Рішення
від 29.02.2012 по справі 2-о-684/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

        

Справа № 2-о-684/11

Р І Ш Е Н Н Я  

іменем України

"29" лютого 2012 р. Шевченківський районний суд м. Києва у складі

головуючого судді –Фролової І.В.,

при секретарі -           Романовій І.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва про розкриття банківської таємниці по розрахунковому рахунку №260043640401, який належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Інгуларго –Сервіс»,-

В С Т А Н О В И В:

          

          ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва звернулася до суду з заявою, в якій просить розкрити інформацію, яка містить банківську таємницю відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Інгуларго –Сервіс», зокрема зобов»язати ПАТ Банк «Петрокоммец-Україна»розкрити інформацію відносно ТОВ «Інгуларго-Сервіс»безоплатно видати довідку про обсяг  та обіг коштів на розрахунку № 260043640401, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Інгуларго-Сервіс» (ЄДРПОУ 33573792) за весь період з 21 березня 2005 року по теперішній час із зазначенням сум, дат, операцій в розрізі контрагентів. Які були  проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди, сторін угод та посадовими особами Товариства з обмеженою відповідальністю «Інгуларго-Сервіс»за підписом якої видавались банку доручення від імені клієнта.

          Представник заявника в судове засідання не з'явився, надіслав на адресу суду телеграму в якій, просить розглядати заяву за своєї відсутності.

                    

          Судом встановлено, що на обліку в ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва знаходиться ТОВ «Інгуларго-Сервіс»(ЄДРПОУ 33573792).

          Під час здійснення виїзду ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва 21 березня 2011 року на планову перевірку виявилося, що ТОВ «Інгуларго-Сервіс»не знаходиться за юридичною та фактичною адресою.

          Відповідно до ст. 60 Закону України „Про банки і банківську діяльність” від 07.12.2000 року інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі  обслуговування клієнта та взаємовідносин  з ним чи третім особам  при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Банківською таємницею, зокрема, є відомості про стан рахунків клієнта.

Відповідно до п. 3 ст. 62 цього ж Закону інформація щодо юридичних чи фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками органам Державної податкової служби України на їх письмову вимогу з питань оподаткування або валютного контролю стосовно операцій за рахунками  конкретної  юридичної  особи або фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності за конкретний проміжок часу.

Відповідно до п. 5  ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право одержувати безоплатно від платників податків, а також від установ Національного банку України та комерційних банків у порядку, встановленому Законом України “Про банки і банківську діяльність”, довідки та/або копії документів про наявність банківських рахунків, а на підставі рішення суду —про обсяг та обіг коштів на рахунках.

З урахуванням наведеного, суд вважає, що заява ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, підлягає задоволенню, оскільки органу ДПІ така інформація надасть можливість встановити господарюючих суб'єктів –явних кредиторів та дебіторів, які здійснювали фінансово-господарські взаємовідносини з товариством з обмеженою відповідальністю для встановлення фактичного обігу грошових коштів з метою перевірки  щодо своєчасності та повноти сплати податків, зборів до бюджетів та державних цільових фондів.

У відповідності з п. 6 ч. 1 ст. 367 ЦПК України  суд допускає негайне виконання рішення у справі  про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 10, 11, 60, 169, 208, 209, 212-215, 218, , 292, 294 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву  ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва про розкриття банківської таємниці по розрахунковому рахунку №260043640401, який належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Інгуларго –Сервіс»–задовольнити.

Зобов'язати ПАТ Банк «Петрокоммерц-Україна», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 20, розкрити інформацію, що містить банківську таємницю відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Інгуларго-Сервіс»(ЄДРПОУ 33573792) на користь одержувача інформації –ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва (54029, м. Миколаїв, вул. Г. Петрової, 2А).

Зобов'язати ПАТ Банк «Петрокоммерц-Україна», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 20 безоплатно видати довідку про обсяг  та обіг коштів на розрахунку № 260043640401, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Інгуларго-Сервіс»(ЄДРПОУ 33573792) за весь період з 21 березня 2005 року по теперішній час із зазначенням сум, дат, операцій в розрізі контрагентів. Які були  проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди, сторін угод та посадовими особами Товариства з обмеженою відповідальністю «Інгуларго-Сервіс»за підписом якої видавались банку доручення від імені клієнта.

Рішення суду підлягає негайному виконанню.

Рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва протягом десяти днів з дня його проголошення.

Оскарження рішення не зупиняє його виконання.

           Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.02.2012
Оприлюднено14.03.2012
Номер документу21828867
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-684/11

Рішення від 29.02.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 19.12.2011

Цивільне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Жадан О. П.

Ухвала від 02.12.2011

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Кушнірчук Р. О.

Рішення від 23.08.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Борисюк І. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні