Постанова
від 22.02.2012 по справі 2а/1770/357/2012
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/357/2012

22 лютого 2012 року 12год. 30хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Дорошенко Н.О. розгляну вши в порядку скороченого пр овадження адміністративну с праву за позовом

Прокурор Дубровицького р айону в інтересах держави в о собі Рівненського територіа льного управління Державної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку

до Відкритого акціонерно го товариства "Дубровицька ц ентральна районна аптека №27"

про стягнення штрафних сан кцій, -

ВСТАНОВИВ :

Прокурор Дубровицьког о району в інтересах держави в особі Рівненського терито ріального управління Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувс я до Рівненського окружного адміністративного суду з ад міністративним позовом до Відкритого акціонерного т овариства "Дубровицька центр альна районна аптека №27" про стягнення штрафних санкцій .

Справа розглянута в порядку скороченого провадж ення.

Ухвалою про відкритт я скороченого провадження ві д 31 січня 2012 року відповідачу було надано десятиденний стр ок з дня одержання ухвали, коп ії позовної заяви та копій до кументів для подання запереч ення. У вказаний строк відпов ідачем не було подано запере чення на адміністративний по зов та заяви про визнання поз ову.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з' ясувавши всі обставини справ и в їх сукупності на підставі чинного законодавства, пере віривши їх дослідженими дока зами, суд приходить до виснов ку, що позов підлягає до задов олення.

Судом встановлено, щ о за неопублікування річної інформації емітента за 2010 рік в офіційному друкованому ви данні ДКЦПФР Рівненським тер иторіальним управлінням Дер жавної комісії з цінних папе рів та фондового ринку щодо в ідповідача було 20 липня 2011 року винесено постанову про пору шення справи про правопоруше ння на ринку цінних паперів, я ка була надіслана відповідач у (а.с.7-8).

"03" серпня 2011 року щодо відпов ідача було складено акт про п равопорушення на ринку цінни х паперів № 047-РІ, для підписанн я якого представник відповід ача не з' явився. Відтак, 26 вер есня 2011 року комісією винесен о Постанову про розгляд спра ви про правопорушення на рин ку цінних паперів, яка була на діслана відповідачу (а.с.9-11). В п ризначений час представник в ідповідача на розгляд справи про правопорушення на ринку цінних паперів не з'явився.

Пунктом 5 ч.1 ст. 11 Закону Украї ни "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні" передбачена відповідальн ість юридичних осіб за неопу блікування, опублікування не в повному обсязі інформації та/або опублікування недост овірної інформації.

Згідно із ст. 11 Закону Україн и "Про державне регулювання р инку цінних паперів в Україн і", Державна комісія з цінних п аперів та фондового ринку ма є право накладати на юридичн их осіб штрафи.

На цій підставі, 15 серпня 2011 ро ку уповноваженою особою Рівн енського територіального уп равління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку було винесено постано ву про накладення санкції за правопорушення на ринку цін них паперів № 043-РІ, якою наклад ено на відповідача штраф в ро змірі 1700,00 грн. (а.с.12). На розгляд с прави представник відповіда ча не з' явився, відтак поста нова була направлена відпові дачу 17.08.2011 р. поштою (а.с.13).

На момент подання адмініст ративного позову, постанова про накладення санкції за пр авопорушення на ринку цінних паперів відповідачем в судо вому порядку не оскаржувалис ь, штрафні санкції не сплачув ались.

Відповідно до ч. 3 статті 11 За кону України "Про державне ре гулювання ринку цінних папер ів в Україні", штрафи, накладен і Державною комісією з цінни х паперів та фондового ринку , стягуються у судовому поряд ку.

Згідно статті 71 КАС України , кожна сторона повинна довес ти ті обставини, на яких ґрунт уються її вимоги та заперече ння.

Відповідно до п.3 ст.50 Бюджетн ого кодексу України, органи с тягнення забезпечують своєч асне та в повному обсязі надх одження до державного бюджет у податків, зборів (обов'язков их платежів) відповідно до за конодавства.

Відповідно до статті 121 Конс титуції України на органи пр окуратури покладено функцію представництва інтересів де ржави в суді у випадках, визна чених законом.

Відповідно до ст.36-1 Закону Ук раїни "Про прокуратуру" предс тавництво прокуратурою інте ресів громадянина або держав и в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держа ви процесуальних та інших ді й, спрямованих на захист у суд і інтересів громадянина або держави у випадках, передбач ених законом.

Однією з форм представницт ва є звернення до суду з позов ами, зокрема, коли порушуютьс я інтереси держави.

З урахуванням навед еного позовні вимоги про стя гнення штрафних санкцій під тверджуються належними та до пустимими доказами, а тому пі длягають задоволенню.

Судові витрати, відпо відно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуют ься.

Керуючись статтями 160- 163, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Стягнути з відповідача Відкритого акціонерног о товариства "Дубровицька ЦР А № 27" (місцезнаходження: 34100, Рів ненська обл., м. Дубровиця, вул . Миру, 3, код ЄДРПОУ: 01979322), штрафні санкції за правопорушення н а ринку цінних паперів в розм ірі 17000 грн. в доход Державного бюджету України (Банк одержу вача: Головне управління Дер жавного казначейства Україн и в Рівненській області, МФО 83 3017, одержувач - відділення Де ржавного казначейства Украї ни в Дубровицькому районі, р/р № 31116106700128, ЄДРПОУ - 23309415, код бюджетн ої класифікації 21081100 "Адмініст ративні штрафи та інші санкц ії", символ 106).

Постанова суду перш ої інстанції є остаточною, кр ім випадків оскарження її в а пеляційному порядку.

У разі апеляційного о скарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга по дається до Житомирського апе ляційного адміністративног о суду через Рівненський окр ужний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одн очасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирськог о апеляційного адміністрати вного суду.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 с т. 183-2 КАС України відповідач зо бов' язаний виконати постан ову негайно.

Суддя Дорошенко Н .О.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.02.2012
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21789435
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/357/2012

Постанова від 22.02.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 31.01.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні