ідно до класів професійного ризику виробництва, до яких в іднесено платників єдиного в неску з урахуванням видів їх економічної діяльності.

Статтею 9 Законом України “П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня” № 2464-VІ від 08.07.2010 року та пункто м 4.3 наведеної вище Інструкції № 21-5 встановлено, що підприємс тва, установи й організації, і нші юридичні особи утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності т а господарювання проводять щ омісячне обчислення єдиного внеску на підставі бухгалте рських та інших документів, в ідповідно до яких провадитьс я нарахування (обчислення) аб о які підтверджують нарахува ння (обчислення) виплат (доход у), на які нараховується єдини й внесок. Єдиний внесок нарах овується на суми, що визначен і базою для нарахування єдин ого внеску, незалежно від дже рел їх фінансування, форми, по рядку, місця виплати та викор истання, а також незалежно ві д того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахуван ня до сплати. Нараховані за ві дповідний базовий звітний пе ріод суми єдиного внеску спл ачуються платником шляхом пе рерахування безготівкових к оштів з його банківського ра хунку не пізніше 20 числа місяц я, що настає за базовим звітни м періодом, незалежно від вип лати заробітної плати та інш их видів виплат, на суми яких н араховується єдиний внесок. Базовим звітним періодом є к алендарний місяць. Єдиний вн есок підлягає сплати незалеж но від фінансового стану пла тника.

Приписи п. 6 ч.1 ст.1 цього ж зако ну зазначають, що сума єдиног о внеску, своєчасно не нарахо вана та/або не сплачена у стро ки, встановлені цим Законом, о бчислена територіальними ор ганами Пенсійного фонду Укра їни у випадках, передбачених цим Законом є недоїмкою.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.13 Закон у України “Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування” Пенсійний фонд та його територіальні орган и мають право стягувати з пла тників несплачені суми єдино го внеску

Таким чином, враховуючи вищ евикладене суд вважає за нео бхідне позовні вимоги позива ча задовольнити в повному об сязі.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з Комунального пі дприємства "Базавлук" (53800, Дніп ропетровська область, Апосто лівського району, с.Ленінськ е, вул. Шкільна 1, код ЄДРПОУ 36354103) на користь Управління Пенсій ного фонду України в Апостол івському районі Дніпропетро вської області заборгованіс ть по єдиному внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування за липень 2011 року в сумі 2002,82 грн., а саме:

в розмірі 1828,96 грн. на р/р №37199037000429;

в розмірі 173,86 грн. на р/р №37198083000429.

Постанова суду може бути о скаржена до Дніпропетровськ ого апеляційного адміністра тивного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дні пропетровський окружний адм іністративний суд з одночасн им направленням копії апеляц ійної скарги особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя

О.В. Єфанова

Дата ухвалення рішення26.12.2011
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21782858
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/13207/11

Ухвала від 27.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні