Постанова
від 31.01.2012 по справі 0670/11734/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/11734/11  

категорія  10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2012 р.                                                                                  м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Лавренчук О.В. ,

за участю секретаря -       Недашківської Н.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області   

до   Колективного підприємства "Управління виробничо-технологічної комплектації Житомирського Облагробуду"    

про  стягнення 21771,42 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в  м. Житомирі Житомирської області звернулося до суду з позовом, у якому просило стягнути з Колективного підприємства "Управління виробничо-технологічної комплектації Житомирського Облагробуду" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у розмірі 21771,42 грн.

Представник позивача в судовому засіданні просив долучити довідку про стан заборгованості відповідача, в якій зазначив, що Колективне підприємство "Управління виробничо-технологічної комплектації Житомирського Облагробуду" частково сплатило суму заборгованості і станом на 31.01.2012 р. сума заборгованості становить 1073,36 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з"явився, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки в судове засідання суду не відомі.

Суд, дослідивши матеріали справи, заслухавши представника позивача, дійшов до висновку, що позов підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Колективне підприємство "Управління виробничо-технологічної комплектації Житомирського Облагробуду" зареєстроване як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування  в управлінні Пенсійного фонду України  м. Житомирі Житомирської області, код ЄДРПОУ 03584013.

Відповідно до п.6 ч.2 ст.17, ч.3 ст.18, ч.6 ст.20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та п. 2 Прикінцевих положень Закону, страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України у порядку, встановленому цим Законом. Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) кошів на оплату праці (виплати доходу), у тому числі у безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів (послуг). Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону. Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (список № 2).

Згідно з п. 6 п.п. 6.8 Інструкції про порядок обчислення та сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р. зареєстрованою в МЮУ 16.01.2004 р. №64/8663, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Встановлено, що відповідно розахунку №1900/03 від 30.11.2011 р. Колективне підприємство "Управління виробничо-технологічної комплектації Житомирського Облагробуду" має заборгованість до управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області по відшкодуванні фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах з жовтня 2009 р.по  листопад 2011р. в сумі 21771,42 грн.

Враховуючи надану представником позивача довідку про стан заборгованості відповідача, на момент розгляду справи недоїмка становить 1073,36 грн., тому позов підлягає задоволенню часково.

Відповідач заперечень проти позову не надав.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню в частині несплаченої суми заборгованості.

Керуючись ст. ст. 86, 158 –163, 167, 254 КАС України, суд      

постановив:

 Позов задовольнити частково.

Стягнути з Колективного підприємства "Управління виробничо-технологічної комплектації Житомирського Облагробуду" (вул.Промислова, 8, м.Житомир, код ЄДРПОУ 03584013, р/р 260073011715788 у ЦВ Промінвестбанку, МФО 311056) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 1073,36 грн.   

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

    У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

           Головуючий суддя:                                                                                О.В. Лавренчук

  

          

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.01.2012
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21791899
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/11734/11

Постанова від 31.01.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні