Постанова
від 13.02.2012 по справі 2а/0470/17207/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2012 р. Справа № 2а/0470/17207/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Єфанової О.В ., розглянувши в порядку скоро ченого провадження адмініст ративний позов Державної по даткової інспекції у Бабушкі нському районі м. Дніпропетр овська до Товариства з обме женою відповідальністю брок ерської компанії "Холдінг-Бр ок" про припинення юридично ї особи , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м.Дніпропетровська зверн улась із адміністративним по зовом до Товариства з обмеже ною відповідальністю брокер ська компанія «Холдінг-Брок» з позовними вимогами про при пинення юридичної особи.

Відповідно до ст.183-2 КАС Укра їни позов прийнято до розгля ду в скороченому провадженні та ухвалою суду відповідачу запропоновано у 10-тиденний ст рок з дня отримання ухвали пр о відкриття надати до суду за перечення на позов або заяву про визнання позову.

Відповідач у встановлений судом строк не надав до суду ні заперечень на позов, ні зая ви про визнання позову, про ві дкриття провадження у цій сп раві та розгляд її у скорочен ому провадженні повідомлени й належним чином, відповідно до вимог ст. 35 КАС України, за а дресою вказаною в довідці з Є ДРПОУ.

Пунктом 3 ч.1 ст. 183-2 Кодексу адм іністративного судочинства України визначено, що скороч ене провадження застосовуєт ься в адміністративних справ ах щодо припинення за зверне нням суб' єкта владних повно важень юридичних осіб чи фіз ичних осіб-підприємців у вип адках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 Кодек су адміністративного судочи нства України суддя розгляда є справу в порядку скорочено го провадження одноособово, без проведення судового засі дання та виклику осіб, які бер уть участь у справі. За резуль татами розгляду справи у ско роченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позива чем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підс тав приймає законне та обґру нтоване судове рішення.

Згідно до п.2 ч.5 ст.183-2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України справа повинна бу ти розглянута у порядку скор оченого провадження не пізні ше трьох днів з дня закінченн я строку, передбаченого част иною третьою цієї статті, якщ о до суду не було подано запер ечення відповідача та за умо ви, що справа розглядається с удом за місцезнаходженням ві дповідача.

Позов обґрунтований тим, що відповідач порушує вимоги д іючого законодавства, а саме не подає податкових деклара цій до Державної податкової інспекції у Красногвардійсь кому районі м.Дніпропетровсь ка більше одного року, при цьо му не має заборгованості пер ед бюджетом.

Дослідивши матеріали спра ви, суд приходить до висновку що позовна заява підлягає за доволенню, з наступних підст ав.

Частиною 2 ст. 5 Кодексу адмін істративного судочинства ви значено, що провадження в адм іністративних справах здійс нюється відповідно до закону , чинного на час вчинення окре мої процесуальної дії, розгл яду і вирішення справи.

З 01.01.2011р. набрав чинності Пода тковий кодекс України.

З урахуванням того, що за да ним позовом правовідносини в иникли до набрання чинності Податковим кодексом України та те, що позивач звернувся з позовними вимогами до адміні стративного суду після набра ння чинності вказаним вище К одексом, до даних правовідно син слід застосовувати закон одавство, яке було чинне на ча с виникнення спору та законо давство, яке є чинним на момен т розгляду цієї справи лише щ одо повноважень позивача, ос кільки відповідно до ст. 58 Кон ституції України Закони та і нші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі .

Встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальніст ю брокерська компанія «Холді нг-Брок», перебуває на обліку у Державній податковій інсп екції у Бабушкінському район і м.Дніпропетровська.

Згідно даних Державної под аткової інспекції у Бабушкін ському районі м.Дніпропетров ська відповідач не подає дек ларації та документи податко вої звітності з травня 2010 року , що є порушенням чинного зако нодавства України та порушен ням законних інтересів держа ви.

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дн іпропетровська, заборговано сті по платежам до бюджету пі дприємець не має.

Згідно пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та припинення під приємницької діяльності фіз ичною особою-підприємцем та/ або про визнання недійсними установчих (засновницьких) д окументів суб'єктів господар ювання.

У пункті 67.2 ст.67 Податкового к одексу України зазначено, що органи державної податкової служби в установленому зако ном порядку мають право звер татися до суду про винесення судового рішення щодо припи нення юридичних осіб або під приємницької діяльності фіз ичних осіб- підприємців.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання”№77/97 від 18.02.1997 року (зі зміна ми і доповненнями), платник по датків зобов'язаний подавати до державних податкових орг анів та інших державних орга нів відповідно до законів де кларації, бухгалтерську звіт ність та інші документи і від омості, пов'язані з обчисленн ям і сплатою податків і зборі в (обов'язкових платежів).

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців” №755-IV від 15.05.2003 року (зі змінами і д оповненнями), підставами для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з б анкрутством юридичної особи , зокрема є: визнання недійсни м запису про проведення держ авної реєстрації через поруш ення закону, допущені при ств оренні юридичної особи, які н е можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечит ь установчим документам, або такої, що заборонена законом ; невідповідність мінімально го розміру статутного фонду юридичної особи вимогам зако ну; неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону; наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням .

Відповідач не надає передб аченої податкової звітності з травня 2010 року, тобто більше одного року, що є підставою дл я постановляння судового ріш ення щодо припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 11, 70, 71, 94, 158-163, 186, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю брокерську компа нію «Холдінг-Брок» (49000, м. Дніпр опетровськ, вул. Карла Лібнех та, буд. 4-Д, код ЄДРПОУ 19434020).

Постанова підлягає негайному виконанню відпові дно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС Укра їни.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному по рядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом под ачі в десятиденний строк з дн я отримання копії постанови апеляційної скарги, з подаче ю її копії відповідно до кіль кості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, к рім її оскарження в апеляцій ному порядку, є остаточною.

Суддя

О.В. Єфанова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.02.2012
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21783003
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/17207/11

Ухвала від 21.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Постанова від 13.02.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні