Постанова
від 18.11.2011 по справі 2а-3553/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

            ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                              ПОСТАНОВА

                                                      ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

"18" листопада 2011 р.                                                                       справа № 2a-3553/11/0970

м. Івано-Франківськ  

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Чуприна О.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську до товариства з обмеженою відповідальністю “Центр комунальних платежів та моніторингу” про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

31.10.2011 року Державна податкова інспекція в м. Івано-Франківську звернулася в суд з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю “Центр комунальних платежів та моніторингу” про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовано тим, що державним реєстратором виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 1 119 143 0009 000319 щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням, що у відповідності до пункту 5 частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” є підставою для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

01.11.2011 року судом відповідно до пункту 3 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі, яку разом із копією позовної заяви та доданими до неї документів направлено відповідачу для подання заперечення або заяви про визнання позову.

Поштове відправлення із відміткою поштового зв'язку “за зазначеною адресою не знаходиться” 08.11.2011 року повернулося на адресу суду разом із копією ухвали суду про відкриття скороченого провадження в даній адміністративній справі, копією позовної заяви та доданих до неї документів. Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 19.10.2011 року місцезнаходження відповідача значиться: вул. Незалежності, 7, м. Івано-Франківськ, тобто адреса, за якою відправлено ухвалу про відкриття скороченого провадження, копію позовної заяви та додані до неї документи (а.с. 13). Згідно із частиною 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам-підприємцям –за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином. З огляду на вказане відповідача належним чином повідомлено про відкриття судом скороченого провадження у справі за позовом Державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську до товариства з обмеженою відповідальністю “Центр комунальних платежів та моніторингу” про припинення юридичної особи та про можливість подання заперечення проти адміністративного позову.

Згідно із пунктом 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи, що до суду не було подано заперечення відповідача проти заявленого позову та те, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, поданий Державною податковою інспекцією в м. Івано-Франківську позов до товариства з обмеженою відповідальністю “Центр комунальних платежів та моніторингу” про припинення юридичної особи підлягає розгляду в строк визначений пунктом 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд, в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені сторонами обставини, прийшов до висновку, що позов підставний та підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю “Центр комунальних платежів та моніторингу” 29.09.2004 року зареєстроване виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа, якому присвоєно ідентифікаційний код 31524717, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, та який взятий Державною податковою інспекцією в м. Івано-Франківську на облік як платник податків       (а.с. 7-9).

Згідно із статтею 58, частиною 1 статті 62 Господарського кодексу України, пунктом 15.1. статті 15 Податкового кодексу України відповідач являється суб'єктом господарювання та платником податків і зборів (обов'язкових платежів).

Як встановлено судом, 07.09.2011 року державним реєстратором виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 1 119 143 0009 000319 щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням (а.с. 9), а також судом встановлено, що у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами зі сплати податків та обов'язкових платежів, що підтверджується довідкою Державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську про стан розрахунків з бюджетом за №26764/10/19-012/6929 від 25.10.2011 року (а.с. 10).

Згідно із статтею 247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Як встановлює норма пункту 6 статті 58 Господарського кодексу України, суб'єкт господарювання ліквідується: за ініціативою осіб, зазначених у частині першій цієї статті; у зв'язку із закінченням строку, на який він створювався, чи у разі досягнення мети, заради якої його було створено; у разі визнання його в установленому порядку банкрутом, крім випадків, передбачених законом; у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Відповідно до статті 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам –правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно до пункту 5 частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” наявність у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

За змістом підпункту 20.1.12. пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Таким чином, суд приходить до висновку, що наявність у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність відповідача за місцезнаходженням: вул. Незалежності, 7,                      м. Івано-Франківськ –достатня підстава для звернення до суду про припинення даної юридичної особи.

Згідно вимог частини 1 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

Враховуючи вищевикладене, на підставі статті 124 Конституції України, керуючись статтями 2, 8-14, 86, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

                                             ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Припинити юридичну особу – товариство з обмеженою відповідальністю “Центр комунальних платежів та моніторингу”, 76016, вулиця Незалежності, 7, місто Івано-Франківськ, ідентифікаційний код 31524717.

Після набрання постановою законної сили, направити її копію державному реєстратору виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (місто Івано-Франківськ) для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців запису про судове рішення та внесення запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Постанову суду у відповідності до вимог частини 1 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України звернути до негайного виконання.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 та частини 8 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 9 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя                                                                                                                            Чуприна О.В.

Постанова складена 18.11.2011 року.

Дата ухвалення рішення18.11.2011
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21788004
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3553/11/0970

Ухвала від 01.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Постанова від 18.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні