Постанова
від 09.02.2012 по справі 17739/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 09 лютого 2012 р.                                                                                 № 2-а- 17739/11/2070  

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді-Шевченко О.В.,

при секретарі-Нікітенко Л.Ю.,

за участю представника позивача-Прищепи Є.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом  

 управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова   

до

 Харківського дочірнього підприємства "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60"   

про

 стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Харківського дочірнього підприємства "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" в якому просить суд стягнути з відповідача на користь управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій за списком №2 в розмірі 6572,10грн.

В обґрунтування позовних вимог позивачем в позові зазначено наступне. Харківське дочірнє підприємство "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" знаходиться на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі міста Харкова. Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова направляло до відповідача повідомлення про необхідність відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених відповідно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення” за жовтень-листопад 2011року. Станом на 06.12.2011року за відповідачем рахується заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в розмірі 6572,10грн. яка залишається не сплаченою.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримали в повному обсязі.

Представник відповідача  в судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином за адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, причини неявки суду не повідомив, заперечень та клопотань не надав.

Відповідно до ст. 35 КАС України відповідач є належно повідомленим про час, дату та місце судового засідання. Відповідач відзив на позов не надав, правом участі в судовому засіданні не скористався.

Вислухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у їх сукупності, вважає, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Харківське дочірнє підприємство "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" взято на облік як платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.  

Відповідно до п. 2 прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» пенсійне  забезпечення  застрахованих осіб,  які працювали або працюють  на  підземних  роботах,  на  роботах  з  особливо шкідливими  і  особливо  важкими умовами праці  за  списком  № 1 та  на  інших  роботах  із  шкідливими  і важкими умовами праці за списком  №  2  виробництв,  робіт,  професій,  посад і  показників, затверджених  Кабінетом Міністрів  України, та за результатами атестації  робочих місць,  на посадах,  що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за  вислугу років,  які  відповідно  до законодавства,  що діяло раніше,  мали право  на  пенсію  на  пільгових  умовах  або  за  вислугу років, здійснюється  згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. До запровадження пенсійного забезпечення через професійні  та корпоративні фонди зберігається  порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом. До набрання чинності Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» діяв Закон України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування»від 26.06.97 № 400/97-ВР. Відповідно до ч. 4 п. 1 ст. 2  Закон України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» від 26.06.97 № 400/97-ВР для  платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього   Закону,   крім   тих,   які   є   платниками   фіксованого сільськогосподарського  податку,  об'єктом  оподаткування  є також фактичні  витрати  на  виплату і  доставку пенсій,  призначених відповідно до пунктів «б»-«з» статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне  забезпечення".

Таким чином, відповідач зобов'язаний відшкодовувати органам Пенсійного фонду суми фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно  до  пунктів  «б»-«з» статті 13 Закону України "Про пенсійне  забезпечення".

Згідно наданих до суду розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за жовтень-листопад 2011року, складених щодо Харківського дочірнього підприємства "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60", зазначені витрати становлять 6572,10грн.  

На виконання вимог Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.03 № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 р. за № 64/8663 управлінням Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова  відповідачу були направлені розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за жовтень-листопад 2011року на суму 6572,10грн.

Відповідно до п. 6.8. вказаної вище Інструкції підприємства  щомісяця  до  25-го  числа вносять до Пенсійного фонду  зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку  пенсій,  призначених  на  пільгових умовах.

Харківське дочірнє підприємство "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» відповідно до пунктів «б»-«з» статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", станом на час розгляду справи в суді не сплатило.

Враховуючи викладене, беручи до уваги той факт, що відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона належними і достатніми доказами повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а відповідач належними доказами не довів факту погашення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за сп. №2 в сумі 6572,10грн., суд  вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа  судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 8-14, 71, 94, 159, 160-164, 167, 186 КАС України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова до Харківського дочірнього підприємства "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" про стягнення заборгованості-задовольнити.

Стягнути з Харківського дочірнього підприємства "Комплект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" (вул. Греківська, 104, м. Харків, 61010, код ЄДРПОУ 14072279, р/р 26004301811413 МФО 351458 ХЦВ ПІБ) на користь управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова боргу по відшкодуванню пільгових пенсій за сп. №2 в розмірі 6572.10 (шість тисяч п'ятсот сімдесят дві)грн. 10коп. на р/р 256063012095 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк України" МФО 351823.   

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії постанови, у разі проголошення постанови суду, яка містить вступну та резолютивну частини, а також прийняття постанови у письмовому провадженні.

Якщо суб'єкта владних повноважень, у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги.

          Повний текст постанови виготовлений 14 лютого 2012року

          

          

          Суддя                                                                            Шевченко О.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.02.2012
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21784295
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —17739/11/2070

Ухвала від 29.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 20.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Постанова від 09.02.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні