Рішення
від 13.09.2011 по справі 2-732
НОВОСЕЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.09.2011

Справа № 2-732/11

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2011 року Новоселицький ра йонний суд Чернівецької обла сті

в складі:

головуючого судді Оленчука І.В.,

при секретарі Гайсан Д.В,

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні в зал і суду в м. Новоселиця цивільн у справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення а ліментів, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачка ОСОБА_1 звер нулась до суду з позовом про с тягнення аліментів до відпов ідача ОСОБА_2, посилаючись на те, що сторони перебували у шлюбі з 01 жовтня 1994 року. За ріше нням Новоселицького районно го суду від 20 січня 2011 року шлюб між сторонами розірвано. У ць ому ж році розірвання шлюбу з ареєстровано у відділі РАГС Новоселицького району.

Від даного шлюбу у сторін на родилась донька - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1.

В позовній заяві позивач по силається на те, що відповіда ч припинив надання матеріал ьної допомоги на сім'ю та ут римання доньки. Знаючи, що дон ька навчається у школі і потр ебує постійної батьківської уваги і допомоги однак відпо відач ухиляється від виконан ня своїх батьківських обов' язків. Крім того, донька пості йно потребує нормального хар чування, одягу. Усе це потребу є значних коштів і сама позив ач не здатна в повній мірі цьо го забезпечити. Також позива чу відомо, що аліменти відпов ідач нікому не сплачує, стягн ень по виконавчим документам з відповідача не проводитьс я, інших неповнолітніх дітей у відповідача немає.

Просить суд стягнути з відп овідача - ОСОБА_2, ІНФОР МАЦІЯ_2 аліменти, на її корис ть, на утримання неповнолітн ьої доньки ОСОБА_3, ІНФОР МАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частки за робітної плати щомісячно, по чинаючи з дня подання заяви і до повноліття дитини.

В судовому засіданні позив ач підтвердила обставини заз начені в позові, та просила за довольнити вимоги позовної з аяви.

Представник позивача позо в підтримав та надав пояснен ня аналогічні викладених в п озовній заяві.

Відповідач в судовому засі данні позов визнав, не запере чував щодо задоволення позов них вимог, зазначивши, що він д ійсно працює слюсарем з ремо нту, рухомого складу 4 розряду та його середньомісячний за робіток складає приблизно 2892, 80 грн. на місяць.

Суд, заслухавши пояснення с торін, дослідивши письмові м атеріали справи, вважає, що по зов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що сторо ни перебували в зареєстрован ому шлюбі однак відповідно д о рішення Новоселицького рай онного суду від 20 січня 2011 року шлюб було розірвано.

Від даного шлюбу у сторін на родилась донька - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверд жується свідоцтвом про народ ження І-МИ № НОМЕР_1 видано го відділом реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Чернів ецькій області від 12 березня 2 010 року.

Відповідно довідки яка вид ана Виконкомом Костичанівсь кої сільської ради, Чернівец ької області від 21 квітня 2011 ро ку неповнолітня - ОСОБА_3 проживає з позивачем та пере буває на її утриманні.

Судом також встановлено, що відповідач працює слюсарем з ремонту, рухомого складу 4 ро зряду ЛВЧД - 6 Пасажирське ва гонне депо м. Чернівці, що підт верджується довідкою № 221 від 26 квітня 2011 року.

Стан здоров'я позивача та ді тей є задовільним.

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач має постій не місце роботи та отримує за робітну плату, що в судовому з асіданні підтвердив сам Відп овідач.

Відповідач також підтверд ив що, інших осіб на його утрим анні не перебуває.

Згідно ст. 180 Сімейного кодек су України, Відповідач, як бат ько неповнолітньої доньки, з обов'язаний утримувати її д о досягнення нею повноліття.

Згідно ст. 181 Сімейного кодек су України - за рішенням суду к ошти на утримання дитини (алі менти) присуджуються у частц і від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сум і.

Відповідно до вимог ст.182 Сім ейного кодексу України - при визначенні розміру аліменті в суд враховує стан здоров' я та матеріальне становище п латника аліментів, наявність у платника аліментів інших д ітей.

Згідно ст. 183 Сімейного кодек су України частка заробітку (доходу) матері, батька яка буд е стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Відповідач в судовому засі данні не заперечував щодо за доволення позовних вимог, ст вердивши, що він згідний спла чувати аліменти на утримання своєї неповнолітньої доньки .

При цьому, суд вважає, що алі менти в даному випадку слід с тягувати з відповідача саме у частці від заробітку, а не у твердій грошовій сумі, оскіл ьки відповідач отримує регул ярний дохід.

На підставі викладених обс тавин, суд вважає, що позов під лягає до задоволення, а саме в ідповідач - ОСОБА_2, як бать ко неповнолітньої - ОСОБА _3, ІНФОРМАЦІЯ_1, зобов'я заний сплачувати на користь позивача - ОСОБА_1 на утри мання неповнолітньої дитини аліменти в розмірі 1/4 частини всіх видів його заробітку, ал е не менше 30% прожиткового мін імуму встановленого для діте й відповідного віку, починаю чи з 19 липня 2011 року до настання її повноліття.

Керуючись ст.ст. 180-183 Сімейног о кодексу України, ст.ст. 10, 60, 81 ч.3 п.4, 88, 212-215 ЦПК України, суд,

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_1 до ОСОБ А_2 про стягнення аліментів - задовольнити.

Стягувати з ОСОБА_2, ІН ФОРМАЦІЯ_2, проживаючого за адресою с. Ваниківці, Новос елицького району, Чернівецьк ої області, на користь ОСО БА_1, ІНФОРМАЦІЯ_4, алімен ти на утримання неповнолітнь ої доньки - ОСОБА_3, ІНФО РМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частини всіх видів його заробітку, ал е не менше 30% прожиткового мін імуму встановленого для діте й відповідного віку, починаю чи з 19 липня 2011 року до настання її повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2, судов ий збір в сумі 51 грн. на користь держави.

Стягнути з ОСОБА_2, витра ти на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ и в сумі 120 грн. на користь держа ви.

Допустити негайне виконан ня стягнення аліментів - у м ежах суми платежу за один міс яць.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення ст року для подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подан а до апеляційного суду Черні вецької області через Новосе лицький районний суд Черніве цької області протягом десят и днів з дня його проголошенн я.

СУДДЯ: підпис.

З оригіналом вірно:

Дата ухвалення рішення13.09.2011
Оприлюднено13.03.2012
Номер документу21807796
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення а ліментів

Судовий реєстр по справі —2-732

Постанова від 04.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Вербова Ірина Михайлівна

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Рішення від 13.09.2011

Цивільне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Оленчук І. В.

Рішення від 01.12.2010

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Безусов Володимир Іванович

Рішення від 06.08.2010

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік Ірина В'ячеславівна

Ухвала від 18.10.2010

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Стрєльніков Дмитро Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні