Постанова
від 11.11.2011 по справі 2а/0570/19852/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 11 листопада 2011 р.                                                             справа № 2а/0570/19852/2011

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардейської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді  Крилової М.М.

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Костянтинівської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Степанівські піски»  про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Предметом даного позову є припинення юридичної особи у зв'язку із ненаданням відповідачем протягом року до податкової інспекції податкових декларацій та інших документів фінансової звітності.

Відповідно до ч. 8 ст. 19 Господарського кодексу України усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Статтею 11 Закону України «Про підприємництво» визначено, що підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випадках, передбачених законодавством України.

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України «Про державну податкову службу» Державна податкова інспекція уповноважена здійснювати контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Відповідно до п. 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України, органи  державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатись до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до пункту 67.2. статті 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо, зокрема, припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців.

Згідно із пп. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16  Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, в тому числі, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Юридична особа, що є відповідачем по справі, не подавала протягом року органам державної податкової служби податкові декларації та інші документи фінансової звітності відповідно до закону, що згідно з наведеними нормами права є підставою для припинення його підприємницької діяльності.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Костянтинівської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Степанівські піски» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Степанівські піски» (ідентифікаційний номер 33380544, державна реєстрація – 10.10.2005).

У день набрання постановою законної сили направити копію постанови державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Степанівські піски» для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

          

Суддя                                                                                      Крилова М.М.  

Дата ухвалення рішення11.11.2011
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21787428
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/19852/2011

Ухвала від 17.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Постанова від 11.11.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні